OCENE - Odbrana za ponos, Partizanov "motorino" Zdjelar, ko je zatajio u Pragu?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 17.02.2022.
23:24
Izvor: Sportske.net

Ovako smo mi videli "crno-bele" večeras.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Partizan je ostvario veliku pobedu u Pragu gde je golom Kvinsija Meniga savladao Spartu rezultatom 1:0.

"Crno-beli" ostavili su veoma dobar utisak u još jednoj evropskoj utakmici, a sve zahvaljujući pre svega odličnoj odbrani koja je vremenom izgledala sve sigurnije.

Istakao se Popović sa nekoliko odličnih intervencija, delovao je prilično hladnokrvno i nema dileme da izrasta u kvalitetnog golmana evropskih okvira.

Odbranu je držao veoma dobar štoperski tandem Vujačić-Miletić, mnogo posla uradio je i Urošević, dok se Miljković u nekoliko situacija u fazi odbrane nije snalazio baš najbolje.

Sredinu je u potpunosti držao Saša Zdjelar koji je pružio još jednu odličnu partiju, pridružio mu se prilično agilni Marković, Jojić je propustio odličnu šansu za drugi pogodak, dok se kod Natha video nedostatak takmičarskih utakmica prošle godine.

Utakmicu je rešio Kvinsi Menig koji je sjajnim potezom savladao čuvara mreže, ali "zatajio" je Rikardo Gomeš.

Od izmena, Jevtović je uspeo da naruši tempo fudbalera Sparte, Milovanović je dobrim dodavanjem "spojio" Jojića sa već viđenim golom, a pristojan utisak ostavili su Živković i Jović. Osim čarki u finišu meča, Terzić nije imao mnogo vremena da pokaže svoje kvalitete.

Što se trenera Aleksandra Stanojevića tiče, ovo će biti veliki impuls za njega jer je ostvario veliku evropsku pobedu. Nadmudrio je svog protivnika Pavela Vrbu, strpljivo čekao priliku i na kraju je iskoristio posle brze kontre. Pročitao je igru Sparte i "zatvorio" prilaze ka golu, a talentovani Hložek se nije naigrao.

Ovako smo mi videli "crno-bele" večeras:

Popović (7.5), Miljković (6.5), Vujačić (7.5), Miletić (7), Urošević (7), Jojić (6.5), Zdjelar (8), Natho (6.5), Marković (7), Menig (7.5), Gomeš (6).

Izmene:

od 46. minuta Jevtović (7)
od 59. minuta Živković (6.5)
od 63. minuta Jović (6.5)
od 63. minuta Milovanović (7)
od 83. minuta Terzić (-)

Trener: Aleksandar Stanojević (8)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke