OCENE - Ne, Srnić nije ništa kriv! Ovakav Bukari je za viši nivo!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.09.2022.
23:14
Izvor: Sportske.net

Kakvo je vaše viđenje?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Monaka u utakmici 1. kola Lige Evrope na stadionu „Rajko Mitić“ sa 0:1.

Iako je u goste stigao tim visokog renomea u Francuskoj, koji je, doduše, daleko od nivoa iz nekih prethodnih sezona, Crvena zvezda je imala napadačke afinitete na ovoj utakmici bez prezanja da ugroze protivnika.

Milojević je utakmicu započeo sa trojicom štopera, te Rodićem i i Srnićem na bokovima dok su sredinu terena držali Gelor Kanga i Seku Sanogo. Aleksandar Katai je bio podrška Aleksandru Pešiću.

Zvezda je bila i više nego ravnopravan rival Monaku, sa mnogo zrelijim prilikama preko sjajno raspoloženog Bukarija, pa i Aleksandra Dragovića koji umalo nije iskoristio Nubelov kiks u prvom poluvremenu. Kasnije su crveno-beli pretili putem udaraca Gelora Kange i Aleksandra Kataija.

Odbrana je uglavnom bila na visokom nivou, a glavnokomandujući je definitivno bio Nemanja Milunović koji je vodio računa o Ben Jederu, Minaminu, ali i Fofani i Kamari koji su se povremeno ubacivali.

Ipak, jedna greška (?!) i penal koji je skrivio Slavoljub Srnić odlučili su meč i doneli, slobodno se može reći, nezaslužen poraz Crvene zvezde. Podela na ravne časti se može zavesti kao realan konačan ishod...  

 Milan Borjan (7.) – S loptom u nogama ne mnogo siguran, ali standardno dobro postavljen prilikom udaraca igrača Monaka. Nije imao mnogo posla i ono što je obavio bilo je kako treba ispunivši očekivanja. Kod penala ga je Embolo poslao na drugu stranu.

Strahinja Eraković (7) – Bez straha, na mestu koje mu odgovara, radio je odličan posao protiv ofanzivaca svetske klase kao što su Ben Jeder, Golovin i Minamino. Njego prevashodni zadatak je bio da brine o Golovinu

Nemanja Milunović (7.5) – Miran u apsolutno svakoj situaciji. Imao je „mis-meč“ posao protiv brzih i niskih momaka kavi su Ben Jeder i Takumi Minamino, ali odličnom postavkom i mudrim odlukama nije dozvoljavao da oni ulaze u veliki broj šansi. Nema sumnje, vođa ekipe na utakmici i još jednom je posao odradio na visokom nivou. Ulivao je sigurnost i staloženost, što je Erakoviću i Dragoviću olakšavalo posao protiv neugodnih igrača kao što umeju da budu Minamino, Ben Jeder i Golovin.

Aleksandar Dragović (7) – Njegovi izleti do sredine terena, pa čak i u poslednju trećinu rivala nisu bili dobar znak za crveno-bele. Rani žuti karton u utakmici ovakvog tipa ga je ograničio. Najbolja šansa za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu došla je preko njega kada je postavio glavu na grešku Nubela i za nijansu bio neprecizan. Sve u svemu, dobra predstava.

Milan Rodić (6.5) – Imao je dobro utrčavanje u 10. minutu kada je proigrao Pešića i videlo se da može da napravi prednost u brzini u odnosu na  Vandersona koji se spuštao da pomogne trojci pozadi. Međutim, to nije koristio u nastavku utakmice i ostao je na solidnom izdanju ove večeri.

Seku Sanogo (6.5) (do 88. minuta) – Čvrst, uprkos nimalo lakom zadatku da se nosi sa gorostasima kakvi su Fofana i Kamara. Trudio se da u prijemu Ben Jedera bude kapitenu Monaka na leđima što je teralo napadača dalje od gola. Generalno, dobar posao da bi njegov pad na fizičkom planu bio vidljiv kako je utakmica odmicala. Tako se stvaralo poprilično prostora između sredine terena i odbrane, što Monako nije uspeo da ekploatiše, barem na taj način.

Gelor Kanga (6.5) – Nije ulivao sigurnost u pas igri kada i iz jednog nepreciznog dodavanja proizašla je šansa za Mohameda Kamaru. Sreća je bila na strani Zvezde u tom trenutku. Ali, Kanga je to. Amplitude u njegovoj igri su već postale normalne i kada je zatresao prečku početkom drugog dela, rasplamsao se stadion.

Slavoljub Srnić (6)  – Znalo se da Srnićev napadački doprinos u igri važi za suprotnu stranu terena, te distribucija lopte nije previše išla preko njega. Čak ni šačicu situacija iz kojih je mogao da centrira, nije uspevao dobro da pogodi saigrače u šesnaestercu, ali trebalo bi ponoviti – pozicija koja mu definitivno nije matična niti ju je igrao mnogo tokom svoje karijere, ako je uopšte i igrao. Što se tiče njegove defanzivne predstave, situacija je obrnuta. Solidno je pokrivao  rupe koje su se pojavljivale kada Eraković preuzima. Druga uzastopna utakmica na kojoj skriva penal definitivno nije dobar poziv. Zvižduke stadiona nije zaslužio niko, pa ni on, a da li bi bilo ispravno reći da je Slavoljub Srnić žrtva pozicije na kojoj je igrao i da bi krivca trebalo potražiti u činjenici da Crvena zvezda nema desnog beka?

Osman Bukari (8) –  Isprva je Zvezda ponajviše preko njegove strane želela da dođe do situacija da ugrozi gol Nubela. Definitivno je bio čovek koji je pravio najviše problema odbrani rivala svojom brzinom i tehnikom. Njegova dobra ofanzivna predstava i aktivnost se umalo nije isplatila u 43. minutu kada je izuzetnim sprintom ostavio Badijašila u prašini, ali Nubel je maestralno reagovao. Čitav meč se trudio, borio i bio konstantna pretnja u duelima „jedan na jedan“. Definitivno, partija na nivou Lige šampiona. Da je dao gol za pozitivan rezultat svog tima, vrednost bi mu skočila trostruko.

Aleksandar Katai  (do 88. minuta) (6.5) - U većini utakmice je bio skriven s tek nekoliko situacija s loptom u nogama i pokušaja da iskreira. Najbolju šansu imao je na sebi ne svojstven način – glavom u 56. minutu. Posle toga se i on probudio te prikazao delove svoje magiju i pred očima kluba iz „kneževine“. Sloboda koja mu je bila neophodna. Odlično izveden slobodan udarac iz teške pozicije umalo nije izazvao opštu euforiju na tribinama. Drugi deo igre znatno bolji od prvog, ali zna i on sam da može i te kako bolje.

Aleksandar Pešić (do 53. minuta) (6.5) – Konstantno se rvao sa Maripanom i Disasijem što je crpelo mnogo snage, ali se trudio da izlazi po loptu i gleda ka krilima ne bi li je prosledio. Međutim, bez veće šanse na utakmici i s početkom drugog dela igre napustio je teren.

El Fardu Ben (od 53. minuta) (6.5) – Zauzeo je centralnu poziciju u napadu. Uspeo je da izvuče odbranu Monaka u pojedinim momentima i iznudi nekoliko faulova, a potom umalo donese penal Crvenoj zvezdi

Veljko Nikolić (od 77. minuta) (6.5) – Nedostatak utakmica u prethodnom periodu odražava se na aktuelni momenat njegove karijere. Za utakmice ovakvog nivoa, trenutno je van ritma.

Kalifa Kulibali (od 88. minuta) –  /

Stefan Mitrović (od 88. minuta) – /

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke