OCENE - Jedna prelazna, ostali nisu dorasli Špancima

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 15.10.2024.
22:44
Izvor: Sportske.net

Samo jedna prelazna ocena...

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Lagan poraz naše reprezentacije od Španije, bilo je ubedljivih 3:0, moglo je biti i daleko ubedljivije da na golu nije stajao Rajković koji je zabeležio veliki broj odbrana. 

Teško da ima mnogo igrača sa prelaznim ocenama, imali smo izuzetno teškog protivnika i ovo je veče koje svi žele brzo da zaborave. 

Evo i ocena...

Predrag Rajković 7 - Golman reprezentacije Srbije je ubedljivo najzaslužniji zašto nismo videli još koji gol u mreži, posebno u prvom poluvremenu. Imao je tri sjajne odbrane, jasno je da ima veliko samopouzdanje. Morati je odbranio zicer u 61. minutu... Kod golova nije mogao apsolutno ništa.

Strahinja Eraković 5.5 - Nedovoljno dobra partija defanzivca Srbije, imao je dosta posla, verovatno kao nikada do sada u nacionalnom timu i pokazao je da se na njega može ozbiljno računati jer teško da imamo mnogo kvalitetnijih u odbrani. Ipak, Španci su svetska velesila u napadu, nebitno u kom sastavu igrali. Utisak kvari i karton zbog kog ne može igrati protiv Švajcarske. 

Strahinja Pavlović 5 - Teško da je mogao bolje, nije imao onaj prostor kao protiv Švajcaraca u napadu, pa nije često izletao napred. Imao je i daleko više posla u odbrani, možemo reći da je solidno obavio posao sve do isključenja, ali jasno je da su španski napadači daleko kvalitetniji u ovom trenutku... Isključenje je zasluženo, nije smeo da startuje kao poslednji igrač odbrane. 

Nikola Milenković 5.5 - Verovatno je najviše pokazao u zadnjoj liniji tima, ali sve je to nedovoljno za Špance. Istina je samo jedna, teško da Srbija može imati defanzivce koji su u stanju da zaustave napadače protivnika, Milenković je dao svoj maksimum, možemo reći i da nije mnogo grešio, ali jednostavno fali kvaliteta da se suprostavi evropskom prvaku. 

Kosta Nedeljković 5.5 - Napadali su neretko Španci stranu gde su bili on i Eraković i uspevali su u nameri da dođu do šansi. Izmena u ranoj fazi drugog poluvremena dovoljno govori o mišljenju Dragana Stojkovića za njegov meč, ali mora mu se odati priznanje za jedno dobro istrčavanje i dodavanje Mitroviću nakon kog smo mogli da dođemo do izjednačenja. 

Veljko Birmančević 5 - Nije onaj kakvog smo ga navikli, slično kao i protiv Danske, očigledno je da ima problem sa umorom i igranjem na svaka tri dana jer je nedostajalo svežine u njegovim nogama. 

Saša Zdjelar 5 - Njegove defanzivne karakteristike su morale u ovom meču da dođu do izražaja, ali je i pored svoje upornosti neretko ostajao praznih šaka. Španski fudbaleri su za klasu bolji igrači na sredini terena i lako su izlazili na kraj sa Zdjelarom, kao i ostalim našim veznim igračima. 

Nemanja Maksimović 5 - Loša predstava našeg veznog fudbalera, iako sa dosta iskustva igranja u španskom fudbalu, nije mogao da parira kvalitetnijim rivalima na drugoj strani. Falilo je njegove kreativnosti, ali nismo ga često od doba "zlatnih orlića" gledali na sredini terena sa Zdjelarom, pa je bilo jasno da će teško ići čitava priča protiv Španije. 

Lazar Samardžić 5 - Nije uradio ono što se od njega očekivalo, a to je da bude kreativan, nije baš i da je mogao da bude jer su Španci bili daleko raspoloženiji na sredini terena i praktično da nisu dozvoljavali našim reprezentativcima da budu od koristi. Samardžić je imao nekoliko slabih poteza, predugo je držao loptu jer je bio bez rešenja. U odbrambenim zadacima slab, Ruiz ga je lagano zaobišao u prvom poluvremenu u jednoj situaciji nakon čega je bila dobra šansa. 

Dejan Joveljić 5 - Napadač naše reprezentacije nije imao svoje veče, mada može se pripisati i selektoru Stojkoviću jer ga je prebacivao sa mesta na mesto, neretko smo ga viđali na krilnoj poziciji, pre toga i na poziciji napadača. Nije bio opasan po gol, daleko od toga, ali nije imao ni pravu podršku od strane veznog reda. 

Aleksandar Mitrović 5 - Više je pričao sa sudijama nego što je uradio nešto bitno u napadu, doduše, nije ni imao podršku veznog reda. Promašio odličnu šansu za izjednačenje, ko zna u kom smeru bi se kretala utakmica da je bio za nijansu brži. Na kraju i zamenjen.

Igrali su još: 

Marko Grujić 5 - Ušao umesto Samardžića sa ciljem da zaustavi protivničke vezne fudbalere, ali nije mnogo doprineo u toj nameri, praktično smo gledali dva ista poluvremena, s tim što smo sa njim bili za nijansu opasniji u napadu jer smo stvorili tu jednu šansu. Nedovoljno za prelaznu ocenu, španski vezni fudbaleri su bili daleko bolji. 

Luka Jović 5.5 - Trudio se, mogao je sudija da ne svira faul u samom finišu utakmice, inače bi bio u velikoj šansi za gol. Uglavnom, daleko od dobrog, ali činjenica je da se trudio. 

Andrija Maksimović, Nikola Čumić, Jan Karlo Simić bez ocene. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke