OCENE - Kostić se namučio, Rajković zablistao, odbrana položila ispit!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 16.06.2024.
23:11
Izvor: Sportske.net

Ovako smo videli fudbalere Srbije u Gelzenkirhenu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iz Gelzenkirhena: Ivan Cvetković

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva od ekipe Engleske rezultatom 1:0.

Uz ocene u vrednosti od 5 do 10, večeras smo uživo u Nemačkoj ovako videli nastup "orlova".

Predrag Rajković: 7 - Sačekao i dočekao svoju šansu potpuno zasluženo. Kod primljenog gola nije mogao ništa, odbranio je opasan šut Belingemu, dok je svojim sitnim intervencijama ulivao sve veće poverenje čitavom timu. Umalo nije nastavio gde je stao protiv Švedske, a večeras nije ni imao previše posla. Zablistao je u drugom poluvremenu kada je nestvarnom odbranom zaustavio težak udarac Kejna koji je odbio od prečke. Čini se da je Srbija dobila novu "jedinicu" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Miloš Veljković: 6 - Dobro se nosio sa ofanzivcima po njegovoj strani. Tu je delovao Fil Foden, jedan od najboljih ofanzivaca na svetu, ali nije se naigrao pored defanzivca Verdera. Kejn ga je nadskočio kod udarca Rajkovića, Englezi ga generalno nisu napadali previše često, pa je ovo bilo pristojno izdanje protiv renomiranog rivala.

Nikola Milenković: 7 - Sve što je trebalo da uradi defanzivac Fiorentine uradio je večeras. Njegov osnovni zadatak bio je da sačuva Harija Kejna koji se u Gelzenkirhenu nije ni video. Da se našalimo, Milenković je večeras "stavio u džep" jednog od najboljih svetskih napadača. Nekadašnji fudbaler Partizana delovao je u centralnom delu najuže odbrane kojom je uspešno komandovao, šteta zbog primljenog gola jer bi ocena bila još i veća. Besprekorno veče centralnog defanzivca "orlova."

Strahinja Pavlović: 6,5 - Stameni defanzivac Salcburga je veoma motivisano i čvrsto ušao u meč. Nije gubio duele od engleskih reprezentativaca kada se sa njima nalazio u klinču, čak je uspeo i da dokači loptu pri asistenciji Sake. U drugom poluvremenu igrao sa još većim autoritetom i samopouzdanjem, ubrzavao igru preciznim dodavanjima, pa je uz Milenkovića bio jedan od najboljih fudbalera Srbije što posebno može da raduje ako se zna koliko su "orlovi" imali problema u odbrani.

Andrija Živković (do 74. minuta): 6,5 - Ostavio je Nišlija srce na terenu neumorno špartajući po desnoj strani. Veoma čvrst u gotovo svakom duelu, dok je i ofanzivno bio prilično aktivan u trenucima kada napad Srbije nije funkcionisao naročito najbolje. Ponovio je sličnu igru kao protiv Brazila na Mundijalu u Kataru, njegova konstantna forma u reprezentaciji može da raduje.

Sergej Milinković Savić: 6 - Malo ti uzme, pa ti malo da. Tako bi se mogla opisati igra veziste Al Hilala koji je posle ne naročito ubedljivog prvog poluvremena zaigrao osetno kvalitetnije u drugom delu meča. Njegova dodavanja postajala su sve tačnija pošto vizija nije bila upitna niti u jednom trenutku. Protiv ovakvog rivala nije loše, ali ume on to i bolje.

Nemanja Gudelj (do 45. minuta): 5,5 - Ušao u meč pomalo nervozno zbog zadatka da zajedno sa Lukićem sačuva Belingema. Zbog fudbalera Reala je i dobio diskutabilan sporan žuti karton, ali mu je i pobegao kod pogotka u 13. minutu. Bio je bolji kako je vreme odmicalo, ali je njegovom izmenom zbog kartona Srbija zaigrala brže.

Saša Lukić (do 61. minuta): 6,5 - Od samog početka utakmice, Lukić je pokazao čvrstinu u borbi sa strahovito kvalitetnim veznim redom "gordog albiona". U nekoliko navrata bio čak i na ivici kartona, ali je "namazano" osetio kriterijum sudije Orsata i uspešno izvršavao svoje zadatke sve do trenutka kada je bio zamenjen. do tre

Filip Kostić (do 43. minutu): 5 - Nije ovo bilo veče za fudbalera Juventusa. Pri vodećem pogotku Engleske pobegao mu je strahovito brzi Saka, treba istaći da nije imao preveliku podršku Sergeja u fazi odbrani, ali to nije alibi. Spor i neupotrebljiv u napadu, a sve je kulminiralo povredom koja bi mogla da napravi problem selektoru Stojkoviću.

Dušan Vlahović: 6 - Napadač Juventusa imao je veliku želju da postigne pogodak, ali kako je vreme odmicalo, činilo se da je bio sve nervozniji. Imao je nekoliko pogrešnih dodavanja, ono u prvom poluvremenu otvorilo je kontru koju Englezi na sreću nisu krunisali pogotkom. Posle greški, neretko je pravio naivne prekršaje u želji da se iskupi. Imao jedan solidan pokušaj u drugom poluvremenu, međutim to je bilo sve.

Aleksandar Mitrović (do 61. minuta): 6 - Kapiten Srbije u današnjem meču propustio je najbolju priliku za svoj tim pre nego što zamenjen kada je u prvom poluvremenu u kaznenom prostoru gađao pored gola. Mučio se i borio sa engleskim defanzivcima, zadržao nekoliko lopti, ali više od toga nismo videli od Mitrogola. Biće dana za megdana.

Izmene

Filip Mladenović (od 43. minuta): 6,5 - Uvođenje Mladenovića veoma je pozitivno uticalo na igru našeg tima. Potvrdio je da je odličnoj formi, odmah na početku je probio duboko u protivničku polovinu, imao još jedan prodor po levoj strani koji je završio dobrim centaršutem, dok je stigao i da "ukrade" veoma važnu loptu na 30-ak minuta od gola Rajkovića.

Ivan Ilić (od 45. minuta): 6 - Srbija je ulaskom Ilića zaigrala dosta brže i konkretnije. Dobro je obavljao složene taktičke zadatke, uspevao da zatvara ulaske ofanzivnih vezista engleske u poluprostor, pa osim Kejna "gordi albion" nije imao velikih šansi.

Dušan Tadić (od 61. minuta): 6 - Kapiten Srbije je uneo kreaciju u igri "orlova" koja je delovala življe. Tadić je odmah na početku podelio odličan pas ka Joviću koji ga nije razumeo, nakon toga napadi Srbije su išli uglavnom preko bokova, pa nije imao priliku da učini nešto slično.

Luka Jović (od 61. minuta): 6 - Nije se razumeo sa Tadićem, ali imao je dobre kretnje. Trudio se da svojim fizičkim prisustvom i snagom namuči defanzivce Engleske, nije bilo prilike, no obavljao je i svoje defanzivne zadatke pojedinim trenucima.

Veljko Birmančević (od 74. minuta) - Malo minuta za neki utisak opisan brojkom, imao jedan dobar udarac kroz gomilu igrača, nije grešio.

Selektor Dragan Stojković: 6,5 - Samom odlukom da sa dvojicom klasičnih napadača krene na jednog od najvećih favorita na šampionatu selektor je pokazao da će ovaj meč biti drugačiji od utakmice sa Brazilom na Mundijalu u Kataru. Uvođenje Mladenovića umesto Kostića, makar ono bilo i prinudno, ispostavilo se kao dobar potez. Odbrana dugo nije igrala ovako dobro i pored primljenog gola, nije se činilo da bi Engleska svakog momenta mogla da pogodi. Videli smo čvrstu i disciplinovanu Srbiju, značaj pomak, naročito u defanzivnoj fazi igre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran
Sunday, 16.06.2024
23:34

Kakav crni Tadic 6... Covek je vecu ocenu zasluzio dok je sedeo na klupi... Samo mase rukama i prica sa vazduhom...