OBOSTRANA ŽELJA - Partizan blizu izbora novog trenera!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.03.2018.
21:36
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Stvari postaju sve izvesnije. Ali, kako rešiti najveći problem?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Dan posle poraza Partizana u Nišu nije poznato ko će voditi ekipi crno-belih u sredu protiv Rada, ali izgleda da ima konkretnijih informacija u vezi izbora novog trenera aktuelnog šampiona.

''Mondo'' je večeras preneo nova saznanja da uprava Partizana i aktuelni trener Vojvodine Ilija Stolica imaju ''obostranu želju'' da uspostave saradnju koja se i letos najavljivala, ali je tada ipak bilo procenjeno da je Miroslav Đukić bolje rešenje.

Donedavno je izgledalo da su crno-beli tada napravili pravi izbor, ali posle pet utakmica odigranih u drugom delu sezone, na evropskoj i domaćoj sceni, u kojima je Partizan ostvario jednu pobedu (na jedvite jade) u Lučanima, dva remija i dva poraza, sve se okrenulo kako niko u Humskoj nije mogao da očekuje. Bar ne ovako brzo...

Miroslav Đukić je od sinoć pred smenom, ali kako smo i danas već pisali, na upravi Partizana je da ''odreši kesu'' ukoliko aktuelni šef struke ostane pri stavu da ne podnosi ostavku.

Pominje se suma od 600.000 evra koliko bi Partizan koštao prevremeni raskid saradnje sa Đukićem, a za to vreme, Ilija Stolica čeka konačan rasplet u Humskoj, a u isto vreme sprema ekipu Vojvodine za derbi sa Zvezdom u sredu.

Pominjala su se juče i neka druga imena, poput Ivića, Stanjojevića, Nikolića, Mirkovića, ali ako Đukić zaista bude otišao, po svemu sudeći će Stolica zauzeti njegovo mesto.

Ipak, možda u Partizanu sačekaju da Stolica pokuša da sa Vojvodinom ''otkine'' Zvezdi neki bod u sredu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aeon
Monday, 05.03.2018
22:49

Verovatno padam s Marsa i ponašam se ko neki pacijent, ali ništa ne razumem. Kao, pre 6 meseci smo mislili da je Đukić super, ponudili mu uslove i potpisali ugovor, a sad smo spremni da raskinemo taj ugovor, isplatimo mu novac (koji, slažem se sa magisterom, zaslužuje, jer je potpisao ugovor i doveo tim do proleća u Evropi) i dovedemo novog početnika Mirkovića ili skoro početnika Stolicu? Čekajte, a ti ljudi, koji su donosili sve te takve odluke, pravili i potpisivali ugovore, ima li za njih kakvih konsekvenci? Naravno da ne. Oni su neprikosnoveni. A nekako se i na prvi pogled vidi, gromade od pameti, sposobnosti, morala...

avatar
magister
Monday, 05.03.2018
18:37

Ovoj upravi je jako zgodno da se sad priča o Đukiću. Zašto iko očekuje da on ode bez ispunjavanja obaveza obe strane? Da li bi se iko od nas ovde odrekao tih stotina hiljada obeštećenja? Prilikom potpisivanja ugovora, strane pregovaraju. Pa ne može ta klauzula, upotrebljena da bi se Đukiću pokazalo da će imati kontinuitet u radu za ceo ugovoreni period, da važi samo dok se ugovor potpisuje, a da se onda vrši pritisak da od toga odustaje. Da nije bilo te klauzule, možda bi otišao u drugi klub, dobio više novca i bio uspešan. Da nije bilo te klauzule, verovatno bi tražio veću platu svakog meseca. Klauzula je sastavni deo ugovora. Šta je sa Vazurom? Da li će on nečega da se odrekne? Gde je odgovornost tih ljudi, koji su pritom - teškom prevarom zauzeli pozicije?

avatar
Osijek 51
Monday, 05.03.2018
12:33

Zar nije obaveza , pored ostalog da Vucelic objasni kakav je to fantomski dug od sest miliona koji ne postoji u evidenciji. Pa ja sam za 13 hiljada kredita morao banci doneti pet puta jace garancije da ce biti vracen. Ako se tako olako dugovi priznaju , onda ja tvrdim da Partizan meni duguje milion eura. Na selu se kaze, od ovoga brasna nema leba...

avatar
magister
Sunday, 11.03.2018
02:03

Niko se ne bavi tim dugovima. Kao, Zvezda duguje, pa je normalno da i Partizan duguje. Partizan od 2006 do 2016 prodao igrače za preko 100m evra, pritom prihodovao od učešća u Evropi. Verovatno preko 130m za taj period, a i poslednje 2 godine prodao niz igrača za milionske cifre. Dugovi su izmišljen način da se iznesu pare iz kluba. To je ranije radio Đura, sad to rade ovi. Neće oni sići s trešnje dok ih neko ne potera. A dok su pod patronatom ovih što su ih i doveli da bi uništili Partizan, treba čuvati živce.

avatar
magister
Sunday, 11.03.2018
02:04

Da dodam, video da izgleda čudno, 130m ukupno, prodaja i prihodi od UEFA.

avatar
Osijek 51
Monday, 05.03.2018
12:25

U Partizanu se nakupilo toliko politickog i burazerskog sljama da pomaze jedino gvozdena metla, ali u rukama covjeka od integriteta. Da je Vucelic odgovoran predsjednik, Djukic je trebao dobiti sut kartu odmah poslije Vozdovca, a sada razmislja otprilike ovako, zasto da ja odem bez penala, a vi koji ste gori od mene uzimate kajmak i ostajete.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 05.03.2018
09:53

Sta ce otkinuti, pa imamo ih 14 viska :)

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 05.03.2018
06:29

Uprava i Ilijev da odu iz Partizana! Najveci su krivci za rezultate u klubu

avatar
Delije Sever 021
Monday, 05.03.2018
01:56

I taj Stolica ukoliko orihvati pomazace koliki je covek i da li je covek. Sutnuli ga u minut do 12 da sovedu Djuku i sada ovo...jos pokusavaju Vosi da otmu trenera ? Dno dna. Rasprodala je uprava sve sto vredi i dovela polutane i dala ih treneru da igra sa njima i naravno sad je samo trener kriv,on ce biti smenjen a uprava ce ostati...tuge tuzne,ljudi bez morala i obraza,ne da ste dotakli dno nego sakama muljate po blatu i jos se i ukopavate.

avatar
Bomby
Monday, 05.03.2018
01:16

Bolje nam je onda da budemo bez trenera...

avatar
Milan_89
Monday, 05.03.2018
00:09

Ucinice uslugu Vosi kad ga uzmu ja ne pamtim kad je vosa ovako losa bila

avatar
Momčilo-PN
Monday, 05.03.2018
00:02

A zašto se sad menja Djukić??? Da se osvoji kup? A da nije uprava kriva za situaciju u kojoj se nalazi Partizan. Zar se zaboravilo da je letos prodat Leonardo i Djurdjević a da su gotovo zadnjeg dana prelaznog roka dovedeni Ožegović i nespremni Suma. Svi zaboravljaju kako je dug od 15miliona e. na volšeban način narastao na preko 20 miliona pored tolikih transfera i nagrada od UEFE, a da ne zaboravimo da koji god igrač ode oprosti dugove. Pitam se da li su igrači plaćeni ??? Mislim da Vučelić treba da ode

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 05.03.2018
00:43

Tako je ali ajde ti to objasni neukima koji samo udaraju po Djukicu

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 05.03.2018
11:36

Zato da bismo se bolje pripremili za sledecu sezonu i naredni period uopste i da ne bismo ponovo otisli na minus pingvin sa njim. Sta fali Kupu, sta fali pobedu u Derbiju koju mozemo da sanjamo ako ostane sadasnji trener? Nije sad narastao dug nego su rekli da je bio toliki u trenutku dolaska te uprave. Drugo je da li je to tacno, ko to vise zna.

avatar
magister
Sunday, 04.03.2018
23:47

Đukić do kraja sezone. A onda: analiza rada svih, od Vučelića, Vazure, Ilijeva, Đukića - do svih trenera u Partizanu. Ko bi u ovom trenutku mogao da Partizan ponovo okrene ka napretku, od ovog sunovrata u kome smo? Radomir Antić, kao predsednik kluba, zajedno sa još nekolicinom bivših igrača koji osećaju nekakav dug prema Partizanu, ali i koji bi u budućnosti, kod pretvaranja u nekakvo akcionarsko društvo, dobili akcije. To je način. Ovo je zamazivanje očiju i sakrivanje sopstvenog lošeg rada (uprave) iza očiglednih neuspeha tima i trenera (koji su pritom i ostvarili nekakav uspeh).

avatar
СрбијаНС
Sunday, 04.03.2018
22:56

Ево вам га, водите га што пре. Лик је жешћа превара .А овим само доказујете да ни трунке срама немате. Ви само знате да отимате.

avatar
zdenkomen
Sunday, 04.03.2018
22:55

Nije samo Đukić kriv za loše rezultate. I igrači snose veliki deo odgovornosti, jer brate ne igra trener. Zalaganje nikakvo, kvaliteti pojedinačno gledano na niskom nivou a plaćeni su za naše prilike kao mali bogovi. Prosečan radnik u Srbiji ne zaradi za godinu dana kao oni za jedan mesec. Dao bi ja njima porciju pasulja bez mesa jednom dnevno a onda na teren i udri dok im duša na nos ne izađe. Može da dođe i Pep Gvardiola, ništa od njih neće biti.

avatar
djordja
Sunday, 04.03.2018
23:30

pa do koga je stav igraca...pa velika vecina je igrala kod Nikolica..neke od njih je Djuka metlom pomeo u januaru...dobio najboljeg igraca jeseni...alooo

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
22:44

Sta nam to vredi kad cemo mi opet kiksnuti sa ovim -nasim- nesrecnikom Hahaha Ima i boljih resenja od Stolice, to je sigurno, vise nisam za njega nego sto jesam, neka iskusno sacekaju Ivica, a do kraja sezone neka nas vodi neko drugi.

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 04.03.2018
23:24

Ilija Stolica, Vlada Ivić ili Srećko Katanec!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 05.03.2018
09:13

Ne tim redom, obrni tabelu:-D

avatar
Dača
Sunday, 04.03.2018
23:59

Do kraja sezone mogu svi pomalo da vode tim. Na primer: jedan meč Iliev, drugi meč Vazura, pa Vuletić, pa Vučelić, Sale Ilić, ako nije prezauzet može i neki čistač, može i kafe kuvarica... Taman da do kraja sezone svako bar po jednom vodi ekipu. Ionako se dovode raznorazni da se uče na Partizanu.