OCENE - Kad bi Osman imao "X" na džojstiku, možda bi slika bila drugačija

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.11.2023.
23:02
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga je moglo drugačije... I opet, Zvezda nije bila bez šansi. Zvezda nije bila daleko...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Imati spram sebe protivnika kao što je Lajpcig je velika prepreka za bilo koju evropsku ekipu. Uverila se Crvena zvezda u tako nešto pre dve sedmice, ali sada su okolnosti bile nešto drugačije. Prevashodno zbog punog stadiona „Rajko Mitić“.

Iako je atmosfera od prvog sekunda bila izuzetna, Zvezda se dosta mučila sa prenosom lopte, zadržavanjem iste i kreacijom, posebno u prvih 15 minuta. A, do tada, već je primljen pogodak i načinjena ozbiljna razlika protiv protivnika kakav je Lajpcig. Svakako da je tim Marka Rozea i ovog puta pokazao da ima slabosti i da je moguće kazniti ih iz kontranapada.

I ponovo je Crvena zvezda imala svoje šanse. Ponovo su pronalazili pukotine u odbrani nemačkog tima. Ali isto tako, ponovo su propuštali da te situacije pretvore u egzekucije. I ponovo su bivali kažnjeni zbog toga.

Omri Glazer (8) – Ponestaje superlativa za ono što Omri Glazer čini na golu Crvene zvezde ove sezone u Ligi šampiona. Još jednom je demonstrirao sjajan refleks, osećaj i uz to miran na lopti i siguran u predaji kada god je to bilo neophodno. Održavao je Crvenu zvezdu u igri i ovog puta svojim intervencijama nastavivši tako da se izdvaja kao jedan od najboljih čuvara mreže u ovosezonskom izdanju Lige šampiona.

Srđan Mijailović (do 46. minuta) (5.5) – Ponovo nezahvalna pozicija za njega u ovakvoj utakmici. Nažalost po Zvezdu, on nije desni bek po vokaciji i to se u duelima protiv ekipa visokog kvaliteta znatno odražava na igru u oba smera. Igrao je uz pomoć Đige koji mu je bio iza leđa i imao dosta problema kako u markaciji igrača i prostora, tako i u predaji lopte.

Aleksandar Dragović (6.5) – Pokušavao je da umiri igru ekipe i da izgradnja napada bude stabilnija, baš kao što je i on sam. Uostalom, Dragović nas je navikao da pokazuje kontinuirano dobre partije. Nije direktno uticao na primljene golove. Partija na mestu.

Naser Điga (6.5) – Nedostaje mu samopouzdanja i to se da primetiti, ali bodri sebe, bodre ga i saigrači. Najčešće je vodio računa o Benjaminu Šešku i čuvao leđa Srđanu Mijailoviću. Tu se stvarao problem u tranziciji Lajpciga i višak prostora na levoj strani. Težak zadatak je bio čuvati nekog kao što je Šeško, ali on je dobro parirao Slovencu. Pristojno izdanje štopera Zvezde.

Milan Rodić (do 85. minuta) (6) – Višestruko je svojim neopreznim reakcijama i potezima ugrožavao sopstveni tim. Kao da mu je nedostajalo koncentracije. Ništa posebno od njega u ofanzivi. Bez korisnog centaršuta. A u 77. minutu, em izostanak snage, em brzine... Openda ga je pregazio i sa lakoćom postigao gol za 0:2.

In-Beom Hvang (7) – Nikako da pas ka napred bude na vreme i da bude precizan. Jeste najčešće imao dobru ideju, ali falilo je intenziteta u njegovoj predaji. Vrlo dobar defanzivno, sa potrebnom energijom i ovog puta je pokazao znatno veću koncentraciju. Birao je brza i laka rešenja što je i neophodno za igrača na njegovoj poziciji. Uz Omrija Glazera, najbolji igrač na terenu u crveno-belom dresu.

