Novi trener Metalca već sutra ima "vatreno krštenje"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.11.2021.
16:00
Izvor: Sportske.net

Videćemo da li će šok terapija uroditi plodom.

Ivica Milošević
Ivica Milošević

Povezane vesti

Odmah nakon odlaska doskorašnjeg glavnog trenera milanovačkog superligaša Žarka Lazetića u TSC, na kormilo stručnog štaba Metalac je postavio novog šefa, Miliju Žižića. On je danas i zvanično stigao na stadion kraj Despotovice i sproveo prvi trening sa A timom. Osim što je sa Lazetićem otišao i njegov pomoćnik, Dražen Bolić, ostatak stručnog štaba neće se menjati.

"Zahvaljujemo se Žarku Lazetiću na svemu što je kod nas sa svojim timom uradio. Mislim da je tu bilo mnogo toga dobrog i pozitivnog, - rekao je danas ovim povodom sportski direktor Metalca, Bojan Leontijević. - Sada zatvaramo tu stranicu i okrećemo se nečemu što je budućnost za naš klub. Potrudili smo se da nastavimo tradiciju dobrih izbora kada je kadriranje generalno u pitanju. Dolaskom gospodina Žižića mislim da smo uradili ispravnu stvar i da smo ponovo na jako dobrom putu", poručio je Leontijević i o novom šefu struke dodao:

"On je dobro poznato ime u fudbalskim krugovima. Neko je koga smo prepoznali kao osobu koja će, vrednostima koje zagovara i svim onim što sobom donosi, dostojanstveno reprezentovati naš klub i zajedno sa svojim timom uz sve nas, podići klub na jedan viši nivo. Gospodin Žižić je do sada imao veoma uspeha u poslu trenera, i u radu sa mlađim kategorijama; imao je dobar razvojni put, što je za nas jako važno, i u radu sa mladim selekcijama Crvene Zvezde i u mnogim drugim ulogama, što samostalno, što kao asistent. Čvrsto verujem da smo napravili jako dobru odluku i posebno sam srećan i zadovoljan što je on sada sa nama. Od nas će imati punu podršku za ono što bude zahtevao", zaključio je Leontijević.

Milija Žižić se danas zahvalio svom novom klubu na dobrodošlici i, osim ostalog, istakao:

"Meni je izuzetno drago što sam od danas u Milanovcu i što ću imati priliku da radim u jednom kvalitetnom i uređenom klubu poput Metalca, sa čestitim ljudima, jer vrlo dobro poznajem rukovodstvo, stručni i igrački kadar. Očekujem da ću u narednim danima brzo upoznati kompletnu radnu zajednicu, prionuti na posao i zakotrljati kvalitetan trenažni proces, koji će, ako Bog da, dati rezultate. Svestan sam situacije u kojoj se klub nalazi u takmičarskom aspektu. Neophodno je, koliko već danas kroz trening i sutra kroz utakmicu, kao i one koje dolaze do kraja jesenjeg dela šampionata, taj period iskoristiti maksimalno i onda dan po dan, korak po korak, ići u susret svim izazovima, čemu se najskrenije radujem", izjavio je Žižić.

Predsednik FK Metalac, Rajko Nešković, o novom šefu struke i situaciji u klubu je dodao:

"Posebno me raduje što je mlad, a iskusan. Punu podršku će imati od nas uz jedno uzajamno razumevanje. Bili smo dobri i sa prethodnim šefom struke, ali rezultati nisu odgovarali stvarnosti, moralo je nešto da se promeni i preseče. Tako i krećemo ka novim rezultatima. Teško je, ali verujemo u to što radimo i nadam se da ćemo sigurno opstati u ligi gde smo danas, jer to Metalac i grad Milanovac zaslužuju", poručio je Nešković.

Žižić je za Metalac potpisao ugovor na godinu i po dana. Već sutra će imati takmičarsko „vatreno krštenje“ sa svojim novim timom na gostovanju Radničkom sa Novog Beograda, u meču osmine finala Kupa Srbije od 13 sati. Četiri dana kasnije očekuje ga još jedno gostovanje, Proleteru, u okviru 19. kola Linglong Superlige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke