OCENE - Ne bi bilo baš lepo bez Bukarija i Glazera...

Autor: Nemanja Janošev
sreda 04.10.2023.
23:31
Izvor: Sportske.net

Zvezdin dvojac na suprotnim krajevima terena besprekoran.

Povezane vesti

Mnogo očekivanja, mnogo nadanja, mnogo euforije, mnogo razočaranja, pa onda ponovo. Pravi rolerkoster emocija. Sve to moglo se osetiti ove večeri na stadionu „Rajko Mitić“ jer je Crvena zvezda spram sebe imala, danas smo to videli, ravnopravnog takmaca. Ekipu sposobnu da se kvalitetno brani, da bude opasna u kontranapadu i da bude strpljiva tražeći rešenje. Sve to govorimo jer su mnogi Jang bojs videli kao nisku prepreku za preskakanje u Zvezdinom jurišu ka proleću u Evropi.

Osporavani Šerif Endiaje ponovo je dobio poverenje Baraka Bahara i sve je bilo onako kako je i najavljeno – sa istim protagonistima kao u Mančesteru. I, Endiaje je opravdao ponovno imenovanje u startnih 11. Bio je najopasniji fudbaler Crvene zvezde, fizički odličan u duelima sa jednako dobrim Kamarom i Benitom. Izgarao je, što je 50.000 duša prepoznalo.

Osetila je Zvezda, kada je rezultat bio u minutu, da može i da mora da stisne Jang bojs. Da ih satera u ćošak i da je švajcarski tim tada nemoćan. I zaista je bilo tako, kada „mladi momci“ nisu imali gde, stegla su im se kolena, snaga u mišićima je nestala, gledali su samo da prežive. Nedostajao je taj pristup i ranije, kao verovatno neke promene. Aleksandar Katai je bio taj koji je podigao navijače na noge i sa Osmanom Bukarijem na drugoj strani bivao prava muka za Janka, odnosno Garsiju.

Omri Glazer (8) – Kao i uvek, tražio je rešenje po zemlji kada je reč o pokretanju napada svog tima. Vrlo skoncentrisan, uz nekoliko vanserijskih intervencija kada su samo refleks i golmanska intuicija mogli da mu donesu uspeh. Nije imao previše šansi kod prvog pogotka rivala, dok je kod penala pročitao nameru Itena i bio blizu da postane apsolutni junak. Nastavlja Izraelac da briljira u utakmicama Lige šampiona.


Srđan Mijailović (7.5) – Pozicija desnog beka mu nije strana s tim što nije imao mnogo ofanzivnih zadataka, osim ako ga lopta ne ponese što je bio slučaj povremeno. Ali, Srđan Mijailović fenomenalan. Predviđao je pratkično svaki potez protivnika, pokrivao prazan prostor, precizan na lopti... Nije mu nešto kasnije smetalo ni to što je meč nastavio u formaciji kao treći štoper, niti bi smelo jer se pokazao kao odličan u toj ulozi. Prva mala greška potrkrala mu se tek u završnici utakmice.

Aleksandar Dragović (7) – Zvezdin kapiten obožava ovakve utakmice. A kada je tako, teško da će uraditi loš posao. I zaista, odlično postavljenje u kontinuitetu, dirigovao je i saigračima kao što to uvek čini, a definitivno se istakao i odlukom u milisekundi da pošalje pas ka Osmanu Bukariju koji je kasnije asistirao za vodeći pogodak. Bio je na svom nivou.

Naser Điga (7) – Odmeren, čvrst, uz odličnu postavku i praćenje protivnika sa kojim se susreće licem u lice. Sve je izgledalo sjajno u njegovoj izvedbi u prvom poluvremenu, da bi onda usledio neoprezan potez rukom iz kojeg je proizašao penal za goste za njihov preokret. To bi mu bio i jedini minus, jer je nakon toga odigrao takođe fokusirano, dobijajući uglavnom duele u kojima se našao.

Milan Rodić (do 60. minuta) (6.5) – Isprva je izgledalo kao da će Rodić imato nešto slobodniju ulogu na ovoj utakmici budući da se kretao i po centru igrališta i na suprotnoj strani, međutim, morao je dosta da se bavi Monteirom i nije često bio u prilici da kreće u karakteristični trk ka napred. Posle sat vremena, usled promene formacije morao je da ustupi mesto Olajinki.

Marko Stamenić (do 69. minuta) (6.5) –  Isprva je ušao dobro u utakmicu, ali potkradale su se greške, kako u kretnji, tako i u predaji. Uspevao je da nadoknadi pojedine nedostatke, ali čini se da je njegova izmena trebalo da dođe ranije. Upravo je njemu pobegao Filip Ugrinić kojeg nije uspeo da stigne prilikom gola Jang bojsa za izjednačenje.

In-bom Hvang (7) – Uglavnom začetnik svih napada crveno-belih. Dolazio je po loptu do poslednje linije distribuirajući je dalje. Dobra kretnja, ali se i na ovoj utakmici često dešavalo da nije dovoljno konkretan na lopti, odnosno pri pojedinim pasovima, udarcima... Oštri, korisni prekidi koje je imao nisu nažalost pronašli svoj cilj. Sve u svemu, vrlo dobra predstava najskupljeg pojačanja.

Stefan Mirović (do 69. minuta) (6) – Bilo je tu nekoliko pokušaja prodora, tražio je prostor pored Janka, ali nikako nije uspevao da ga pronađe. Često je i udvajan i nedostatak doprinosa u napadu ga je izveo iz igre u 69. minutu. Možda je mogao i ranije da reaguje Bahar.

Mirko Ivanić (6.5) – Dosta energičan ulazak u igru Mirka Ivanića, a to uglavnom može da znači da će imati dobro veče.. Nedostajale su mu prepune tribine Marakane i evropsko takmičenje na njoj, to je isprva bilo jasno, da bi kasnije, a posebno u drugom poluvremenu upao u letargiju iz koje mu je bilo teško izaći.

Osman Bukari (8.5) – Neko ko je pokazao i ovog puta da mu ne treba mnogo da napravi štetu za rivala. Prodoran, često neuhvatljiv i neko ko je neophodan ovom timu i navijačima koji ih prate. U trenutku može da preokrene utakmicu.  Fenomenalan trk, nesebično dodavanje za Endiaja, a zatim i izuzetna egzekucija koja je Crvenoj zvezdi donela izjednačenje u finišu utakmice. Sve vreme u utakmici, što je bitno za njega. Nije imao defanzivnih zadataka, ali ono zbog čega je na terenu je isporučio. Uz Glazera, najbolji pojedinac utakmice.

Šerif Endiaje (do 80. minuta) (7.5) – Ni to što mu početak u Crvenoj zvezdi nije bio berićetan nije mu zakopalo samopouzdanje. Videlo se na samom početku utakmice kada je petom izvanredno testira Raćiopija i umalo zatresao mrežu. Rvao se sa Kamarom i Benitom u nebrojeno navrata, povremeno se čak i spuštao po loptu što za igrača njegovih fizičkih predispozicija svakako nije karakteristično. Instinktivno je ispratio pas Bukarija za vođstvo i predosećalo se nekako da bi ovo moglo biti njegovo veče. Dosta povoljnih situacija, ali ga je Račiopi sputavao izuzetnim bravurama.

Piter Olajinka (od 60. minuta) (6.5) – Pokušavao je da igra, bio meta centaršuteva i nije mnogo nedostajalo da uspe da se upiše. 

Vladimir Lučić (od 69. minuta) (6.5) – Nekoliko dobrih poteza i driblinga, nekoliko neiskusnih i sve je to deo njegovog fudbalskog odrastanja. Šansu je dobio na levoj spoljnoj poziciji pa ga je bilo u oba pravca.

Aleksandar Katai (od 69. minuta) (7) – Veliki povratak velikog Zvezdinog igrača i velikog ljubimca navijača koji su ovacijama ispratili njegov ulazak. Ušao je u nekoliko prilika za gol i nije mnogo nedostajalo da "Marakana" eruptira. Svakako, kada je kročio na teren neka nova energija pojavila se na tribinama i na terenu.

Žan-Filip Kraso (od 80. minuta) (7) – Vidno je da Kraso nije na nivou pripremnih ni utakmica koje su otvorile sezonu, ali malo mu je bilo neophodno da pokaže da poseduje tu nit klase, pa je magičnim pasom progirao Bukarija za izjednačenje. Ne bi mnogo napadača videlo utrčavanje Bukarija iza leđa odbrane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke