Obradović otkrio ključ uspeha Partizana

Autor: Aleksandar Golubović
petak 24.09.2021.
11:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Iskusni igrač doneo pobedu crno-belih

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Ivan Obradović rekao je da je srećan zbog pobede protiv Mladosti u Lučanima, ali i zbog gola i asistencije u toj utakmici 10. kola Super lige Srbije.

"Nisam ni razmišljao o tome da sam prošli put pogodio protiv njih. To je bio jedini gol za mene u prošloj sezoni, sada asistencija i gol. Naravno da sam presrećan, pre svega zbog pobede mojim doprinosom. Drago mi je i zbog Rikarda koji je nastavio golgeterski niz. Bitno je da smo pobedili i da idemo dalje ka našem cilju", rekao je Obradović za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana pobedili su u četvrtak u Lučanima Mladost sa 2:0, u 10. kolu Super lige Srbije. Crno-beli su poveli golom Rikarda Gomeša u trećem minutu, na asistenciju Obradovića, koji je postavio konačan rezultat u 38. minutu.

"Jojić je izveo korner, ne znam ko je zakačio loptu. Bio sam tu gde treba, kao što smo vežbali i došla je lopta. Presrećan sam zbog gola", naveo je Obradović.

Na konstataciju da ima mnogo igrača u ekipi i da postoji zdrava konkurencija za mesto u timu, Obradović je rekao da je to ključ dobrih rezultata.

"To i jeste ključ ovih dobrih rezultata od početka godine i prošle sezone, zato što svako svakog gura napred, svi daju maksimum, svi smo ovde zbog jednog cilja - da osvajamo trofeje. Konkurencija je zdrava, svi se podržavamo, u svakom trenutku i to je najbitnije", naveo je on.

Pre utakmice u Lučanima, Partizan je odigrao nerešeno 1:1 protiv Zvezde, a već u nedelju dočekaće Spartak.

"Utakmice pre i posle derbija su nezgodne. I fizički i emotivno, derbi te iscrpi. Utakmice su na svaka tri, četiri dana i svaka utakmica je na pobedu. Mi smo u tom ritmu i to smo prihvatili, mnogo je nas povratnika, mnogo je dece Partizana. Znamo kako se igra ovde, svi su gladni, svi su fokusirani", naveo je 33-godišnji Obradović.

On je rekao da ima dugu karijeru i da pazi na ishranu i način života kako bi sprečio povrede i što duže igrao.

"Ulažem u sebe, želim da uživam u ovom momentu. Fudbal je privilegija, to je ono što volim da radim i želim da trajem što duže", dodao je on.

Partizan će u četvrtak na svom terenu igrati protiv Flore iz Talina, u drugom kolu Lige konferencija. Obradović je rekao da ekipa razmišlja samo o predstojećem duelu protiv Spartaka u domaćem prvenstvu.

"Treba prvo maksimalno fokusirani da udjemo u taj meč, pokušamo opet da pobedimo, pa ćemo imati vremena da se spremimo za četvrtak. Flora nije slučajno u Ligi konferencija, dominantni su u svom prvenstvu, imaju mnogo reprezentativaca. Videli smo da ih Gent nije tako lako dobio, samo 0:1. Svaka utakmica u Evropi je posebna, poznato je da danas nema lakih protivnika", naveo je on.

Posle 10 kola u Super ligi Partizan je prvi na tabeli sa pet bodova prednosti i utakmicom više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke