OCENE – Mitrović kao Bejl, bez pečata najboljeg i ravnoteže ne može

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.10.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Proleće u Evropi sve dalje.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez ijednog boda na gostovanju Ferencvarošu u Budimpešti pošto su izgubili sa 2:1.

Dinamična utakmica koja je ponovo propraćena sjajnom atmosferom pripala je domaćinu koji je tako došao do devetog osvojenog boda u grupi i praktično izborenog proleća u Evropi. S druge strane,

Zvezda nije odigrala loš meč da bi izgubila, ali broj grešaka u duelima ovakvog tipa koji sa sobom donose ekipu koja je spremna da se nadigrava skupo košta. U ovom slučaju – može da košta Evrope. Sami sebi su unosili nesigurnost izabranici Miloša Milojevića i bila je to, iz prizme kompletnog timskog poverenja, potpuno suprotna utakmica u odnosu na susret pre sedam dana u Beogradu.

Taman kada je Marko Gobeljić „proradio“ i činilo se da Zvezda dobija stabilnost na bekovskim pozicijama u ovom delu sezone, podbacio je njegov kolega sa suprotne strane Milan Rodić. Osim toga, izostanak liderstva Aleksandra Kataija i podrške Mirka Ivanića bez sumnje je ostavilo trag na ofanzivne mogućnosti identičnog tima koji je pre samo sedam dana delovao kao eksplozivna naprava spram Fradija.

Prema našem utisku, prelazna ocena pripada samo Aleksandru Dragoviću, ali za podstrek, stigla je i Jovanu Mijatoviću koji je ostavio solidan utisak za ono malo što je proveo na terenu. Debitant u crveno-belom i to u Evropi.

Milan Borjan (6.5) – Imao je svojih „žutih minuta“ koji su se odražavali na njegovu sigurnost, prevashodno kada je u posedu. Netačna dodavanja i ispucavanja usporavala su ekipu i unosila nervozu u poslednju liniju. Uzrok nerazumevanja njega i Erakovića kod, umalo pogotka za 3:1 upravo su plod toga. A, imao je i svojih pozitivnih situacija bez kojih svakako ne može kada je on u pitanju.

Marko Gobeljić (6.5) – Sa dosta sigurnosti je ušao u utakmicu i čak se nije libio da dribla protivnike pokazavši da mu je samouverenost u poslednje vreme na visokoj razini. Potkradale su se tu i greške. Jedna, koja je i te kako imala veze kod prvog pogotka. Ostavio je previše prostora Gojaku na krilu, što je Hrvat iskoristio da asistira za vođstvo od 1:0.

Strahinja Eraković (6.5) – Vrlo dobar, ali mu je žuti karton već u 20. minutu rekao da mora pomalo da stane na kočnicu. Ipak, nije imao grešaka osim tog prekršaja i svoju ulogu obavio je ovog puta sasvim korektno. Bila je tu situacija, pada koncentracije i nedostatka komunikacije sa Borjanom kada je moglo sve da se okonča u korist domaćih, ali na sreću po njega i ekipu – nije.

Aleksandar Dragović (do 81. minuta) (7) – Dragović je neko ko u svaki duel ulazi 100 odsto. Ta njegova osobina je podizala samopouzdanje ekipi isprva budući da je imao nekoliko sjajnih reakcija. Odradio je dobar posao, ali i njegova statičnost je bila vidljiva kod prvog gola Fradija.

Milan Rodić (6) – Baš kao i u prvoj utakmici, vrlo ofanzivan i spreman na presing u uvodnim minutima. Ali, primljen pogodak ponajviše ide na dušu njemu, budući da je uočio Krisa Zakarijasena kako se prikrada na desetak metara kod gola, ali mu i pored toga nije prišao dovoljno blizu da ga neutrališe. Ista situacija je bila i kod drugog gola koji postigao Mae. Igrač kojeg je trebalo da markira ostaje neometan i tu situaciju kažnjava. Prespor u tranziciji.

Seku Sanogo (do 26. minuta) / – Neko kome nije odgovarao vrlo električan tempo utakmice. Povredio se sredinom prvog poluvremena, a baš u trenucima njegovog boravka van terena kada mu se isprva pružala pomoć, Zvezda je primila gol s igrače manje u polju... No, ne može biti ocenjen na osnovu malog uzorka.

Gelor Kanga (do 81. minuta) (6.5)– Imao je povučeniju ulogu po ulasku Kangve na teren, ali je ostao i dalje zadužen za sve prekide od kojih nijedan praktično nije doneo Crvenoj zvezdi veću opasniju situaciju. Nije bio ni na približnom nivou od prošlosedmične utakmice.

Mirko Ivanić (6.5) – Standardno je menjao poziciju sa Kataijem, često se dobro kretao između linija, ali to je važilo samo u prvih nekoliko desetina minuta. Nakon toga, poprilično inferioran u duelima sa protivnicima i letargičan u napadu.

Aleksandar Katai (do 62. minuta) (6) – Njegova prisutnost u igri Crvene zvezde je nedostajala u prvom poluvremenu što se, kao i obično, odražava na kreativnost i napadačku konkretnost srpskog prvaka. U ponekim sprintovima sa loptom mu je ponestajalo snage da završi ili produži akciju. Sat vremena za njega ovog puta. Zvezdi je nedostajao njegov pečat.

Stefan Mitrović (8) – Kako je već položio na „Marakani“, scena koja je kreirana na stadionu „Grupama“ nije ga uplašila. Mitrović je bio podjednako aktivan na oba dela terena, što već ne predstavlja iznenađenje. Zrelo nastupa u tim zadacima. Iz jednog takvog pretvaranja, Mitrović je svojom brzinom, izvanrednom tehnikom i završnicom još jednom potvrdio kakvog bisera Crvena zvezda ima.  Evrogol, koji stidljivo podseća na sprint Gereta Bejla protiv Barselone. Uništavao je Botku i Večija po krilu. Doveo ih je do toga da se plaše momka od 20 godina. Imali su i zašto. Najkonkretniji, najodlučniji i najopasniji fudbaler Crvene zvezde ove večeri. Igrač utakmice, ujedno.

FK Crvena zvezda

Aleksandar Pešić (6.5) – Konstatno je zujao pokraj odbrane rivala pritiskavši ih za eventaualnu grešku. Međutim, iako je i ovog puta pokušavao da se gradi i ubacuje ispred Knestera i Mmaea, nije uspevao da napravi razliku. Na momenat je delovalo da je njegova golgeterska suša okončana kada je lepo pogodio, ali ispostavilo se da se u prijemu lopte služio rukom.

Kings Kangva (od 26. minuta) (6.5)– Kangva je doneo dodatnu energiju u sredinu svojom brzinom. Nije imao problem sa prenosom lopte, ali pas nije uvek bio njegov saveznik. Ni odlučnost, takođe i jedan njegov pokušaj da uhvati volej umalo Crvenu zvezdu nije koštao gola.

Osman Bukari (od 62. minuta) (6.5) – Ništa konkretno nije doneo, ali mu se mora odati priznanje kod sprečavanja čiste kontre i „jedan na jedan“ situacije koju je Fradi imao nekoliko minuta posle njegovog ulaska.

Nemanja Milunović (od 81. minuta) –  /

Jovan Mijatović (od 81. minuta) (7) – Za minutažu koju je imao, od novopečenog prvotimca i debitanta u Evropi videli smo nekoliko dolazaka do sredine terena po loptu, što je bivalo uspešno, ali i jednu dobru šansu kojoj je nedostajalo malo preciznosti. Kao podstrek, prelazna ocena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke