Novi Zvezdin MVP - Kings Kangva, indeks 276!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2023.
18:02
Izvor: Sportske.net

Sjajan je bio juče.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je posle slabijeg izdanja u derbiju protiv Partizana, nastavila da rutinski dobija mečeve protiv ostalig superligaša.

Juče je na ''Marakani'' lako i ubedljivo savladan Čukarički sa 4:0, a vodeći gol za šampiona Srbije postigao je vezista Kings Kangva već u šestom minutu meča.

Ne samo zbog postignutog gola, Kangva je juče ostavio odličan utisak, što potvrđuju i InStat brojke, na osmovu kojih je Zvezda nas proglasila Kangvu MVP-jem jučerašnje utakmice.

''Trka za MVP-a bila je veoma uzbudljiva, s obzirom na to da je Kangva ostvario indeks 276, a Mitrović i Azarov, 274, odnosno 270. Razigrani su fudbaleri Zvezde bili, a Kangva je prednjačio u učestvovanjima u napadima, gde je participirao u 116 ofanzivnih akcija, kombinovanju (27 puta sa Nikolićem) i oduzetim loptama na polovini protivnika (četiri), međutim, priliku da se istaknu imali su i ostali.

Konkretno, Mijailović je imao najviše tačnih dodavanja - 69, uz šest presečenih lopti, gde se takođe izdvojio. Ofanziva je pripala Ivaniću, pa je najviše driblao (devet puta), prihvatao dodavanja u 16 metara (osam puta), ali i gađao protivnički gol (dva puta, kao i Rakonjac), dok se Bukari istakao kada je reč o duelima i osvojio ih 13'', piše, između ostalog, na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke