Ocene - Herojska ekipa Zvezde!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.08.2018.
23:16
Izvor: Sportske.net

Bilo je večeras i sjajnih i manje dobrih, ali ono što je Zvezdina glavna karakteristika - ovo je EKIPA u pravom smislu reči, sa sjajnim strategom na klupi. Zaslužili su ovaj uspeh.

EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD
EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Povezane vesti

Borjan 9 - Imao je na početko ono istrčavanje u prazno, što je Savić ispravio, ali je već u narednih nekoliko minuta se i sam iskupio sa nekoliko odličnih reakcija. Sjajno je reagovao i u drugom poluvremenu kod onog slobodnog udarca, ali pogotovo u samom finišu sa još dve odlične odbrane. Kao i uvek do sada, unosio je sigurnost u kompletnu ekipu.

Stojković 7.5 - Nije bio na svom nivou u prvom poluvremenu, sa njegove strane stigao je i taj centaršut za Dabura kod vodećeg gola.

Savić 8 - Spasao siguran gol domaćih u 10. minutu, posle istrčavanja golmana Borjana, poput Rodića minut ranije, izblokirao je Daku. Početkom drugog skrivio i penal, ali se to na kraju nije odrazilo na rezultat.

Degenek 8.5 - Dabur mu je pravio dosta problema, pobegao mu je i kod vodećeg gola. Međutim, u drugom poluvremenu fenomenalna partija Zvezdinog štopera, i to u ofanzivi, namestio je oba gola Benu!

Rodić 8 - U poslednjem trenutku intervenisao u devetom minutu, kada je Daka izbio oči u oči sa Borjanom

Krstičić 8 - Imao je problema u prvom poluvremenu, ali u nastavku ponovo onaj pravi, gospodario je na sredini terena.

Jovičić  7.5 - Slično kao i kod Krstičića, taj tandem je proradio kada je bilo najvažnije.

Ben 9.5 - Jedan od boljih i u bledom prvom poluvremenu, a u nastavku - čovek odluke, uz Degeneka. Čovek koji je Zvezdu sa dva gola uveo u Ligu šampiona i ušao u istoriju našeg najtrofejnijeg kluba. U ovu ocenu moraju se dodati i njegovi golovi u prethodnoj fazi kvalifikacija, takođe izuzetno značajni.

Simić 6 - Bio je malo Milojevićevo iznenađenje u startnoj postavi, ali nije opravdao očekivanja. Nije došao do izražaja u ofanzivi, a u odbrani nedovoljno pomagao i bila je i logična odluka trenera Milojevića da ga zameni već posle 3 minuta igre

(Jovančić od 36.) 7.5 - Ni njegov ulazak nije odmah ispravio nedostatke u Zvezdinoj igri, nedugo zatim Salcburg je poveo. Ipak, u nastavku je sve došlo na svoje mesto, iako je Salcburg poveo sa 2:0 iz penala u 48. minutu.

Radonjić 7.5 - On je jedini pripretio u prvom poluvremenu, sa ''svoje'' pozicije, sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan. Na njega su posebnu pažnju obraćali defanzivci Salcburga, nije došao do punog izražaja.

(Gobeljić od 82.) 7.5 - Odradio ono zbog čega je i uveden u posldnjih desetak minuta, da dodatno zatvori prilaze ka golu Borjana.

Milić 6 - Nije bio mnogo primetan, kontru u 32. minutu je loše završio, iako je imao i mnogo boljih rešenja. Jedan od slabijih večeras.

(Pavkov od 49.) 8.5  - Pokazao koliko vredi i koliko znači ovom timu Zvezde. Od njegovog ulaska sve je krenulo nabolje u Zvezdinoj igri, dao je veliki doprinos preokretu, posebno kod prvog Zvezdinog gola.

Trener Vladan Milojević - 10! Šta reći o ovom čoveku? Ono što sa Zvezdom radi u ovih nešto više od godinu dana, već je ušlo u istoriju. Večeras je pravovremeno reagovao, izvršio pravovremene izmene i - rezultat je stigao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

52 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hyypia
Thursday, 30.08.2018
11:54

Radonjic 5!! Sta je uradio za 7.5???? Bogu hvala pa odlazis. Hvala za sve.

avatar
adidas forever
Thursday, 30.08.2018
11:49

Negde je posve jasno zašto su i jedni i drugi čekali plasman u grupnu fazu LŠ po dvadeset i kusur godina. Međusobni duel, u kome je Zvezda imala ludu sreću, je zapravo bio jedina šansa za obe ekipe da se domognu LŠ. Naravno sve igrače treba oceniti čistom desetkom uprkos tome što su svi osim onog crnje pokazali kako ne treba igrati fudbal, trenera sa 10+, uprkos tome što se 93 minuta branio sa timom koji uopšte ne zna da igra odbranu, najpre branio 0:0 (a zna da moraju dati gol :D), potom branio 2:2, dok je cela 2 minuta igrao fudbal i imao ludu sreću da mu se tim plasira u LŠ iako je uradio sve što je mogao da to bude Salcburg. :D

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 30.08.2018
09:51

Bravo Zvezdo!!!

avatar
Dusan Milojevic
Thursday, 30.08.2018
09:25

Savic 8!? Apsolutni krivac za oba gola, uzasno postavljen kod prvog i nepotrebno skrivljen penal. Radonjic je odigrao preocjano, Stojkovic takodje previsoka ocena. Milojevicu kapa dole za sve sto je uradio do sad, napravio je od nas tim, ali juce lose postavljena igra i o tome nema sta da se prica. Svakom ko je realan jasno je da nas je Salcburg juce prebio igrom po svim pokazateljima. Ne znamo ni sami kako smo prosli ali bilo je vreme. :)

avatar
MarkoSi
Thursday, 30.08.2018
08:54

Čini mi se da su ove ocene davane u afektu. Savić je osim spasavanja čistog gola u prvom poluvremenu bio izuzetno loš (krivac za oba gola i za nekoliko 100% šansi Salcburga). Stojković od početka sezone igra ispod prošlogodišnjeg nivoa i nadam se da će Milojević uspeti da mu podigne formu za LŠ (u napadu bira gotovo isključivo loša rešenja, u odbrani pravi loše faulove...), o kakvom gospodarenju sredinom terena pričati kada smo jedva iznosili loptu (što pokazuje i broj uspešnih dodavanja). Junak utakmice je realno Borjan koji je osim onog ispada na početku branio vrhunski. Skupljao je lopte posle centaršuteva, odbranio par zicera, mudro odugovlačio. Svaka mu čast.

avatar
Phenomenal
Thursday, 30.08.2018
07:21

Ocene nisu na mestu, jer su oni bili znatno bolji prvo i pola drugog poluvremena, zvezda nula u prvo poluvreme... Presudio onaj prljav potez (sta li je hrvatu trebalo da pokrene taj nas inat, kad zna sta sledi posle toga:) i hvala mu na tome.

avatar
Дадоредстар
Thursday, 30.08.2018
07:03

Možda ja sanjam možda ne čekali smo 27 godina dočekali možda kakvi smo i ludi ponovo osvojimo isti??!!Ben Pavkov Borjan po 10 za sve ostale od 7.5 pa nadole??!!!Ben Big Ben??!!Čovijek odradi posao??!!Miličić nigdje ga kao ni Simića??!!Velika utakmica i veliki ulog??!!Hvala im Hvala prvo upravi pa stručnom štabu sa na čelu generalom Majorom Milojevićem i njegovim vojnicima isto tako sam ponosan i zahvalan Delijama ??!!Možda da nismo bili sankcionisani možda smo mogli i u BG da ih odvalimo 3-0?!!!!Možda ovo i nije san HVALA VAM ZA SVE??!!!

avatar
Milos Kosta Kostic
Thursday, 30.08.2018
05:46

Salcburg je jedna jako ozbiljna ekipa, redovan uvesnik uefa takmicenja godinama unazad, prosle sezone polufinalisti lige evrope, a mogli su i finalisti da budu da je bilo pravde. Mi smo ih izbacili. Nezasluzeno? Ne bih rekao. Primiti gol na kraju prvog i pocetku drugog poluvremena, pa ima li sta teze od toga? Milojevic je potvrdio da se ne predaje, pokazao da ima m.da
Svaka cast, zasluzili su

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 30.08.2018
04:55

A sad 1000 evra za kartu pa na avion

avatar
Čeki
Thursday, 30.08.2018
01:37

Malo su ocene pretenciozne iako sam Zvezdas, jer je Savic kriv za oba gola bez obzira na intervenciju, nikoga nije cuvao kod njihovog prvog gola i Debur njemu samo iza ledja i bup - gol. Stojkovic, genralno solidan, ali brate mili taj ne zna da centrira uopste, mogu na prste jedne ruke da nabrojim za ove dve sezone koliko je dobrih centarsutva imao, to mora ispraviti pod hitno. A Krsticic i Jovicic, sve u svemu ok, ali 7 je realna ocena za nih dvojicu.

avatar
jv
Thursday, 30.08.2018
01:31

Prošli smo zbog srca i inata, ne zbog kvaliteta. Treba da slavimo, ali i da se pojačamo sa dva ili tri vrhunska igrača, Benu i Pavkovu treba pomoć u napadu.

avatar
Thursday, 30.08.2018
01:29

Zna li neko kako stojimo sada sa koeficijentom?Koliko se bodova dobija za ulazak, pobedu i remi u Ligi Šampiona?

avatar
Kladionicar
Thursday, 30.08.2018
01:15

Jedino sto moze Milojevicu moze da se zameri u ove 2 sezone je Milic, taj decko nikako ne zasluzuje da pocinje ovakve utakmice.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 30.08.2018
01:14

Milojevic je kreator svega ovog. Ne secam se kad je Zvezda imala ovakvog strucnjaka na klupi. Ima covek bre los cojones do poda.

avatar
Scout Master
Thursday, 30.08.2018
00:16

Borjanu novi ugovor!!! Pavkovu isto! Ne prodavajte Pavkova ako boga znate!

avatar
Srpska Bosna
Wednesday, 29.08.2018
23:56

Borjane panteru!!!
Dajte Real da vidimo ko je najbolji u Evropi!!!

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 29.08.2018
23:43

Hvala Degeneku. Do neba. Ogromna radost za srbe veceras.

avatar
Žan-Žak Ruso
Thursday, 30.08.2018
00:17

Tako je brate! Živio!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 29.08.2018
23:41

Milojevic je doktorirao fudbalsku taktiku.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 29.08.2018
23:59

On nije realan sta napravi od Zvezde u kratkom periodu

avatar
Hyypia
Thursday, 30.08.2018
11:55

Zamalo da je omasio taktiku. Zvezda nije defanzivna ekipa a to je mogao juce da vidi. Ubacen napadac i paaam dva komada. Gazi ZVEZDO!

avatar
Апис
Wednesday, 29.08.2018
23:41

Разумем еуфорију и одушевљење, али с овим оценама мало сте претерали. Треба бити поштен, ставити ,,руку на срце" и признати да су Аустријанци били много бољи; да су нас убили игром и да смо имали лудачку срећу. Утакмицу је, дефинитивно, преокренула (у психолошком смислу) реакција Крстичића код оног гажења Павкова. Салцбург је вечерас имао само ,,три жута минута" које је Звезда знала да искористи. Постајемо ,,намазана" екипа и то ми се јако допада.

avatar
Jelena Renovcevic
Thursday, 30.08.2018
00:30

Svaka cast brate.A da nismo prosli glavni krivac bi bio Milojevic iako je VELIKI trener samo zbog toga sto je utakmicu poceo sa Simicem i Milicem koji je tek izasao iz povrede i 15 dana nije igrao fudbal. Ali prosli smo i nema veze.

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 30.08.2018
00:50

Скоро сваком по 1 мање и то је то... Ал све једно ко је како одиграо. УШЛИ СМО У ЛИГУ ШАМПИОНА !!!!

avatar
Teddy
Wednesday, 29.08.2018
23:36

Krsticicevi protesti i zuti karton za njega su pokrenuli nas inat,to je bio presudni momenat tekme !

avatar
Südkurve München
Wednesday, 29.08.2018
23:27

Da li si ti, Vladane Milojevicu, realan ???? Svaka ti cast majstore

avatar
Vidicnemanja
Wednesday, 29.08.2018
23:26

Budimo realni,sramotna igra zvezde,nezasluzeni prolaz,losa taktika milojevica,ali kad nekoga hoce sreca onda je sve drugo nevazno.Realnist je da je Salcburg unistio zvezdu i onda je kaznjen sto nije vodio sa pet,sest nula i te promasaje je morao da plati.Ali,za to nije zasluzan milojevic ni malo,dajte malo realnosti.Savic ne moze dobiti visoku ocenu zbog penala,Borjan katastrofalan kao nikada,svi ostali nikakvi,osim bena

avatar
Südkurve München
Wednesday, 29.08.2018
23:52

Izvini, sta si ti gledao, Borjan katastrofalan ???? Brate, Stojkovicu bi dali 7 golova, jesi li ti normalan ??? Borjan je svima dokazao zasto je bio najbolji golman LE

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 30.08.2018
17:36

Narocito se pokazao kad je kao pocetnik promasio loptu kod istrcavanja i pukom srecom niste primili gol.Ali tvoje oci ne vide negativne stvari.Uprkos svemu,jedini klasa fudbaleri u ovom timu su borjan i ben

avatar
Algebrons
Thursday, 30.08.2018
09:38

Pod utiskom prolaska ste, pa pišete bajke o pojedinim igračima. Drugo poluvreme Borjan je bio mačka i ubedljivo najbolji igrač Zvezde - zverski je brani, ali u prvom je opasno pravio gluposti (na kraju prvog sam prokomentarisao da nije imao kikseva za godinu dana u Zvezdi, koliko za ovih 45 minuta). Spasio ga je Vujadin kod onog kiksa iz 10. minuta. Posle toga imao je dva ispucavanja (oko 30. minuta) tačno na nogu igračima Salcburga koji su se nalazili na 30-35 metara od gola Zvezde, a te tri situacije su izuzetno, izuzetno opasne. Vujadin je takođe bio očajan, ali ga donekle pere to spašavanje Borjana. Simić i Milić su zaslužili izmene već posle 20 minuta. Radonjić izgoreo. Ostali dobri.

avatar
Drake
Wednesday, 29.08.2018
23:55

Ti mora da si onaj Vidic Nemanja iz Slodode iz Uzica grobar. Tvoji igraju sutra, odj..i sa zvezdinih vesti i gledaj svoje dvoriste.

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 29.08.2018
23:25

Miloje 100 a rodonja nista bolji od Simica al hajd , bitno je da smo ga unovcili a njemu sve najbolje

avatar
Wednesday, 29.08.2018
23:24

Odlicna, hrabra igra Zvezde. Pokazali zube kod 2-0 ekipi koja je u tom trenutku u milion puta boljoj poziciji! Krsticic pokazao kako se unosi nervoza kod protivnika, onaj njihov stoper posle tog duela nije mogao da se sastavi. Valjda ce sad neko da kupi Milica pa da se resimo bede.

avatar
CHIEF_BGD
Wednesday, 29.08.2018
23:23

Svaka čast momci, prošli ste srcem!
Jedini koji nije zaslužan za ovaj prolaz je Miloje
koji je idiotskom zamenom Simić-Jovančić kao i samom postavkom
očigledno pokušao da sabotira tim na nalog svog gazda Terze.
Sva sreća, pa igrači nisu bili obavešteni...

avatar
Old_school
Wednesday, 29.08.2018
23:23

Valja napomenuti i da je Ben pretrcao najvise u ekipi Zvezde. Mislim da je Savicu previsoko, krivac je za oba gola. Onaj prvi je vise njegov nego Degenekov. Stojkovic takodje slab. Ostalo po meri. Realno, izbacili smo duplo bolji tim.

avatar
KINGZOOOR
Wednesday, 29.08.2018
23:22

Miloje,LEGENDOOOOOOO!!!

avatar
Znajsha
Wednesday, 29.08.2018
23:22

Bravo Zvezdana pa da vam dodju sto zvucnija imena u grupi.Slag na tortu