Gelor Kanga (6.5) – Njegova agresivnost i energija je toliko puta donela dobrog Crvenoj zvezdi za sve ove godine, ali isto tako je u pojedinim momentima skupo koštao svoj tim. U osmom minutu su te njegove karakteristike izostale, Ćavi Simons se prošetao kao na treningu i pogodio za 0:1. Nije uvek imao smislena rešenja, ali zaista je radio vrlo dobar posao u najvećem delu utakmice. Ali, na dušu mu delom ide drugi gol rivala kada se je zajedno sa Olajinkom bio neoprezan na boku. Ono što, između ostalog, donosi u odnosu na Stamenića jesu upravo lopte iz prekida i oštri centaršutevi sa krila. Na taj način je omogućio svom timu da se vrati u meč. Da može da napravi razliku, to znamo, ali isto tako da može da napravi probleme sopstvenom timu, uverili smo se opet.

Vladimir Lučić (6) (do 78. minuta) – Šta je sa Zvezdinim levokrilnim napadačima koji počinju utakmicu? Premalo od Lučića u prvom delu igre, mada nije bilo ni pravih lopti za njega na toj strani. Dosta agilniji je bio u nastavku utakmice i Zvezda je i njega dobila od momenta drugog izlaska iz tunela.

Mirko Ivanić (do 69. minuta) (6) – Nedovoljno i od njega u napadačkim akcijama. I ovog puta je bio prinuđen da obavlja defanzivne zadatke u pritiscima ekipe Lajpciga. Bilo je nekoliko korisnih lopti ka napadačima, posebno ona na startu drugog poluvremena kada je potražio Endiajea. Dovoljno dobro skautiran od strane rivala i u poslednje vreme se uklapa u sivilo ekipe, ne nužno svojom krivicom.

Osman Bukari (5.5) – Najagilniji u napadu Zvezde i ponovo je ideja bila da se gađa brisan prostor iza odbrane protivnika, a da Bukari to napada onako kako ume. Međutim, iako je bio najopasniji igrač Crvene zvezde, u više navrata je bivao sebičan, posebno u finišu prvog dela igre kada je lako mogao da uposli Mirka Ivanića. Slične stvari radio je i u nastavku. Postoji ona fenomenalna emisija kolega sa kanala „Marka Žvaka“ pod nazivom „Dodaj, ne driblaj“. Tom parolom trebalo bi malo češće da se vodi napadač iz Gane.

www.starsport.rs

Žan-Filip Kraso (do 46. minuta) (5.5) – Premalo lopti za njega, premalo pravih mogućnosti da pruži išta u prvom poluvremenu. Ali premalo je pokazao i kada ju je imao u nogama. Nekoliko puta se karakteristično izvlačio ne bi li distribuirao loptu dalje, ali retko je to prolazilo prema zamislima i njega i saigrača. Ostao je na tuširanju u pauzi.

Kosta Nedeljković (od 46. minuta) (6.5) – Sa ovakvim stanjem stvari, morao je da igra od starta. Zaslužuje to bez obzira na godine i na činjenicu da Zvezdi nedostaje još jedan klasičan desni bek pored njega. Bez straha da uđe u duel ili krene napred. Verovatno mu je nedostajalo iskustva da prekršajem zaustavi Šlagera u kontranapadu pre drugog gola Lajpciga, ali to je nešto zbog čega mogu da se prekriju oči.

Šerif Endiaje (od 46. minuta) (6.5) – Momentalno je ušao u veliku priliku kada je dobio upotrebljiv pas od Mirka Ivanića. Lepi driblinzi, ali završnice nije bilo. Napad Zvezde je ovog puta izgledao konkretnije s njim, ali ne znamo da li bi to bio slučaj da je krenuo od prvog minuta. Bio je znatno bolja meta prilikom brojnih centaršuteav u drugom delu, ali nestvrno je šta nije iskoristio u 74. minutu... Direktno je sa pet metara gađao u Blasviča. Šanse u kojima se on našao bi trebalo da se rešavaju golovima.

Piter Olajinka (od 69. minuta) (6.5) – Nije mu mnogo nedostajalo da se upiše u strelce, ali kao da je Zvezdin napad osuđen na kolosalne promašaje u ovoj sezoni bilo kog takmičenja. Nedugo zatim je zajedno sa Kangom izgubio loptu u trenutku kada je većina igrača njegovog tima bila u navali i to ta greška je skupo koštala Crvenu zvezdu. Dve dobre situacije koje je imao za gol, a koje pritom nisu iskorišćene su previše za ovakvu utakmicu. 

Jovan Mijatović (od 78. minuta) – /

Aleksandar Katai (od 85. minuta) – /

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke