Ocene - Dileme nema, Dragović Kluž neće pamtiti

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.08.2021.
22:35
Izvor: Sportske.net

Pobeda od 2:1 i prolazak u grupnu fazu drugog po redu evropskog klupskog takmičenja. Cilj - ispunjen.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope povećavši rezultat iz prvog susreta protiv Kluža.

Dakle, ukupnim rezultatom 6:1, izabranici Dejana Stankovića izborili su novu jesen u Evropi. Nije partija u Klužu bila približno onoj iz Beograda, ali bilo je dovoljno dobro da se savlada rumunski predstavnik i na gostujućem terenu, pred oko 7000 navijača.

Reklo bi se da dileme kada je igrač meča u pitanju nema. To je apsolutno Milan Borjan, dok bi ovo veče želeo da zaboravi Aleksandar Dragović, koji je blistao od svog dolaska u Zvezdu.

Krenimo redom...

Milan Borjan (8.5) – Uhvaćena lopta posle udarca Pauna, a potom je nakon pokušaja Deaka i Sigurđsona imao prave ispite zbog kojih je nada domaćih jenjavala. Odlična rola, što je potvrđeno i odbranjenim penalom Deaku. Definitivno, akter meča koji se izdvaja.

Marko Gobeljić (6) – Solidan u nekoliko navrata, ali isto tako zaostajao je kada su Ben i Dragović imali ideju sa ga proigraju loptom u prostor, komplikovao je bez potrebe, u napadu bezopasan.

Miloš Degenek (6.5)  –  Iznudio penal, ali je nešto kasnije imao poteškoća sa Kostakeom kada je Kluž imao solidnu situaciju, a ubrzo je iznudio i žuti karton, imao nekoliko dobrih reakcija, ali bilo je poteškoća i za njega sa Paunom.

Aleksandar Dragović (6) – Dobro je pratio igru u početku, rvao se sa Debeljuhom u pojedinim navratima, bivao nasamaren upravo u duelima sa Hrvatom, a uostalom, napadač Kluža bio je bolji u bici kod izjednačujućeg gola. Njihovim duelima tu nije bio kraj, pa je skrivio jedanaesterac nad Hrvatom, posle kojeg je Deak promašio kazneni udarac. Suma sumarum, najslabije izdanje otkako je stigao u Zvezdu. Igrao je do 66. minuta.

Milan Rodić (6.5) – I on je meč završio sa javnom opomenom. Nije bio najsigurniji, napravio je nepotreban faul na suprotnoj strani terena u odnosu na onu na kojoj igra i iz toga je proizašao gol za domaćina. Ubacivao se ka napared veoma često, ali nije urodilo plodom. Takođe, Kostake mu je pravio probleme, posebno u prvom poluvremenu, pamti i bolje večeri popularni Roda...

Seku Sanogo (7) – Bio je čvrst, kako i ume. Presecao igru u pravim momentima, ali je umeo da se poigrava u blizini šesnaesterca i ne oslobađa se lopte u neophodnim trenucima. Igrao je do 76. minuta.

Gelor Kanga (7) – Konstantno je tražio loptu kako i radio ono što mu je i zadatak – organizovao igru. Postavljao je saigrače, iznudio nekoliko faulova... U samoj završnici je počeo da razigrava saigrače, ali nije uspeo da zabeleži asistenciju. Solidno izdanje Gabonca.

Aleksandar Katai (7.5) – Ključan igrač za otvaranje utakmice. Svojom energijom i učinkom doprineo je ka golu. On je izveo korner pre penala, postigao pogodak, ali je stao sa ostatkom tima do kraja prvog dela. Pod njegovim pritiskom, podlegao je Balgradean i pogrešio što je iskoristio Milan Pavkov.

Sportske.net

Mirko Ivanić (6.5) –  Radio je posao u ofanzivi, ali i u defanzivi, imao poneku lošu odluku, ali umeo je da krene u svom karakterističnom stilu ka protivničkom golu. Imao je takvu situaciju u drugom poluvremenu. Igrao je do 66. minuta.

El Fardu Ben (6.5) – Bio je izolovan najveći deo meča, a kada je imao loptu, pokušao je da pronađe rešenje pasom ka bekovima, međutim, nije mu to prolazilo.

Milan Pavkov (7)– Dugo nije bio u kontaku sa loptom. U početku je učestvovao u načelnom pritisku ekipe ostavljavši loptu Kataiju, ali nakon toga bledo. Gubio je duele od inferiornijih igrača, ali kao i uvek, bio je tu kada je bilo najpotrebnije. Iskoristio je grešku Balgradeana u predaji lopte i Zvezda je opet vodila. Igrao je do 73. minuta.

Od 66. Radovan Pankov – Bez konkretnog učinka.

Od 66. Nenad Krstičić (6.5) – Učestvovao u nekoliko poslednjih napada, pokušao da kreira zajedno sa Kangom i mirno obavio posao od ulaska u igru

Od 73. Loi Dioni (6.5) – Otvarao se, kako na sredini, tako i na strani. Želeo je da igra i dokaže se, ali ga je Balgradean uz pomoć prečke sprečio da ostavi.

Od 73. Veljko Nikolić – Bez konkretnog učinka

Od 76. Njegoš Petrović (6.5) – Imao jedan solidan pokušaj, iznudio crveni karton. Possao odrađen za vreme provedeno na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke