OCENE - Jedan gol može da prevari...

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.10.2023.
23:32
Izvor: Sportske.net

Lajpcig je pokazao slabosti koje su mogle da se iskoriste.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Nadanja da će se nešto popraviti u defanzivnoj postavci Crvene zvezde u Lajpcigu nisu dugo trajale. Opet ne možemo da govorimo o lošoj igri poslednje linije, naglašavaćemo da je vezni red taj čija je uloga nepostojeća u odbrani gola Omrija Glazera i da Hvang i Stamenić i ovog puta nisu ispunili svoje zadatke.

Znalo se da Lajpcig igra direktan fudbal. Da poseduje izuzetan individualni kvalitet i da napadački mogu da pariraju većini evropskih ekipa i da greške na sopstvenoj polovini, iz perspektive Crvene zvezde, moraju biti svedene na minimum. Isto tako, ni oni nisu ekipa koja je superiorna u čuvanju svog gola. Prostora u kontranapadima je bilo. Ali, nedovoljno podrške, često loša kretnja i slabe odluke kada bi taj kontranapad trebalo da se konkretizuje. Zapravo, Zvezda je imala mali broj pravih šansi na ovom susretu, a toliko dobrih situacija da se iste dogode.

Da je bilo nešto čvršćeg veznog reda, možda bi Crvena zvezda mogla da izdejstvuje i bolji rezultat u Lajpcigu. Nije to bila loša utakmica, samo tim Baraka Bahara nije iskoristio nuđenje rivala.

Omri Glazer (7.5) – Definitivno je mogao bolje kod postavke prilikom vodećeg gola rivala. Ipak, maestralnim reakcijama se u minutima kasnije iskupio. „Čupao“ je već viđene golove tokom čitave utakmice. Dobro čitao šta protivnik namerava i još jednom bio najbolji pojedinac Crvene zvezde u utakmicama Lige šampiona. Čak sedam odbrana zabeležio je izraelski čuvar mreže. Takva statistika pokazuje da je Crvena zvezda bila na rubu debakla, ali nije baš tako izgledalo.

Srđan Mijailović (6.5) – Dosta težak zadatak za njega. Ćavi Simons i David Raum bili su igrači o kojima je on morao da vodi računa i to je radio zaista dobro. Kod prvog gola na meču se uvukao onako kako je i bilo neophodno kako bi se pokrio središnji deo, ali je zato ispaštao bok odakle je došao pogodak. Kada se uzme u obzir da pozicija na boku, iako ju je već igrao u više navrata, nije njegova prirodna, utisak je pozitivan.

Naser Điga (6) – Štoper Zvezde je u poslednje vreme ušao u seriju crnih mrlja, pa je tako već u 7. minutu promašio loptu koju, srećom, Luj Openda nije dobro zahvatio inače... Solidna utakmica s njegove strane. Nekoliko dobrih reakcija, markacija i napadanja lopte, ali ništa čime bi se previše istakao.

Aleksandar Dragović (7) – Korektan, bez iskakanja, bez rizičnih situacija. Markacija na mestu... Pritom, osetio je momenat da dođe i pomogne u ofanzivi prilikom gola crveno-belih. Osmelio se na udarac što gotovo nikada ne radi i na svu sreću, direktno uticao da se rezultat smanji na 2:1.

Milan Rodić (7) – Luj Openda je bio njegov čovek. Trudio se da ga prati u stopu ili povremeno prepušta Mitroviću, ali je uglavnom on bio uz njega. Tu se priključivao i Henrihs i iskusni bek je zaista bio jedan od boljih igrača Crvene zvezde u polju. Nije imao mnogo situacija kada bi dolazio gore i centrirao, ali jedna dobra rola od njega imajući u vidu mesto i snagu protivnika

In-beom Hvang (5.5) – Prvi gol u dobroj meri njegov. Predao je loptu Ivaniću i bacio ga u vatru krenuvši pritom napred čime je svoju poziciju ostavio potpuno upražnjenom. Kada je Ivanić izgubio posed, njegovim izostankom se stvorila praznina za pas na stranu. Žutim kartonom u prvom poluvremenu dodatno uticao na to da se izgubi taj vid agresivnosti koja njegova pozicija zahteva. Proečna utakmica za momka koji bi trebalo da pravi razliku i vuče tim.

Marko Stamenić (do 80. minuta) (6) – I na ovoj utakmici neprepoznatljiv. Bez doziranja agresije. U presingu na rivala ga uglavnom nema, a kada je i cenio momenat da bi to trebalo da uradi bio je preagresivan i to ga je koštalo žutog kartona. Kasnije nije mogao biti agresivniji ni da je hteo. Statičan, čime je bilo previše prostora za Lajpcig u drugoj trećini igrališta. Nekarakteristično se našao pred golom rivala u 70. minutu i uz malo sreće pogodio za nadu. To nije dovoljno za prolaznu ocenu, jer, da je on bio bolji u obavljanju primarnih zadataka, Zvezda bi verovatno imala povoljniji rezultat. U njegovom slučaju, pogled na statistiku kazuje taj jedan gol, ali sve ostalo...

Starsport

Piter Olajinka (do 46. minuta) (5.5) – Nesnađen. Bez konkretne lopte u trenucima kada je s njom, a istih je bilo vrlo malo. Upravo tada je morao da bude odgovorniji i odlučniji. Igrao je iza Endiajea spuštajući se niže u sredinu prilikom odbrambene postavke. Izmena na poluvremenu govori da je Bahar uočio da bi Bukari doprineo više.

Mirko Ivanić (6) – Iako deluje da je direktan krivac za vodeći gol rivala – nije. Prosto je ubačen u vatru, okružen trojicom. U toj situaciji nije gledao rešenja, odnosno ono u njoj je mogla da se primeni ona stara – kad nemaš gde, šalji je gore. Nakon toga je imao ideju, tražio je priliku da povuče kontru, proigra saigrače, ali malo situacija gde bi mogao da napravi razliku.

Stefan Mitrović (do 65. minuta) (6.5) – Jedna od boljih utakmica u poslednje vreme. Nema ga nigde već duži period, što je uslovilo i većom minutažom za Vladimira Lučića, ali sada je svoje zadatke, posebno defanzivne obavljao korektno. Uglavnom je to bila markacija prostora i udvajanje sa Rodićem... Iznošenje lopte je bilo korektno,  traženje rešenja takođe... Ovog puta, izašao je usled izostanka energije.

Šerif Endiaje (do 65. minuta) (5.5) – I to malo situacija koje je imao da pokuša da napravi razliku u napadu, da li pasom ili sopstvenom veštinom – nije uspevao. Imao je dobru situaciju ukada je dobio prednost u odnosu na Lukebu, ali se potom spotakao i nije iskoristio stopostotnu priliku. Mnogo vremena mu je neophodno da podigne glavu i ugleda priliku za pas kao što je to u nekoliko situacija imao u kontrama sa Olajinkom.

Osman Bukari (od 46. minuta) (6.5) – Dosta angažovan po ulasku u igru, ali to ne znači i da je bio dobar. Sporo obrađivanje odluka, ali je i čovek koji je uneo energije u napad tima Baraka Bahara. Ipak, to nije bilo dovoljno da se promeni odnos snaga na „Red bul areni“.

Kosta Nedeljković (od 65. minuta) (7) – S obzirom na to kakvog je (ne)iskustva, potpuno dobar dojam ostavlja mladi bek. Konačno smo videli i smislen centaršut iz igre od strane fudbalera Crvene zvezde kada je on ušao... Nije mu mnogo nedostajalo i da se upiše na debiju u Ligi šampiona. Pozitivna izmena Baraka Bahara i pokazatelj da, bez obzira na mladost, može da počne ovakve utakmice.

Jovan Mijatović (od 65. minuta) – Nedovoljan učinak za ocenu.

Vladimir Lučić (od 65. minuta) (6.5) – Nekoliko njegovih karakterističnih prodora smo videli ove večeri. Ofanzivno konkretniji od Mitrovića, ali tada kada je on bio na terenu, Crvena zvezda je imala drugačije preferencije, odnosno, više se fokusirala na protivnički gol.

Aleksandar Katai (od 80. minuta) – Nedovoljan učinak za ocenu.

 

 

 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke