Novo ime na Zvezdinoj listi želja - Bivši napadač Aston Vile kojem je karijera u padu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.07.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Može li on da reši Stankovićeve muke?

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda zainteresovana je za napadača iz Tanzanije Alija Mbvanu Samatu, prenosi turski "Vole".

Povratak sa pozajimce iz Rojal Antverpena u Fenerbahče, čini se, kratko će trajati za Mbvanu Samatu. Ovaj napadač koji je svojevremeno nosio dres Aston Vile nalazi se na izlaznim vratima turskog velikana koji pokušava da ga se reši iako su ugovorom vezani do 2024. godine.

Pitanje je ko bi želeo da ga otkupi, budući da je njegova karijera godinama unazad u padu, a procvat je doživeo nastupajući za Genk u periodu od 2016. do 2020. godine. Za to vreme, na 191 utakmici dao je 76 pogodaka i upisao 20 asistencija. 

Sve to, preporučilo ga je Aston Vili, ali se u birmingenskom klubu uopšte nije snašao odigravši svega 16 mečeva uz dva postignuta gola. Tako je odlučeno da je najbolje da krene na pozajmicu u Fener, koji ga je nešto kasnije i otkupio, ali ista priča se prelila i u Tursku.

Igrao je prošle sezone kao pozajmljen fudbaler u Rojal Antverpu i devet puta se našao na listi strelaca podelivši četiri asistencije, ali je jasno da je svoje najbolje dane proveo u Genku.

Snažan je, brzonog, ali ne previše visok napadač, dok mu tehnika nije najjači segment igre.

Crvena zvezda se duboko uključila u pronalasku rešenja "rasnog" golgetera koji može da isporuči pogotke na konstantnom nivou nakon što to nisu dobili od Ohija Omoijuanfa. Ostaje nejasno šta će se dogoditi sa švedskim napadačem, kao i sa Milanom Pavkovom, jer, trojica momaka u timu koji žele minute mogu uneti iskru nezadovoljstva u svlačionicu.

Ime koje je za sada najbliže crveno-belima jeste takođe momak koji nastupa u Turskoj - Aleksandar Pešić.

Domaća Super liga Srbije počinje već sutra, a vi pogledajte celokupnu ponudu na AdmiralBet! Zvezdina realizacija je za sada slaba, izlaze iz priprema i možda možemo očekivato 0-2 gola, što se naplaćuje kvotom 2.55.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke