OCENE- Buđenje Andradea, Dijabate se nameće, šta je sa odbranom...

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 18.08.2022.
23:24
Izvor: Sportske.net

Moraće u defanzivi mnogo bolje "crno-beli" protiv kvalitetnijih rivala, ali za početak, bitna je pobeda.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na stadionu u Humskoj malteški Hamrun sa 4:1, u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Strelci za domaću ekipu bili su Rikardo Gomeš u 15, Slobodan Urošević u 25, Fuseni Dijabate u 33. i Patrik Andrade u 77. minutu.

Kada bacite pogled na statistiku i individualni učinak igrača "crno-belih", jasno je da su stranci večeras napravili ključnu razliku protiv Maltežana.

Raspoloženi Fuseni Dijabate konstantno je mučio svoje čuvare, Rikardo Gomeš je odradio odličan posao u kaznenom prostoru, dok je Menig posle izlaska iz povrede pružio jako dobru partiju.

"Probudio" se i Patrik Andrade nakon loše partije protiv AEK-a iz Larnake i upisao po gol i asistenciju, to će svakako obradovati Gordana Petrića.

Svoju priliku je iskoristio i agilni Marko Živković koji je u nekoliko navrata bio taj koji je svojom pojavom rasteretio Dijabatea od čuvara, pritom pojavljujući se po kompletnoj desnoj strani terena.

Naravno, kada bek postigne gol to je uvek odlična stvar za ekipu, Slobodan Urošević pružio je stabilnu partiju i našao se na pravom mestu u pravo vreme.

Sa druge strane, odbrana je tokom meča imala periode loše igre kada je delovala "uspavano", pa je posledica toga bio i primljen gol, ali i nekoliko opasnih situacija.

Ovako smo mi videli Partizanove aktere večeras:

Popović (6.5) - Saničanin (6), Vujačić (6.5), Marković (6) - Živković (7), Urošević (7.5), Fejsa (6.5), Andrade (7.5) - Dijabate (7.5), Menig (7), Gomeš (7.5).

Izmene:

od 59. minuta Belić (6) od 82. minuta Jović (-)
od 90. minuta Baždar (-)
od 90. minuta Terzić (-)

Trener Gordan Petrić (7): Nikada nije lako trgnuti ekipu posle užasne forme na početku sezone, a Petrić je u tome uspeo. I ne samo da je uspeo, nego je hrabro promenio taktiku i zako iznenadio kolegu na drugoj strani Branka Niševića. Takav pristup mu se višestruko isplatio, Partizan je pred novom evropskom jeseni, a pred Gordićem još mnogo posla...

Revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija na programu je za sedam dana na Malti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke