OCENE – Bukari je dokaz da je statistika kao bikini

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.10.2022.
23:10
Izvor: Sportske.net

Kako vi gledate na izdanje Crvene zvezde koja ovom pobedom dolazi u situaciju da sama kroji svoju sudbinu.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Trabzon u Beogradu sa 2:1 i tako održali svoje šanse da mogu evropskog proleća.

Istom merom, izabranici Miloša Milojevića uzvratili su gostima sa Crnog mora. Velika tri boda protiv kvalitetnog i neugodnog rivala, velika pobeda za upumpavanje samopouzdanja i velika za budućnost tima u nastavku sezone.

Ulazak u utakmicu je poprilično potrajao. Spor početak na obe strane sa nekoliko poluprilika... Nedostajalo je brzine u igri dva tima, Crvena zvezda dugo nije imala jasnu ideju. Izostajala je konkretnost od strane Aleksandra Pešića, ali i krilnih igrača srpskog tima. Uz to, vezni red defanzivno nije bio na najvišoj istanci i dozvoljavalo se previše prostora igračima Trabzona, prevashodno Hamšiku, da dođe u situaciju da neometano šutira sa pristojne pozicije.

Drugo poluvreme je takođe počelo poprilično mirno, s ponovnim opasnim izdanjima igrača Trabzona koji su stvorili višak na levoj strani i preko Hamšika pogodili prečku uz odličnu reakciju Borjana. Nedugo zatim usledio je pogodak Pešića i nova asistencija Bukarija. Od tog momenta, logično, usledila je spuštenija formacija Crvene zvezde sa opreznijom igrom što je urodilo plodom.

Tako Crvena zvezda sada sama kroji svoju sudbinu i sa pozitivnim rezultatom u Monte Karlu evropsko proleće je na dohvat ruke.

Milan Borjan (7) – Ne previše siguran iako njegove intervencije ovog puta nisu ulivale strah u poslednju liniju. Bile su to odbrane, da budemo iskreni, ali ne s potpunom sigurnošću. Tražio je trojicu za zid, kod primljenog gola, što je legitimno, ali da li je preuranjeno krenuo ka levoj stativi? Utisak je da ipak jeste. Nesrećan gol u dobroj meri, posebno kada se zna da je došao nakon nepostojećeg faula. Sve u svemu, bez većih negativnih isticanja, a odbrana Hamšiku zaslužuje prelaznu ocenu.

Strahinja Eraković (7.5) – Iako jeste pokušavao, isprva nije uspevao uspešno da se ubaci u poslednju trećinu protivničkog dela terena i bio je vidljiv deficit za Zvezdu na toj ofanzivnoj strani. Jeste njegov udarac predstavljao najbolju šansu do tog trenutka (23. minut), mada je ta lopta slučajno stigla do njega. Samo minut kasnije, pokrenuo se i pronašao Kataija za izuzetnu priliku. Dokazivao je ranije da je sposoban za to. S obzirom na to da je opet igrao na mestu koje mu nije prirodno, Strahinja Eraković je još jednom prikazao pouzdanost.

Aleksandar Dragović (7) – Svakako ne veče koje bi ga svrstalo u red onih najboljih na terenu. Rani žuti karton, doduše diskutabilan, ali prisutan, morao je da ga ograniči u nastavku. Potkrala se tu i po koja, za njegove standarde, neshvatljiva greška. Ali, kao i ostatak ekipe u samoj završnici – pribran, skoncentrisan i učinkovit u izbacivanju brojnih centaršuteva protivnika.

Nemanja Milunović (7) – Igrao je vrlo dobar meč. Zavidno je uticao na vodeći pogodak kada je izašao u visoki presing i izazvao grešku Bozoka koji je lako predao loptu Bukariju u noge. Osim toga, počistio je sve moguće što je ulazilo u šesnaesterac, ali je imao tu nesreću da ga lopta koja je išla ka golu Borjana u 39. minutu dokači i promeni pravac.

Milan Rodić (6.5) – Slabo prvo poluvreme i manjak aktivnosti u napadačkim akcijama, dok ni u odbrani nije blistao. Dugo Rodić nije odigrao utakmicu na nivou na koji je navikao javnost i zvezdašku publiku. U završnici kada je Trabzon jurio remi istakao se sa nekoliko dobrih reakcija što je izvadilo prosek. Ali, nedostaje Zvezdi onaj pravi Milan Rodić.

Slavoljub Srnić (do 61. minuta) (6) – Nije ga bilo u aktivnoj igri, pritom je nekoliko puta olako ispadao na sredini što je konstantno kreiralo prostor za potencijalno opasni udarac sa dvadesetak metara za Trabzon. Sam Hamšik je više puta dolazio u situaciju da neometano gađa gol Borjana.

Gelor Kanga (7) – Lopta uvek ka napred, pomalo ga je mučila stabilnost na terenu usled klizave podloge, ali kao i uvek domišljat, međutim, ne i miran uvek kada je najneophodnije. Ipak, održavao je kakvu-takvu stabilnost tokom čitavog meča s tim što mu je neopravdano suđen prekršaj neposredno pred gol Trabzona. Čista oduzeta lopta.  U svakom slučaju, nije bilo njegovih poznatih trzavica pa se tako može reći da je bio jedan od boljih na terenu.

Osman Bukari (7) – U brojnim situacijama kao da se nije ni trudio da pronađe saigrače, međutim, izabrao je pravi momenat da uputi pas u 36. minutu za asistenciju Kataiju. Znali su Turci da je Bukari enormno brz i da kao takav predstavlja veliku opasnost, ali nije to bilo na najvišem nivou koji bi donosio razliku. Vraćao se u finišu i sprečio nekoliko prodora rivala. Međutim, on je na ovom duelu bio pravi dokaz da statistika ume da prevari. Dve asistencije i uprkos tome polovičan generalni utisak.

Aleksandar Katai (do 75. minuta) (7) – Videli smo ga na sredini terena kako oduzima loptu i pokreće kontru svoje ekipe, ali i tamo gde je prepoznatljiviji – u završnici. Malo preciznosti i intenziteta falilo je njegovom udarcu u 24. minutu da završi iza Čakira. Nije Katai neko ko to ne prepoznaje, pa je 12 minuta kasnije maestralnim udarcem pocepao mrežu Čakira. Imao je još jednu izvrsnu priliku kada je sam ostao na 6-7 metara i glavom oprobao, ali preko prečke.

Stefan Mitrović (do 83. minuta) (6) – Generalni utisak – ne previše vidljiv. Nedostajala je pokretljivost na levoj strani. Videli smo je pred kraj prvog poluvremena, ali u odnosu na partiju u Budimpešti pre dve sedmice, daleko od tog nivoa i učešća u igri. Nije se previše situacija promenila ni u drugom delu igre, ali je ipak dobio zavidnu minutažu.

Aleksandar Pešić (do 83. minuta (7) – Našao se u lepoj šansi u 12. minutu, ali iako je bio ofsajd, trebalo je da pronađe Bukarija na drugoj stativi, što nije učinio. Prilično slabe odluke i sa onim mizernim brojem poseda koje je dobijao. Posle nešto više od sat vremena igre, konačno upotrebljiva lopta s krila i realizacija za novu prednost. Možda ga nije bilo u struktuiranju napada, ali uradio je ono što se od njega prevashodno traži i dokazao formu.

Mirko Ivanić (od 61. minuta) (7) – Imao je defanzivnu ulogu pri ulasku na teren i nekoliko odličnih startova. Bio je povučeniji posebno nakon gola za novo vođstvo, što je bilo i očekivano i logično. Nekoliko korisnih i upotrebljivih pasova u kontri i odrađen posao za minutažu koju je dobio.

Kings Kangva (od 75. minuta) (7) – Solidna borba sa nekoliko greškica u predaji, ali i on je uradio posao za koji je i ušao. 

Jovan Mijatović (od 83. minuta) – /

Ibrahim Mustafa (od 83. minuta) – /

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke