Ocene - Kapiten za primer, a ostali?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.09.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

Cilj je ostvaren, greške se daju ispraviti.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan posle dva kola Grupe B Lige konferencija ima dve pobede,a drugu je ostvario večeras protiv estonske Flore u Humskoj, rezultatom 2:0.

Kapiten Lazar Marković je bio u glavnoj ulozi, najzaslužniji je za ovakav epilog sa dva postignuta gola. I ne samo što ih je postigao, već zbog načina na koji je to uradio. Kod prvog je odlično ispratio šta radi Rikardo u kaznenom prostoru gostiju, našao se na pravom mestu posle odbijene lopte i tako prekinuo početne nalete gostiju koji su mogli i do ranog vođstva u Humskoj. Kod drugog gola je sam odradio najveći deo posla u solo-prodoru, a šteta je samo što početkom drugog poluvremena nije stigao i do het-trika kada je osvojio loptu na sredini terena, a potom posle Rikardovog šuta nije uspeo da ponovi ono što je uradio kod prvog gola. Ovoga puta je bio zamalo neprecizan.

Rikardo se večeras nije upisao u strelce, što je ove sezone retkost, ali je pravio probleme odbrani gostiju, ulazio u šanse i odlično sarađivao i sa Markovićem i sa Menigom u pojedinim situacijama, pa je i on ostavio dobar utisak. Ostatak napadačkog trilinga bio je Menig koji je samo u pojedinim momentima pokazivao svoje brznske sposobnosti, a u prvom poluvremenu je propustio i odličnu priliku za gol kada ga je Natho odlično proigrao.

Izdvojićemo i golmana Popovića koji nije imao mnogo posla, ali u nekoliko navrata su ga gosti stavljali na velika iskušenja, posebno iskusni Vasiljev koji je pretio šutevima sa distance, ali se čuvar mreže crno-belih nije dao iznenaditi.

Od bekova je nešto bolji utisak ostavio Obradović, i zbog boljih centaršuteva, ali i jer je u jednoj situaciji u prvom poluvremenu izblokirao opasan pokušaj Vasiljeva u kaznenom prostoru crno-belih. Novi štoperski tandem Vujačić-Miletić je solidno funkcionisao bez odsutnog Saničanina.

Na sredini, Zdjelar je u uvodnim minutima imao jednu za njega nekarakterističnu grešku kada je na sredini terena poklonio loptu gostima, ali srećom oni se nisu najbolje snašli u završnici te akcije. Takođe, u par navrata je pomenuti Vasiljev imao previše slobodnog prostora ispred kaznenog prostora Partizana i u tim trenucima je Flora bila i najopasnija, ali srećom po crno-bele ti propusti nisu bili kažnjeni. Da jesu, večeras bi posao bio mnogo teži.

Veći deo drugog poluvremena protekao je u laganom ritmu, posle povrede Sepika kao da su i jedni i drugi jedva čekali kraj meča, pa rezervisti koji su ušli u nastavku nisu ni mogli da dođu do izražaja.

Partizan: Popović 7.5 - Živković 6.5, Vujačić 7, Miletić 6.5, Obradović 7 - Zdjelar 6.5, Jojić 6.5 - Marković 8.5,  Natho 7, Menig 6.5 - Rikardo Gomeš 7.5.

Ušli sa klupe: Jović, Pantić, Holender, Šćekić, Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke