''Nulta tolerancija'' na delu? Radničkom oduzeto šest bodova!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.02.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

''Povreda integriteta utakmice''.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Na najnovijoj sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS izrečena je oštra kazna Radničkom sa Novog Beograda koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Ovom klubu oduzeto je šest bodova, a razlog su pojedina dešavanja na utakmici poslednjeg kola jesenjeg dela sezone između Tekstilca i Radničkog, koju je tim iz Odžaka dobio sa 5:0.

''Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije Tekstilac – Radnički, odigrane 11. decembra prosle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara.

FSS i na ovaj način dokazuje nultu toleranciju na pojave ugrožavanja i povreda integriteta fudbalskih utakmica i duboku posvećenost očuvanju integriteta i digniteta fudbalskih takmičenja'', navedeno je u saopštenju koje je ovog popodneva preneo ''Sportklub''.

Radnički je prvi deo sezone završio sa 19 bodova, na trinaestoj poziciji na tabeli, a posle ove izrečene kazne pašće na deobu poslednjeg mesta sa Novim Sadom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke