OCENE - Sičenje puni Vošinu kasu, konačno pravi Baros, ali "staroj dami" preko potrebno to jedno pojačanje

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 15.08.2024.
23:53
Izvor: Sportske.net

Ostaje veliki žal zbog eliminacije...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine ispali su iz kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Maribor je slavio nakon boljeg izvođenja penala, iako je utisak da je Vojvodina u ovom dvomeču zaslužila više i da prođe posle 180 minuta borbe.

Voša je imala čak 26 udaraca ka golu, ali lopta nije htela u mrežu. 

Ne može se nikako reći da se Vojvodina obrukala, ali, ipak je utisak da je ovo morala da reši pre penala. I da joj nedostaje jedan gol igrač u napadu, posle povrede Alekse Vukanovića, Ivanović nije spreman da vuče sam Vošin napad kada su joj potrebni golovi. Barem ne još uvek. 

Carević - 6,5 

Nije imao mnogo posla, doduše skinuo je dva, tri udarca, generalno, navijači su očekivali da pročita neki penal, ali su svi igrači Maribora gađali gotovo neodbranjivo. 

Butean - 6,5

Rumun je imao mnogo problema u prvom poluvremenu, mada mu je nedostajala i pomoć iz veznog reda, jer se Repas često ubacivao iza leđa, u međuprostor ispred Buteana gde je Maribor pravio višak. Nije mnogo grešio, mada mu je centaršut mana i zato ni ne ide toliko u napad. Bilo mu je lakše kada je Nikolić zamenio Bamidelea. 

Sičenje - 7,5 

Pun pogodak Vojvodine u ovom letnjem prelaznom roku. Igrač prošle sezone Seid Korać je postao rezervista zbog njega, a večeras smo videli i da je Bandović pogodio sa njim. Pokupio je sve lopte, dobijao duele, čitao igru. Voša nije bila ni blizu da primi gol sa njim na čelu odbrane. Voša će napuniti kasu sa njim, samo je pitanje kada.

Crnomarković - 7,5

Dao je gol, odigrao je takođe odlično. Dobro se pozicionirao, bio dobar u skok igri, organizaciji. Napadači Maribora nisu mogli da se istaknu pored njega. Usput je postigao i jedini gol. 

Lukas Baros - 7,5 

Njegova najbolja utakmica od kako je došao. Igrao je u oba smera, za razliku od Buteana, ponavljao se u napadu, trčao, širio teren. U dodavanjima je takođe bio dobar, a i presekao je nekoliko dobrih napada. U potpunosti je neutralisao Barišića koji ga je namučio u prvoj utakmici.

Petrović - 7

Kapiten je opet bio lider na sredini terena i lavovski se borio. Trčao je na sve strane, sekao dodavanja, organizovao napade, čak je i udarcima sa distance tražio put ka mreži. Malo šta ima da mu se zameri kada odigra ovako kapitenski, jer je njegov uticaj na ekipu nemerljiv.

Savićević - 6,5 

DA je neka od njegovih onih lopti stigla gde je zamislio, bio bi igrač utakmice. Nedostajao mu je jači i precizniji završni pas, nesebično je pokušao da proigra Serija u situaciji jedan na jedan, a imao je i barem dva pokušaja da spoji igrače sa golom kada je loše proigrao. Takođe je mnogo pretrčao, imao je defanzivnijih zadataka nego inače, pošto nije bilo Poletanovića ni Medojevića. 

U. Nikolić - 6

Najmanje vidljiv na terenu. Pokušavao je, ali bio je nedorečen. Puno je trčao, potrošio se i možda je i ranije mogao da izađe iz igre. Nedostajao je njegov završni pas ili udarac, pošto je u tome najbolji. 

Bamidele - 6

Mnogo grešaka, netačnih dodavanja, pogrešnih odluka. Deluje da će on doprineti mnogo, ali mu fali da skapira kako Vojvodina želi da igra. 

Seri - 7

Opet je bio najopasniji, ali je u nekim situacijama mogao da izabere bolja rešenja, kao na ranijim utakmicama. Ubedljivo najkonkretniji igrač Vojvodine, ali ne sme da dopusti da izgubi loptu u poslednjim trenucima i otvori kontru rivalu. Nije bio u svom najboljem izdanju, ali je i pored toga bio najopasniji. Voši je potreban još neki igrač sličnih karakteristika, da preuzima rizik i odgovornost i da ume da igra 1 na 1. 

Ivanović - 6

Slab je bio večeras Ivanović iako je mnogo trčao i imao dvocifren broj duela sa štoperima na leđima. Nije mu bilo lako da se izbori sa čuvarima, imao je dva dobra udarca, ali je evidentno da mora da popravi završnicu. Penal je takođe izveo očajno. 

Izmene: 

L. Nikolić - 6,5

Uneo je živost i stabilnost u pravom trenutku. Bamidele je na trenutke delovao kao muva bez glave i ovo je delovalo kao pametna taktička izmena. Nikolić je imao opasan šut, potom onu ukradenu loptu kada je umesto šuta odlučio da proigra Ivanovića, koji je bio u boljoj poziciji. Nažalost, na kraju je i loše šutirao penal. 

Veliković i Đorđević - /

Nisu igrali dovoljno da bi bili ocenjeni. Veličković se čak i povredio...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke