Ocene - Dirigent oduševio publiku, a ko nije?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.09.2021.
21:08
Izvor: Sportske.net

Zvezdina premijera okončana pobedom!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu na otvaranju sezone u grupnoj fazi Lige Evrope nad Bragom, nisu poklekli nakon izjednačujućeg gola i obradovali su svoje navijače.

Pred oko 25.000 duša na stadionu "Rajko Mitić", Crvena zvezda je odigrala dobar meč, nisu kažnjeni za sve svoje propuste, ali su uspeli i da presude Bragi za njihove. 

Utisak je da su previše prostora ostavljali Karvaljalovim momcima koji su olako dolazili u situaciju da šutiraju. Uostalom, na taj način su Portugalci izjednačili, a čak 11 puta slali su loptu pored ili iznad Borjanovog gola. Piše se i prečka rivala. No, ono što se piše na kraju dana jesu tri boda za srpskog predstavnika i to je jedino važno.

Poneki su se izdvajali dobrom, poneki ne baš tako dobrom igrom. Tu možemo svrstati Gelora Kangu i Sekua Sanoga.

Milan Borjan (7) – Prvu reakciju imao je u 34. minutu i to kada je istrčao na pas u prostor i bez većih problema zadržao loptu u naručju. Iako nije imao previše posla, koncentracija mu je bila na nivou. Kod primljenog pogotka nije mogao mnogo toga. Skinuo je zsjajan pokušaj u 89. minutu i

Marko Gobeljić (6.5) – Bilo je nekoliko propusta u defanzivi, trudio se da drži Rikarda Ortu što dalje od svog gola. Uspevao je i da iznese loptu kad-kad, ali bio je neodlučan prilikom prilaska protivničkom šesnaestercu. Parče primljenog gola ide i njemu na dušu jer je previše čekao Galena. Imao je snage i u finišu, uspeo da odradi korektnu odbranu i izbori se za lopte na levom boku.

Miloš Degenek (6.5) – Nekoliko pogrešnih odluka, reakcija i dodavanja, koja je ubrzo ispravljao ili je to neko činio umesto njega. Kasnio je kod gola želeći da ispravi zakasnelu reakciju Gobeljića, ali i Sanoga.

 Aleksandar Dragović (7) – Imao je jednu zapaženu grešku pri iznošenju lopte, ali i jednu lošu reakciju pri želji da prekine dodavanje ka krilu da je kreirao šansu Rikardu Orti koji je bio neprecizan. Jeste ispao, zajedno sa Rodićem pred kraj poluvremena kada je Pijazon imao otvoren put ka golu, ali je izvanrednim startom sprečio stopostotnu šansu za goste. I u drugom poluvremenu je imao nekoliko sjajnih presečenih lopti i pravovremenih startova.

Milan Rodić (7) – Vodio nekoliko jačih duela sa Lukasom Pijazonom, ali izuzetno diskutabilna defanziva Zvezdinog beka. U ofanzivi solidan, oštrim centaršutem tražio saigrače, ali tu nije bilo nikoga ko može da zapreti (čitaj Pavkov). Sjajno je skočio u 74. minutu i prevario Mateusa za prvenac ove sezone.

Do 87. Seku Sanogo (6) – Trčao je mnogo, ali zajedno sa defanzivcima nije pravio pravovremenski blok u nekoliko situacija što je igračima Brage dozvoljavalo da se oprobaju. Iznudio prvi žuti karton na utakmici nakon što je presekao pas i krenuo u nalet. Direktan krivac za primljen pogodak. Loš pas na sredini terena, nije stigao da se postavi u blok i kažnjen je zbog toga.

Gelor Kanga (7.5) – Pokretač praktično svakog napada Crvene zvezde, poput većine utakmica iz prošlosti. Prvi se, što nije iznenađenje kod njega, usudio da pokuša sa distance u ekipi, te dodatno rasplamsa navijače. Dobro je zatvarao u defanzivnoj postavci, ali se mučio sa kornerima. Jedva da je uspevao da prebaci prvu stativu, a kada je to konačno uradio bio je i nagrađen asistencijom u 74. minutu. Iznudio bitan faul u nadoknadi, dodatno dizao navijače koji su ionako bili u ekstazi, dobio po koji duel sa znatno jačim parnjacima na sredini terena. Igrač utakmice, pravi dirigent na centru.

Do 86. Aleksandar Katai (7) – Tek kada je zamenio poziciju sa Ivanićem i iz sredine otišao na levi bok, postao je vidljiv, ali prozreli su ga Portugalci, pa su počeli da ga udvajaju i tada je usledilo zatišje. Ipak, njegov gol sa penala Zvezdi je doneo pobedu. Bio je hladnokrvan u uzavreloj situaciji.


Mirko Ivanić (6.5) – Igralo mu se, što je pokazao sa nekoliko agresivnijih duela na startu kao i dobrih poteza. Nedostajalo je pravog pasa ka napred. Najbolju priliku na susretu do poslenje trećine meča kreirao je upravo on, sam sebi. Zavarao je Fabijana na levoj strani, ušao u priliku, ali izostala je završnica. Iznudio je penal prevarivši rivala. Doprinos je i te kako tu, ali umeo je Mića da pruži i bolje, a utisak je da je doneo pravovremene odluke, mogao da doprinese još više.

Do 39. El Fardu Ben (6.5)  – Nudio se, trudio se da bude što bliže Rišairu, da bi se njih dvojica i rotirali. Sjajnim potezom prebacio Oliveiru i kreirao najbolju šansu za Zvezdu u prvih 25 minuta. Ipak, u 39. minutu napustio je igru zbog povrede.

Do 66. Rišairo Živković (6.5) – Ne previše primetan u prvom poluvremenu. Želeo je igru, ali Ivanić mu nikako to nije omogućio jer je u dva navrata odabrao drugu opciju. Izvlačio se između linija, kreirao prostor, ali nije mnogo viđeno od njega. Doduše, nije imao ni previše loptu u svojim nogama da pokaže koliko i šta zna.

Od 39. Loi Dioni (6.5) – Dugo nije imao ozbiljniji kontakt sa loptom i od starta drugog dela činio je duo sa Živkovićem u napadu. Kasnije je dobio nekoliko duela, pokazao da je tu, ali kretanje je bilo diskutabilno... Definitivno imao šansu meča i ponov oje to bilo „oči u oči“ sa protivničkim golmanom pošto je bio brži od rivalskih defanzivaca koji ga jesu povukli, ali je trebalo to da realizuje i nauči na prethodnim grešama (meč sa Proleterom recimo).

Od 66. Krstičić (7) – Njegov dobijen duel na sredini terena proizveo je akciju putem koje je Ivanić uspeo da iznudi jedanaesterac. Bio je odličan u defanzivi posle povratka u vođstvo, otklanjao opasnost i uneo sigurnost u vezu, ali i odbranu.

Od 86. Slavoljub Srnić – Nedovoljno minuta za konkretan učinak.

Od 87. Radovan Pankov – Nedovoljno minuta za konkretan učinak.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke