OCENE - Da je Partizanu još jedan Rikardo...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.03.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net

Partizan tek posle drugog gola Fejenorda došao u priliku da uopšte šutne na gol.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Stevanović 6 - Posle pet golova koje je Aleksandar Popović primio u Humskoj pre sedam dana, trener Stanojević je odlučio da večeras napravi ''rokadu'' na golu, ali time nije mnogo dobio. Iako po godinama zreliji u odnosu na Popovića, ni Stevanović nema ozbiljnog evropskog iskustva, što je bez obzira i na nekoliko dobrih intervencija i u Roterdamu došlo do izražaja, pogotovo kod prvog gola Fejenorda i postavljanja živog zida.

Lutovac 6 - Poput Stevanovića, i Lutovac je još jedan igrač sa klupe koji je na ''De Kajpu'' dobio prednost. Ne može mu se zameriti na borbenosti, imao je mnogo posla da zaustavi sjajnog Sinisteru, ali premalo koristi su crno-beli od njega imali u napadačkim akcijama, nedostajale su upotrebljive lopte ka Rikardu.   

Saničanin 5.5 - Kao da ga je uzdrmano nepotrebno i naivno dobijeni žuti karton u prvom poluvremenu, pa je u nastavku morao da vodi mnogo više računa i to se odrazilo na njegovu igru.

Miletić 6 - Spora reakcija i kod drugog gola, ali i u nekim drugim situacijama, poput prekršaja na ivici kaznenog prostora u finišu prvog poluvremena. Ipak, u većem delu prvog poluvremena odbrana Partizana je imala mnogo veću čvrstinu nego u prvom meču.

Urošević 6 - I on je, kao i Lutovac, prevashodno obavljao defanzivne zadatke, motrio je na opasnog Nelsona, pa se ni od njega nije mogao očekivati veći doprinos na protivničkoj polovini.

Zdjelar 6 - Još uvek to nije onaj Zdjelar od pre večitog derbija, mada je večeras pokazao napredak u igri.

Jevtović 5.5 - U početku je dosta pomagao štoperima Partizana kada su domaći vršili opsadu Partizanovog gola, ali je kasnije imao dva kiksa na sredini trena. Posle jednog su domaći stvorili veliku priliku, a ubrzo je usledila još jedna izgubljena lopta posle čega su Desers, Til i Nelson izveli brzu kontru koju je Nelson pretvodio u gol za 2:0.

Marković 5 - Osim jedne prilike koju nije uspeo da iskoristi u drugom poluvremenu, premalo smo videli od kapitena Partizana.

Jojić 5 - Ne samo da nije uspeo adekvatno da zameni Natha, nego ni kornere večeras nije izvodio kako to obično čini.

Menig 5.5 - Želeo je da se pokaže u pravom svetlu protiv svojih zemljaka, ali izuzev centaršuta za Markovića kada mu je pripremio šansu, nije uspevao da napravi razliku na protivničkoj polovini terena. Nekoliko puta slao je prejake lopte u prostor za Rikarda, često nisu bili sinhronizovani.

Rikardo 7 - Partizanova najsvetlija tačka večeras, ne samo zbog postignutog gola, nego je i posle toga pravio dosta problema odbrani Fejenorda.

Rezervisti: Holender, Jović, Terzić, Baždar i Smiljanić nisu došli do većeg izražaja u ovom meču.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke