Novo pravilo idealno za Zvezdu, za dva mesta bore se čak 14 "bonusa"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 06.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije više nego sreman za promenu pravila.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Od naredne sezone u Super ligi Srbije svaka ekipa će u timu morati da ima najmanje dva "bonusa", igrača koji su rođeni posle 1. januara 2002. godine.

Svi superligaši osim Partizana glasali su za uvođenje ovog pravila kojim se u odnosu na prethodni period udvostručava broj "bonus" fudbalera.

Ako je neko spreman za uvođenje ovog noviteta onda je to sedmostruki uzastopni prvak Srbije Crvena zvezda koja u svojim redovima ima čak 15 igrača koji ispunjavaju starosne uslove, a samo je novajlija Ebenezer Anan rođen 2002. godine kao stranac bez srpskog pasoša izuzet od statusa "bonusa".

Zvezdini "bonusi" za narednu sezonu su: Veljko Milosavljević (2007), Andrija Maksimović (2007), Lazar Jovanović (2006), Uroš Sremčević (2006), Jovan Šljivić (2005), Ognjen Mimović (2004), Viktor Radojević (2004), Stefan Leković (2004), Uroš Kabić (2004), Andrej Đurić (2004), Nikola Knžević (2003), Naser Điga (2002), Vladimir Lučić (2002). i Ivan Guteša (2002).

Najbolju startnu poziciju da zauzmu svoje mesto u startnoj postavi ekipe za superligaške duele trenutno imaju desni bek Ognjen Mimović i ofanzivni vezista Jovan Šljivić. 

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić javno je rekao da je plan kluba da Mimoviću da šansu na desnom boku, te da od njega ima čak i veća očekivanja od Koste Nedeljkovića koji je posle sjajnih nastupa na "Marakani" prodat engleskoj Aston Vili.

Jovan Šljivić je i u prošloj sezoni često bio starter kod Vladana Milojevića, a na prethodnoj pripremnoj utakmici protiv Sočija u Rusiji bio je jedan od najboljih u ekipi.

Posle Mimomovića i Šljivića prvi na listi su novajlija Lazar Jovanović i štoper iz Burkin Faso Naser Điga koji je dobio srpski pasoš, a Zvezda od Bazela otkupila njegov ugovor za 2.000.000 evra.

Obojica će imati ozbiljnu konkruenciju na svojim pozciijama. Zvezda je letos dovela krilnog napadača iz Paname Pumu i štopera reprezentacije Srbije Nemanju Stojića, pa će supertalentovani Jovanović koji je već postigao debitanski gol za Zvezdu i stameni štoper sa iskustvom igranja u Ligi šampiona Điga morati da ubede trenera Milojevića da su bolje opcije.

Trenutno crveno-beli pored Šerifa Endiajea kao klasičnog napadača imaju samo još Uroša Sremčevića rođenog 2006. godine koga su prošle zime otkupili od Mladosti iz Lučana za 2.000.000 evra. Nije mladi golgeter do sada ubedio da je spreman za startno mesto u timu šampiona Srbije, te je moguća i pozajmica.

Neće MIlojević mnogo reskirati ako šansu u ulozi "bonusa" ukaže Nikoli Knževiću, darovitom vezisti koji je u nekoliko navrata oduševio Zvezdine navijače, posebno na utakmici protiv Napretka u Kruševcu kada je bio ubedljivo najbolji igrač tima u smiraj prethodne sezone.

Povratnik sa pozajmice iz Viljarealap štoper Stefan Leković pokušaće da se izbori za svoje "mesto pod suncem", a isto važi i za levog beka Viktora Radojevića, dok će već "otpisani" ofanzivac Uroš Kabić, treći golman Ivan Guteša i još jedan štoper Andrej Đurić teško do minuta.

Isto važi i za dvojicu najmalađih defanzivca Veljka Milosavljevića i ofanzivca Andriju Maksimovića čije vreme tek dolazi.

Naravno, nismo zaboravili na Vladimira Lučića koji je već imao blistave partije u crveno-belom dresu. Ipak, teška povreda kolena odvojila je od terena kapitena mlade reprezentacije Srbije, a kada se Lučić bude oporavio i vratio na teren biće možda i prvi među jednakima kada je u pitanju mesto "bonusa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke