Ocene - Katai, Ivanić, Ben, Pavkov? NE! Igrač utakmice danas nije postigao gol!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 17.08.2021.
23:05
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija Crvene zvezde večeras na stadionu "Rajko Mitić".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U predivnom ambijentu prelepe večeri u Beogradu, Crvena zvezda je svojim navijačima priredila prelepu igru, golove, lepršavost tokom drugog poluvremena, bilo je pitanje samo koliko će golova iz mreže vaditi Rumuni. 

Ko je danas briljirao?

Milan Borjan u prvom poluvremenu nije imao mnogo posla, par intervencija nakon slabijih udaraca ili centaršuteva, ali je standardno učestvovao u građenju igre svog tima. U nastavku slično, kod prečke Kluža nije mogao ništa. 

U odbrani je neprikosnoven Aleksandar Dragović, besprekorno dobar, uvek je znao da li ima prostora za građenje igre ili za rasčišćavanje situacije, dok Miloš Degenek u prvom poluvremenu nije imao previše dobrih intervencija, čak je imao jednu nakon koje je moglo biti opasno po ekipu Dejana Stankovića. Rodić ne toliko primetan u većem delu meča, ali je odigrao jednu od uloga kod drugog gola, dok je Gobeljić imao izleta napred, i dobrih i slabijih, recimo da je ocena za obojicu bekova prosečna. 

U nastavku je Degeneka koji se povredio, zamenio Pankov koji je odradio dobar posao, imao čak i par dobrih dugih lopti. 

Seku Sanogo je bio danas fenomenalan, dobijao je duele na sredini terena, zaustavljao akcije, odigravao pravovremene pasove... Veliki posao, nekad i "nevidljiv" preko TV ekrana, zaslužio je veoma visoku ocenu danas. Kanga je imao trenutaka kada je bio veoma agilan, vraćao se do poslednje linije da uzme loptu, da gradi akcije, da sarađuje sa Ivanićem i Kataijem, kao i sa Sanogom, ali je bilo i "petljanja" koje je nepotrebno. Onaj žuti karton je suvišno komentarisati, totalno u njegovom stilu. 

Mirko Ivanić može bolje, ali je kod drugog gola imao veoma bitnu ulogu, nakon njegovog centaršuta koji je bio perfektan, Pavkov je spustio loptu Kataiju koji nije pogrešio. Ako je imao bitnu ulogu kod drugog, šta reći za treći, sve je odradio kako treba. I onda i četvrti, novi gol Mirka Ivanića i to glavom. Katai danas apsolutno jednak Ivaniću, utisak je pokvario žuti karton. 

El Fardu Ben je odradio posao kod prvog gola, izborio se za udarac, dovoljno od njega, kao i uvek je bio konkretan, ali je i ovoga puta uglavnom gubio duele sa odbrambenim igračima protivnika. Onda u nastavku ta fantastična kontra Miće Ivanića, dodavanje u pravo vreme za Bena koji je rutinski odradio posao zakucavši loptu u mrežu. Piše mu se i asistencija kod četvrtog gola nakon kornera. 

Ako su Bena nekako uspevali da zaustave u prvom poluvremenu, Pavkova nisu nikako, videli smo to u 5. minutu kada se našao na najboljem mogućem mestu, a videli smo i kasnije kada je samo elegantno spustio loptu Kataiju kome nije bilo teško da postigne gol za 2:0. U nastavku jedan slab udarac iz dobre pozicije, izgubio je snagu, pa je izašao pred kraj. 

Borjan 7, Gobeljić 6,5, Dragović 8, Degenek 6 (od 46' Pankov 7), Rodić 7, Sanogo 9, Kanga 6,5 (od 73' Krstičić) , Ivanić 8,5 (od 80' Srnić), Katai 8, Ben 8, Pavkov 7,5 (od 80' Krstović). 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke