OCENE - Da li je Duljaj imao bolji izbor od Kolorada?

Autor: Darko Mitrović
petak 03.03.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Dva lica pokazala je ekipa Partizana u večerašnjem derbiju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti


 
Popović 6.5 - Kod Zvezdinog vodećeg gola nije uspeo da reaguje, jer je lopta zakačila Uroševića i prevarila ga, ali je ostatak meča sasvim korektno odradio. Pogotovo se to odnosi na sjajnu reakciju kod prilike za Kataija sredinom prvog poluvremena.

Filipović 7 - Odlično je obavio posao u defanzivi, gde je uspeo da neutrališe Stefana Mitrovića, pa Zvezda po toj strani nije previše pretila dok je Filipović bio na terenu. Prilično je neočekivana bila odluka trenera Duljaja da ga izvede iz igre već u 65. minutu, u isto vreme kada je i Mitrović zamenjen u ekipi Crvene zvezde, ali izgleda da je u pitanju bila povreda.

Marković 7 -  Zajedno sa Vujačićem je uglavnom obavio dobar posao na štoperskim pozicijama, izuzimajući pomenutu situaciju kada im je Katai umakao posle centaršuta Bukarija, ali je Popović tada otklonio opasnost.

Vujačić 7 - Iskusni štoper Partizana je svoj deo posla dobro obavio, Aleksandar Pešić se gotovo nije ni video pored defanzivaca crno-belih.

Urošević 6 - Za kapitena Partizana je ovaj meč počeo prilično loše, njega je zakačila lopta posle udarca Aleksa Viga i prevarila golmana Popovića, ali je i konstantno bio pod pritiskom Zvezdinog tandema Vigo-Bukari. Kada je Partizan u nastavku meča uspeo da se odlobodni pritiska, Urošević je pokazao i svoje kvalitete u ofanzivi, pa je njegov projektil sredinom drugog poluvremena bio i najveća opasnost po Borjanov gol.

Kolorado 6 - S obzirom da mu je ovo bio debi u večitim derbijima i tek drugi nastup od dolaska u Partizan, zaslužio je prelaznu ocenu. Pokazao je da ima i solidan udarac sa distance, u drugom poluvremenu je dobro ''zagrejao dlanove'' Milanu Borjanu, ali je u defanzivi imao propusta i to je i trener Duljaj naglasio u izjavi posle meča.

Belić 7.5 - Njemu smo posvetili poseban tekst, zaslužio je.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dijabate 6 - Znali su u Crvenoj zvezdi odakle preti najveća opasnost i ko je najbrži u ekipi Partizana, ali je Dijabate uspevao u nekoliko navrata da pripreti iz kontri. Ipak, nedovoljno za neke veće pohvale. Od njega se ipak očekivalo više.

Natho 6 - S obzirom da je Partizan samo u drugom poluvremenu ozbiljnije delovao u napadu, njegova kreativnost je tek tada mogla da dođe do izražaja, ali nismo je videli  u meri kao u nekim prethodnim susretima.

Menig 6.5 - Uz Uroševića, on je imao najbolju priliku za Partizan u drugom poluvremenu posle odlilčne kontre i asistencije Rikarda, ali nije uspeo da nastavi golgetersku seriju iz mečeva sa Šerifom i Radničkim iz Kragujevca.

Rikardo Gomeš 6 - Neće ga gol u derbiju, opet nije uspeo da nađe put do Borjanove mreže, najbliži tome je bio u finišu meča kada je Borjan još jednom odlično reagovao.

Izmene:

Od 65. Baždar 5.5 - Odigrao je nekih pola sata, u ofanzivnijoj postavi Partizana, bili su crno-beli bliži golu u tom periodu, ali on nije uspeo da dođe većeg do izražaja.

Od 65. Živković 6 - I on je, kao i Baždar ušao sredinom drugog poluvremena kako bi pojačao Partizanovu ofanzivu. I zaista su crno-beli zaigrali mnogo konkretnije od tada, ali Živković nije tome previše doprineo svojim centaršutevima koji su uglavnom izostajali.

Od 75. Jović - Trebalo je da unese novu energiju po krilu, ali su i brojni prekidi utakmice utisali da u finišu meča splasne tempo Partizanove igre.

Od 75. Traore - Zamenio je povređenog Belića i dobro odradio posao. Ostaće da ''lebdi'' u vazduhu pitanje da li bi Partizan bolje delovao u prvom poluvremenu da je on umesto Kolorada igrao u tandemu sa Belićem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke