Obiora, Srbija ti se poklanja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.02.2021.
22:16
Izvor: Sportske.net

Svuda pođi, u Srbiju dođi...

 Srdjan Stevanovic /Starsport
Srdjan Stevanovic /Starsport

Povezane vesti

Brojni igrači iz inostranstva su prodefilovali kroz srpski klupski fudbal u proteklih par decenija, neki sa manje, neki sa više uspeha, ali jedan od onih koji traju ''kao vino'' je nigerijski napadač Obiora Odita.

Zašto baš danas posvećujemo njemu posebnu pažnju?

Odita je danas bio strelac za Mladost u porazu Lučanaca od Javora u Ivanjici (4:1) i tako na simboličan način obeležio ''punoletstvo'' svog prvog gola koji je postigao u Srbiji, tada u dresu Javora, u sezoni 2002/03. 

To je bila njegova prva sezona van Nigerije, došao je u Javor iz nigerijskog Enugu Rendžersa kao 19-godišnjak i verovatno nije ni slutio da će i 18 godina kasnije ponovo nastupati na superligaškim terenima širom Srbije i davati golove.

Ovdašnja javnost ga ipak najbolje pamti iz vremena kada je nastupao za Partizan, gde je 2005. godine prešao iz Javora.

Sa crno-belima je ostavio značajan trag i u Evropi, sećate se tadašnjeg Partizanovog ''evropskog proleća'' u februaru 2005. kada je u pravim zimskim uslovima bio dvostruki strelac protiv Dnjepra u Humskoj (2:2), u okviru tadašnjeg UEFA kupa, da bi u revanšu Miroslav Radović doneo Partizanu prolaz dalje (1:0) i susret sa CSKA iz Moskve u narednoj rundi takmičenja.


Odita je Partizan napustio u leto 2007. godine kada se preselio u Al Ain iz Emirata, posle čega je otišao u belgijski Vesterlo, a onda se, 2010. godine vratio u Javor.

Zatim je usledila kratka epizoda u Kini, pa novi povratak u Javor, a onda i dve godine u kazahstanskom Tarazu.

U srpski fudbal se vraća 2014. godine, kada je postao član Voždovca, a dve godine kasnije se preselio u Lučane, gde i danas igra i kao 37-godišnjak.

Dakle, gde god je odlazio, uvek se vraćao u Srbiju, koja mu je postala druga kuća, a mi mu želimo da tako bude i kada jednog dana završi igračku karijeru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke