OCENE - ''Bum-bum'' Bukari za istoriju, Eraković majstor za sve uloge

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.08.2022.
22:03
Izvor: Sportske.net

Mnoge stvari će se možda i zaboraviti, ali Bukarijeva golčina poamtiće se decenijama.

2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2022 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Borjan 7 - Kako je i uobičajeno od njega, svojim intervencijama je unosio sigurnost u defanzivnu liniju svog tima, a osujetio je i veliku priliku Svetozara Markovića u prvom poluvremenu. ''Pročitao'' je i Nathovu nameru kod penala, ali je zamalo zakasnio.

Eraković 7.5 - Bio je Zvezdin univerzalac u ovom meču. Počeo je na poziciji desnog beka, završio na suprotnoj strani, a stigao je da u prvom poluvremenu i opasno pripreti golu Partizana.

Dragović 7 - Kao i prethodne sezone u derbijima izašao je kao pobednik u duelima sa najboljim strelcem Partizana Rikardom Gomešom koji ponovo nije uspeo da dođe do izražaja.

Milunović 7 - Ono što se od njega očekivalo, to je i uradio, doneo je Zvezdi stabilnost u prekidima, odličan je bio u skoku i na taj način doprineo i vodećem golu Bukarija posle kornera.

Rodić 6 - Bilo je još u prvom poluvremenu vidljivo da ima određenih problema sa povredom, pa je početkom drugog poluvremena morao da izađe iz igre i otuda Erakovićevo prebacivanje na levu stranu.

Sanogo 6 - Sama činjenica da je bio u startnoj postavi bila je jasan pokazatelj da treba da donese defanzivnu čvrstinu na sredini terena. To je uglavnom i činio, ali je dvadesetak minuta pre kraja mogao da bude tragičar posle velikog kiksa kada je poklonio loptu crno-belima, posle čega je Rikardo propustio veliku priliku da donese preokrert Partizanu.

Kanga 6.5 - Nije preterano ni grešio, ali ni stvarao preveliku opasnost po gol Partizana.

Bukari 8.5 - Vredelo je gledati utakmicu ako ni zbog čega, onda zbog njegove golčine za vođstvo Zvezde. Jedan od najlepših golova u derbijima nekoliko decenija unazad. Nije mnogo uradio posle toga, ali onakav gol zaslužuje visoku ocenu.
 
Katai 6.5 - Ako njegovu partiju večeras uporedimo sa onom iz finala kupa kada je bio nezadrživ za odbranu Partizana, onda je večeras slabije odigrao. Generalno, bio je ponovo velika pretnja po crno-bele i nedostajao mu je samo završni udarac u par situacija, ali mu je ocenu umanjio jedanaesterac koji je skrivio nad Živkovićem posle čega je Partizan izjednačio.

Ivanić 6 - Da li ga je stigao umor ili je nešto drugo u pitanju, Ivanić poput Rodića nije bio na očekivanom nivou, pa je i on rano zamenjen u drugom poluvremenu.

Pešić 6 - I on je imao problema sa povredom, pa slično kao u Ivanićevom slučaju nije briljirao večeras. Zamenjen je u 69. minutu meča.

Ušli sa klupe:

Gobeljić od 57. - 6 - Ušao umesto Rodića, ali praktično zamenio Erakovića na desnoj strani. Pokušavao je centaršutevima da pomogne u napadu, nije to bilo kako je želeo, a usput je ostavljao dosta praznog prostora za Rikarda na Zvezdinoj polovini.

Kangva od 68. - 6.5  Uneo je novu energiju na sredinu terena posle izlaska Ivanića i uglavnom dobro obavio posao.

Mitrović od 69. - 6 - Nije došao do izražaja u borbi sa Partizanovom odbranom.

Kulibali od 84. - Ušao tek da oseti derbi, od njega se tek očekuju velike stvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke