Novosađani, svi na "Karađorđe" i zbog Boška i zbog Voše

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.08.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Motiv više da nas u četvrtak od 19 sati bude što više na "Karađorđu".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak igraju važan evropski meč u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, pošto će se, sa početkom u 19 časova, na „Karađorđu“ sastati sa ekipom LASK-a iz Linca.

Prodaja ulaznica za ovaj meč je počela danas u prostorijama kompanije „GIGS TIKS“ u tržnom centru „Pariski magazin“, a odlukom FK Vojvodina, deo prihoda od prodaje ulaznica biće prosleđen u humanitarne svrhe, saopšteno je na sajtu kluba, na kom se  još dodaje:

"Konkretno, 200 dinara od svake prodate ulaznice biće uplaćeno na račun za lečenje malog Boška Guglete, sedmomesečne bebe iz Novog Sada, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno mu je skupo lečenje u inostranstvu.

Boško je rođen 14. januara 2021. godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, ali kada je imao tri meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija. Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, i gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji su uočili značajnu razliku, koja je istog trenutka uključila crveni alarm.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se pribojavali. Na žalost, Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Od četvrtog meseca života, Boško, hrabra beba, počinje svoju borbu za život. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu. Roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos kako bi se što pre stiglo do cilja – iznosa od 2,5 miliona evra.

Od 19. juna, Boško se nalazi na intenzivnoj nezi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i nije u stanju samostalno da diše i da se hrani. Svakim danom, njegovo stanje se pogoršava, te je od izuzetnog značaja da se sredstva što pre sakupe.

Bošku su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu, rehabilitacije, fizikalne i okupacione terapije, za laboratorijske analize, ortopedska pomagala, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Ulaznice za utakmicu protiv LASK-a prodavaće se po cenama od 700 (zapad), 500 (istok) i 200 dinara (sever), a više informacija o prodaji mogu se pronaći ovde. Ulaznice za utakmicu kupiće i svi iz FK Vojvodina, uključujući i igrače, članove stručnog štaba, članove uprave, zaposlene…

Takođe, svi koji to žele, Boškovom lečenju mogu pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržajem „1032“ na broj 3030, kao i uplatama na račun:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Budimo humani! Da i Boško pobedi SMA", poručio je FK Vojvodina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke