Novinar Atletika za Sportske: “Griliš i Šo brinu Englesku! Gledao sam Večiti derbi, Srbija je opasan protivnik!

Autor: Ivan Cvetković
subota 15.06.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Danijel Tejlor otkrio i najveće brige Engleza pred početak Evropskog prvenstva.

EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti

Engleski fudbalski novinar renomiranog Atletika Danijel Tejlor razgovarao je za Sportske o predstojećem meču između selekcija Srbije i Engleske u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Danijel Tejlor je nekadašnji urednik fudbalske rubrike Gardijana i Observera u kojima je proveo gotovo 20 godina. Četvorostruki je dobitnik nagrade za najboljeg fudbalskog novinara u Engleskoj i autor pet knjiga među kojima je i "I Believe In Miracles" o usponu voljenog Notingem Foresta pod vođstvom legendarnog Brajana Klafa.

Ove godine će sa lica mesta ispratiti nastup svog nacionalnog tima u Nemačkoj.

Utakmica je na programu u nedelju od 21 sat na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, a Danijel je istakao da atmosfera među engleskim navijačima još uvek nije dostigla vrhunac.

“Za sada je atmosfera pomalo mirna, ali to će se promeniti kada počne prva utakmica na turniru jer je Englezima potrebno malo vremena da se ‘zagreju’ na turniru. Kao i uvek, mnogo se očekuje od Engleske, prošlo je sada 58 godina o poslednjeg osvojenog velikog turnira (op. aut. Svetsko prvenstvo 1966). Tu je i veliki pritisak, naročito na selektoru Geretu Sautgejtu koji će gotovo sigurno napustiti posao ukoliko ne opravda visoka očekivanja nacije”, smatra Tejlor.

Reakcije na spisak Gereta Sautgejta bile su slične, a pored izostanka Griliša, problematičan je i nastup Luka Šoa.

“Mnogo ljudi je iznenađeno izostankom Džeka Griliša i zabrinjavajuće je čuti da ostatak igrača nije zadovoljan tom odlukom. Najveća briga je jedini preostali levi bek Luk Šo koji mesecima nije igrao zbog povrede”.

Danijel smatra da minimalan poraz “gordog albiona” od Islanda na Vembliju u poslednjem pripremnom meču pred EURO nije zabrinjavajući.

“Čudan poraz, ali ne bih se oslanjao na taj rezultat. Prava stvari počinje u nedelju, ali je istina da je tim odigrao loše”, ističe novinar Atletika za Sportske.

Kako engleska javnost gleda na kvalitete Srbije?

“Engleska je veoma arogantna fudbalska nacija, navijači očekuju pobedu protiv slabijih ekipa poput Srbije. Možda bi i trebalo da očekuju, ali ne smeju potceniti nikoga jer se u prošlosti pokazalo da uvek postoji mogućnost za kiks. Gledao sam Večiti derbi u Srbiji, to možda nije fudbalski nivo poput engleske Premijer lige, ali strast, posvećenost i patriotizam su neverovatni i to čini Srbijom opasnim fudbalskim protivnikom u mojim očima”.

Kakvu postavu Engleske očekuje novinar Atletika?

“Pikford je prvi izbor na golu. Odbrana je malo u problemu. Voker će biti desno, štoperi možda Stons i Guehi, dok će Tripije, desni bek u Njukaslu, biti levi bek. Rajs će biti u srcu veznog reda, a postoje najave da će Aleksander-Arnold igrati sa njim u paru. Lično, ne volim da TAA igra u sredini jer to više liči na eksperiment. Naravno, napadač će biti Kejn, a Sautgejt mora da pronađe najbolji način da iskoristi Belingema, Fodena i Saku u napadačkoj 4-2-3-1 formaciji, pretpostavljam”, istakao je novinar Atletika Danijel Tejlor u razgovoru za Sportske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke