Novo priznanje selektoru, Majska nagrada u rukama Stojkovića

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.05.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Sportski savez Srbije (SSS) uručio je danas Majsku nagradu selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću.

BRANISLAV BOZIC
BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Nagrada se tradicionalno dodeljuje svake godine najzaslužnijim sportistima, savezima, organizacijama, sportskim stručnjacima i novinarima.

Svečanost je održana u Velikoj sali opštine Stari grad, uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića, dok je priznanje Stojkoviću uručio predsednik SSS-a Davor Štefanek.

"Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Štefaneku i svima koji su mi ukazali čast i dodelili mi ovo prestižno priznanje. Majska nagrada ima veliku tradiciju i osetio sam i prošle godine šta znači biti među laureatima. Svaka nagrada mene i moje igrače obavezuje da budemo još bolji. Trudićemo se i dalje da budemo na visini zadatka i velikih očekivanja fudbalske Srbije. Naredni cilj je da posle 24 godine pauze, izborimo plasman na završni turnir Evropskog prvenstva i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo", rekao je Stojković, preneo je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Stojković (58) je u martu 2021. godine preuzeo funkciju selektora Srbije.

Reprezentaciju je odveo na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a takođe je izborio plasman u A diviziju Lige nacija.

Srbija posle dve utakmice sa maksimalnim učinkom vodi u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra 20. juna na gostovanju protiv Bugarske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke