OCENE - Magični Glazer golman za velika dela, debitant položio, napadač bez šuta na gol

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.09.2023.
23:41
Izvor: Sportske.net

Kako ste videli igrače Zvezde večeras?

AP Photo/Dave Thompson
AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su započeli susret prvog kola grupne faze Lige šampiona protiv Mančester sitija, bez obzira na poraz.

Posle vodećeg pogotka "crveno-belih" krajem prvog poluvremena, usledio je preokret prvaka Evrope koji je na kraju ipak slavio rezultatom 3:1.

Poraz koji ne boli, jer je Zvezda ostavila veoma dobar utisak na Ostrvu, a ovako smo mi videli fudbalere srpskog šampiona večeras.

Omri Glazer (9) - Izdanje golmana Crvene zvezde večeras je bilo za čistu "desetku", to potvrđuje i rekord Lige šampiona u prvom poluvremenu kada je odbranio sedam udaraca za 45 minuta. Na kraju, ukupno ih je imao 13, ali utisak je malo pokvario i kiks kod gola Alvareza koji je bio "njegov". Uz tri primljena gola, "desetka" nije opcija, ali "devetka" je po meri.

Srđan Mijailović (6) - Trudio se i borio, u prvom poluvremenu dok je imao snage bio ravnopravan rival sa Fodenom, na kraju je izgubio i dah. Sasvim pristojno izdanje, pritom je igrao i desnog spoljnjeg igrača, nešto što nije njegova prirodna pozicija.

Naser Điga (6,5) - Novajlija iz Bazela je večeras debitovao za Crvenu zvezdu i položio! Štoper iz Burkine Faso je uz pomoć Dragovića uspeo da zaustavi najboljeg napadača na svetu Erlinga Halanda koji se na kraju nije upisao u strelce. Imao je nekoliko paničnih reakcija, ali uzevši u obzir rivala i nivo takmičenje, može postati važan igrač u planovima Baraka Bahara.

Aleksandar Dragović (6,5) - Iskusni defanzivac je zajedno sa Đigom odradio prilično dobar posao danas, ali stekao se utisak da je bio za nijansu slabiji deo novoformiranog štoperskog tandema. Odbrana je na kraju ipak primila tri gola, no nije to bilo katastrofalno izdanje Austrijanca srpskog korena.

Milan Rodić (6) - Jedan od slabijih igrača Zvezde večeras, iako je započeo prilično dobro. U nastavku meča izgubio je i dah, ušao je i Doku koji ga je dodatno mučio. Dobio je i žuti karton, nije mu bilo baš lako.

In-Beom Hvang (6,5) - Novajlija iz Olimpijakosa ostavio je večeras prilično dobar utisak. Delovao je prilično uigrano u tandemu sa Markom Stamenićem, sprečavao gomilu napada, čak je doprinosio i u ofanzivi prilikom jednog od retkih napada Zvezde u prvom poluvremenu. Nije bez razloga jedan od najboljih igrača Južne Koreje i standardni reprezentativac svoje zemlje, ozbiljan fudbaler za evropske standarde.

Marko Stamenić (6,5) - Borben, srčan, agresivan. Trudio se koliko je mogao u tandemu sa Hvangom, ali teško je igrati veznog fudbalera kada za rivale imate igrače Mančester sitija koji često "izluđuju" protivnike svojim "rondoima". Kada je izgubio dah, grešio je u dodavanjima, međutim njegov potencijal je nesporan i to je pokazao večeras.

Osman Bukari (7,5) - Fudbaler sa takvim brzinskim sposobnostima može da igra praktično u bilo kojem evropskom klubu, a razliku pravi jedino konkretan učinak u vidu asistencije ili gola. Krilni napadač iz Gane je učinio ovo drugo, čekao je i dočekao svoju priliku kada je dobio loptu u prostor. Završnica idealna, ukoliko postane konstantna, Zvezda će postati tek usputna stanica.

Mirko Ivanić (7) - Kapiten Zvezde postaje lider svoje ekipe, a to se videlo i večeras na terenu. Trkački nije mogao da se takmiči sa igračima Sitija, ali delovao je prilično disciplinovano u defanzivnim zadacima. Čekao se njegov pas koji smo i videli u finišu prvog poluvremena kada je idealno poslužio Bukarija. U drugom delu utakmice imao je i jedan od retkih šuteva svog tima, sasvim dobro izdanje Ivanića večeras.

Stefan Mitrović (6) - Reprezentativac Srbije imao je i boljih izdanja, naročito u Evropi. Na mahove je pokušavao da napravi višak, dobro se kretao između linija, ali nije načinio ništa konkretno što je donekle i posledica njegove uloge u timu jer je morao da pomaže Rodiću u odbrani. Da je imao više slobode u napadu... Ali, tako je to kada igrate sa Sitijem.

Šerif Ndiaje (6) - Senegalac večeras nije mogao da računa na mnogo lopti, jedva da ih je dobio nekoliko i nije uspeo da ostavi upečatljiv utisak. Bio je prva linija odbrane protiv Mančester sitija, nešto što nijedan napadač na svetu ne voli da radi, no Ndiaje nije odbijao da vrši presing visokim intenzitetom tokom utakmice. Napadač nije šutnuo na gol Edersona, videćemo protiv drugih evropskih rivala...

Piter Olajinka od 68. minuta (6) - Trudio se više od Krasoa, ali bez konkretnog učinka. Istina, teško je napraviti tako nešto kada igrate protiv prvaka Evrope.

Žan-Filip Kraso od 68. minuta (6) - Delovao prilično nezainteresovano na terenu, kao da je bio ljut jer nije počeo utakmicu. Ništa.

Vladimir Lučić od 77. minuta (6) - Imao je mladi fudbaler Zvezde nekoliko lucidnih poteza, neki od njih mogli su da imaju i loš ishod, ali uneo je svežinu u tim.

Kings Kangva od 82. minuta - Malo minuta za ocenu.

Miloš Degenek od 82. minuta - Malo minuta za ocenu.

Barak Bahar (7) - Navijačima Zvezde oči su bile velike i pune posle neverovatnog izdanja tima protiv Fiorentine, pa su u tajnosti sličan podvig priželjivali i večeras protiv Mančester sitija. Nije to bilo moguće, ali izraelski stručnjak je pokazao veliku hrabrost da ne odustaje od svojih ofanzivnih načela. Zvezda je postigla gol u Mančesteru, primila "samo" tri iako su mnogi već videli mrežu napunjenu do vrha. O njemu se pohvalno izrazio i Pep Gvardiola, nije to slučajno. "Crveno-beli" delovali su kao evropski tim sposoban da napadne bilo koga, pa niko od navijača ne može da zameri ekipi na porazu u Mančesteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke