OCENE - Nije Miletić za sve kriv, zašto su Partizanovi napadači cele sezone nemoćni protiv Zvezde?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
20:53
Izvor: Sportske.net

Protiv Zvezdine odbrane Stanojevićev Partizan ove sezone nije imao gotovo nikakve šanse.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Stevanović 6 - Prvi Zvezdin šut u okvir gola završio je u njegovoj mreži kada je Katai doveo crveno-bele u vođstvo, ali ni tada, kao ni kod drugog gola nije mogao ništa protiv Kataijeve ''magije''.

Miljković 6 - Odigrao je samo prvo poluvreme, a najbolju priliku za Partizan u tom delu igre propustio je upravo Miljković u 36. minutu posle prodora Meniga, ali je nedovoljno oštro uputio taj udarac, Borjan je uhvatio loptu i otklonio opasnost.

Miletić 5 - Tragičar Partizanovog poraza, iako je tokom prvog poluvremena bio veoma zapažen i pokretljiv. Kod prvog gola nije stigao da pokrije ''rupu'' u odbrani, Kataiju je ostavljeno previše prostora što je on majstorski kaznio. Kod drugog gola, Katai je protutnjao pored njega u kontranapadu i u maestralnoj završnici akcije rešio meč.

Vujačić 7 - Njegova čvrstina večeras na prvi pogled nije došla do izražaja, ali zaustavio je i Ohija, potom i Pavkova, pa mu se nema mnogo toga zameriti.

Urošević 7.5 - Kad napadači ne pokazuju ono što se od njih očekuje, Partizanovi bekovi su došli do izražaja. Malo je nedostajalo da se u prvom poluvremenu desni bek Miljković upiše u strelce, a u drugom to je uspelo levom beku Uroševiću. Još jednom je potvrdio zašto je jedan od najstandardnijih u ekipi Partizana.

Zdjelar 6.5 - Tešku borbu je, kao i uvek vodio na sredini terena protiv Zvezdinih vezista, sve je odlično funkcionisalo do povrede Jevtovića posle čega mu je bilo mnogo teže.

Jevtović - Jedan od najvažnijih detalja od početka utakmice bila je njegova povreda. Jevtovićev izlazak iz igre je negativno uticao na Partizanovu igru na sredini terena i samo minut kasnije Partizanova odbrana je kapitulirala.

Menig 5.5 - Više se očekivalo od njega, iako je u prvom poluvremenu pripremio pomenutu priliku za Miljkovića.

Jojić 6 - Ofanzivno opet bez značajnijeg učinka, nema se mnogo toga reći o njegovoj igri, ali donekle je ostavio bolji utisak nego na nekim prethodnim derbijima.

Marković 5.5 - Još jednom velika očekivanja od njega pre meča, na kraju još jedno razočaranje, bez obzira što je tokom prvog poluvremena bio agilan, ulazio u prilike, ali završnica je daleko od nekadašnjeg nivoa igrača koji je svojevremeno zaslužio transfer u Liverpul. U 54. minutu je pokazao kpoliko je brz, protutnjao je ka kaznenom prostoru, ali osim te brzine ništa nije uradio. Usledio je očajan šut, iako je imao slobodnog Meniga na desnoj strani.

Rikardo 5.5 - Postao je Partizanov rekorder po broju postignutih golova u sezoni, ali u sva četiri ovosezonska derbija bio je potpuno nemoćan u duelu sa Zvezdinim štoperima. Ni današnji meč nije bio izuzetak, iako je zahvaljujući Nathu pre svega učestvovao u akciji kod Uroševićevog gola.

Rezerve:

Lutovac 6.5 - Ulazak u igru opravdao je asistencijom za Uroševića kod izjednačujućeg gola.

Natho 7 - Još jednom potvrdio kakav je majstor, odmah po ulasku u igru je napravio pometnju u Zvezdinoj odbrani, a Urošević je u nastavku akcije postigao gol.

Holender 5 - Gotovo ništa nije pokazao, razočaravajuća sezona za njega generalno, znatno slabiji utisak je ostavio nego prethodne sezone.

Jović - Odigrao je petnaestak minuta umesto Jojića, ali nije uspeo da doprinese nekoj konkretnijoj igri u finišu. Čak je Zvezda u tom periodu mogla i do još nekog gola.

Milovanović - Slično Joviću, mladi napadač nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Zvezdin gol u finišu. Jesenas je ostavljao mnogo bolji utisak kada god bi dobijao priliku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 26.05.2022
22:02

I kada nije dobro, dobro je. Dobro je s obzirom da je selekcija igrača u Paartizanu od strane Stanojevića, ali i uz "sposobnost" Ilijeva blago rečeno užasna. U odbrani, u toj prvoj liniji ispred gola, Partizan nema dva dobra štopera. Miletić odavno pokazuje da nije tip igrača koji je neophodan Partizanu. Spor je, ume da "ispadne", nedovoljno je odlučan i da ne nabrajam koje sve mane poseduje. Saničanin je dobar igrač, ali ipak nedovoljno dobar za klub kakav je Partizan. Vujačić jedini po mom mišljenju ima mesto u Partizanu, ali i Ostojić bez obzira na broj njegovih godina. Spoljni igrači su ok, naročito Urošević koji iza sebe ima jednu izuzetnu sezonu. Istina je da su Miljkovića i Obradovića mučile povrede, no u suštini mogu biti tu gde jesu. Sredina je diskutabilna. Zdjelar je jedini igrač koji ume da preseče svaki protivnički napad, donekle i Jeftović, Jojić je velika radilica, a Natho jedini znanac. Međutim, sve je to nedovoljno za klub koji ima velike ambicije. I na kraju napad. Šta reći, a ostati pametan. Ubedljivo najslabiji deo Partizanovog tima. Jedini igrač koji zaslužuje da nosi dres Partizana, a da igra u napadu je Rikardo. Meningu se što pre treba zahvaliti. Mladom Milovanoviću obezbediti angažman u nekoj trećeligaškoj ekipi, jer kad se u 18 godina po terenu kreće kao maneken, onda od takvog igrača u budućnosti ne treba puno očekivati. Stručnjaci kažu da je talenat, a ja tvrdim da od toga nešto veće nikad neće ni biti. Jović ima znanja, ali nema hrabrosti, odlučnosti i samopouzdanja. Marković je pluskvamperfekat i ono što je nekad dok je bio mlađi pokazao u Partizanu, to je bilo to. Uostalom, ista se zora dva puta ne budi. Otkako je došao Stanojević, Partizan igra bez klasične desetke, a takav nedostatak se veoma jasno vidi u igri ekipe. Drugim rečima, Partizan u napadu nema igrača koji će se kretati iza napadača i koji će svojim znanjem i umećem u gotovo svakom napadu projektovati dalji tok svake akcije. Igrač koji će na sebe privlačiti pola protivničke odbrane, a samim tim oslobađati prostor za druge igrače u fazi napada i na kraju igrač koji će znati da kad ekipi ne ide, svu odgovornost da preuzme na sebe i da svojim znanjem i umećem sam reši utakmicu. I na kraju, volim što Stanojević odlazi, ali isto tako žalim što sa njim ne idu i oni koji su možda i više odgovorni za sve neuspehe Partizana. Onaj direktor Večernjih novosti za koga zaista nemam pojma koja mu je uloga u partizanu, zatim Ilijev koji je navodno već odavno otišao, a ipak je još uvek tu i na kraju Vazura, koji kao jedan od najvažnijih ljudi u upravi nije sposoban da obezbedi neophodne finansije od sponzora, reklama, ali i na mnoge druge načine.