OCENE - Dileme nema, kruška sazrela i podigla si cenu pred letnji prelazni rok!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 26.05.2022.
21:19
Izvor: Sportske.net

Ne moramo dogu razmišljati oko toga ko je igrač meča.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su duplu krunu po drugi put u nizu pošto su savladali Partizan u finalnom susretu Kupa Srbije.

Imala je Crvena zvezda veoma motivisanog i dobro konstruisanog protivnika spram sebe koji je želeo da spreči dvostruko slavlje na „Marakani“, no nije uspeo. Dejan Stanković je pomalo iznenadio formacijom sa tri štopera, ali „upalilo“ je. Crvena zvezda je igrala na rezultat, čekala priliku iz kontranapada, bila strpljiva i ubojitija od Partizana. Kaznili su praktično svaku grešku rivala i trenutke kada je odbrana Partizana bila razređena pretvorili konvertovali su u pogotke.

Zvezdu je na ovoj utakmici predvodio sjajni Aleksandar Katai sa dva pogotka i to izuzetna. Crveno-beli su odlično izgradili obe akcije i sve je počinjalo od štoperske linije koja je još jednom odradila dobar posao i sprečila napadače Partizana u svojim namerama.

U svakom slučaju, dileme ko je igrač utakmice nema. Aleksandar Katai je još jednom pokazao svoj raskošni talenat, a Strahinja Eraković nastavio da diže cenu.

Milan Borjan (7) – Odlično postavljanje i siguran prilikom pokušaja igrača Partizana koji su uglavnom išli u njega. Nije se proslavio sa dugim loptama koje je slao na polovinu terena, ali kada znamo da mu igra nogom nije jača strana, onda ta informacija nije strana. Da li je mogao bolje kod gola Uroševića? Stajao je bliže desnoj stativi i prevashodno brinuo o tome da lopta ne prođe u bliži ugao. Udarac beka Partizana bio je odličan, stav Borjana ne i najbolji, no bilo je zaista teško braniti precizan i snažan šut Uroševića. Do kraja susreta bio je siguran, uz odličnu reakciju kod pokušaja Meniga.

Strahinja Eraković (7.5) – Dobro postavljanje, sjajna anticipacija i odavno se može videti da u njegovim očima nema straha kada su utakmice „visokog rizika“ u pitanju. Uostalom, poziv u reprezentaciju Srbije to i pokazuje. Nije dozvoljavao napadačima Partizana mnogo prostora i svojim pravovremenim, dovoljno agresivnim startom nad Rikardom omogućio je da Zvezda krene u kontru iz koje je usledio drugi pogodak Kataija. Još jedna utakmica koja potvrđuje da je ova kruška sazrela.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Radovan Pankov (do 66. minuta) (7) – Nesiguran početak, s greškama u predaji i manjkom intenziteta u duelima sa Rikardom, ali je nešto kasnije ušao u ritam meča i lepo pokrivao Lazara Markovića, kao i kasnije Kvinsija Meniga kada su dva igrača promenili strane. Pasom odličnog intenziteta u pravu nogu za Mirka Ivanića otpočeo je akciju kod prvog gola i kasnije je zadržao mirnoću i čvrstinu. Igru je napustio samo iz razloga što je Stanković promenio formaciju.

Aleksandar Dragović (7.5) – Ideja je bila da odmah u prijemu neutrališe Rikarda. Visoko je držao odbranu, izvlačio se i maltene u svakom duelu bio na granici faula ili ga je načinio. Kontrolisao je liniju, a u prvom poluvremenu pomalo zabrinuo svoje navijače, saigrače i stručni štab kada se požalio na povredu. No, nastavio je neometano da igra i odlično obavio posao, što je za njega postala rutina, reklo bi se.

Milan Gajić (6.5) – Više je brinuo o ofanzivnom delu terena nego li u odbrani gde ga je pokrivao Strahinja Eraković. U napadu nije viđen nijedan koristan centaršut, doduše, nije imao ni koga da gađa jer je Ohi dobro čuvan i bivao je usamljen u kaznenom prostoru rivala. No, proigrao je Srnića u napadu koji je Zvezdi doneo vođstvo od 1:0. Može da mu se pripiše slabije postavljanje kod gola Uroševića. Loša procena leta lopte i stav koji je omogućio beku protivnika da bez problema šutira iz prve.

Slavoljub Srnić (7.5) – Ponovo je njegova uloga bila da sabotira igru rivala, ali isto tako ubacivao se i u fazu napada. Odluka da krene napred u 26. minutu i privuče veliku pažnju igrača Partizana, te oslobodi vidik i prostor Aleksandru Kataiju bila je krucijalna za vođstvo Crvene zvezde. Odličan meč je odigrao još jednom.

Gelor Kanga (7) – U meč je ušao sa nekoliko grešaka u dodavanjima, u prvom poluvremenu dobio javnu opomenu, ali je na sebi svojstven način i na način koji Dejanu Stankoviću treba, uticao na igru Partizana.

Milan Rodić (do 76. minuta) (7) – Nije uspevao uspešno da prodire po levom boku gde je Miletić, uz Miljkovića, pronalazio dobra rešenja za njega, ali i Kataija. Vrlo agresivan u defanzivi, a u 53. minutu ga to umalo nije koštalo crvenog kartona kada je otvorenim đonom startovao nad Miletićem na sredini terena.

Mirko Ivanić (7.5) – Morao je da se spušta po loptu koju je non-stop želeo i agilno je započeo meč. Imao je nekoliko pokušaja da prodorima probije linije rivala, a kada je to uspeo sredinom, organizovao je akciju iz koje su došla oba pogotka, ali možda gorak ukus ostavlja činjenica da je mogao da se upiše u nadoknadi duela, no bio je neprecizan u dva navrata. U svakom slučaju, Mirko Ivanić je uradio tačno ono što se od njega tražilo na ovom meču i imao svoj uticaj na rezultat.

Aleksandar Katai (do 76. minuta) (8) – Kao i obično, isprva je želeo da probija levu stranu terena, ali Nemanja Miletić je agresivnim reakcijama sasekao u korenu tu ideju. Nije bilo previše uspešno kada je individualnim kvalitetom pokušavao da kreira situaciju za sebe i saigrače, ali ispostavilo se da je njegova uloga bila krucijalna ovog popodneva. Dva pogotka i to kakva za direktan uticaj na krajnji ishod. Krasila ga je mirnoća, brzina, fudbalska inteligencija i preciznost u tim situacijama, nešto što je sastavni deo njegovog kvaliteta i što ga nije izdalo u ovom susretu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ohi Omoijuanfo (do 60. minuta) (6) – Nije imao mnogo prilika da prihvati loptu između Miletića i Vujačića, pokušavao je da zavredi njihovu pažnju, našao se u jednoj situaciji pred golom protivnika, ali bez ozbiljnije pretnje. Slab meč.

Milan Pavkov (od 60. minuta) (6) – Njegova uloga je momentalno bila jasna. Svojom korpulentnošću i visinom trebalo je da sakuplja duge lopte i spušta ih, pre svega, Ivaniću i Kataiju. Uspevao je to u pojedinim situacijama, ali generalno, poput svog kolege iz špica kojeg je zamenio – bez konkretnijeg učinka.

El Fardu Ben (od 66. minuta) (7.5) – Odmah je želeo da učestvuje u igri i saigrači su to osetili. Lepo se izvlačio na krilo, umalo da upiše asistenciju za Mirka Ivanića u nadoknadi lepo osetivši na koje mesto bi njegov saigrač mogao da utrči, ali nedostajala je bolja završnica Zvezdine „četvorke“.

Nenad Krstičić (od 76. minuta) (7) – Bio je dovoljno dugo na terenu da se njegovo prisustvo oseti. Osiguravao je prostor i brinuo da vezni red dobije na smirenosti u trenucima kada se Partizan borio za izjednačenje

Marko Gobeljić (od 76. minuta) – Nedovoljno vremena provedenog na terenu za komentar.

 

 

 

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke