OCENE - Odbrane koje život znače i diskretni heroj

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.03.2023.
22:06
Izvor: Sportske.net

Ko se istakao?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su minimalnu pobedu nad Partizanom u okviru 24. kola Super lige Srbije i tako praktično stavili šampanjac na hlađenje.

Isprva je to bila dobra postavka Miloša Milojevića koji je želeo da od prvog momenta pritisne Partizan, uđe jako u utakmicu i pokuša da je reši što je pre moguće. To je i uspeo preko pogotka Aleksa Viga, uz malo i sreće. Odlično je Crvena zvezda izgledala u prvih 45 minuta, nisu puštali rivala iz stiska i rezultat je zasluženo bio na njihovoj strani.

U drugom poluvremenu je slika bila potpuno drugačija. Pregršt prekida, opasniji i konkretniji Partizan i Zvezda koja je grč preuzela od svog protivnika. Da nije bilo Milana Borjana i njegove dve izvanredne odbrane, pitanje je da li bi se domaći radovali. Istakao se i Srđan Mijailović sjajnim izdanjem na sredini terena gde je najveći deo meča kontrolisao situaciju.

Milan Borjan (7.5) – U prvom poluvremenu bez posla, ali je u drugom branio za čitav meč. Odlične  reakcije Zvezdinog kapitena posle udaraca Uroševića i Rikarda koji su bili prilično izazovni, omogućile su domaćima da u džep smeste tri boda. Naposletku, igrač utakmice, jer bi bez tih reakcija Zvezda ostala bez čitavog plena.

Aleks Vigo (7) – Bolji početak na svom  debitantskom derbiju nije mogao da poželi. Kažu da bekovima ovakve stvari moraju proći kad-tad. Zvezdi dugo nije prošlo preko desne strane... Provokacija nije bila neophodna... Odličan je bio čitav meč. Borio se, bio disciplinovan i formaciji, mogao je u završnici prvog poluvremena i do asistencije. Ipak, poštovanje prema suparničkim navijačima mora da postoji i iz tog razloga nešto niža ocena.

Strahinja Eraković (7) – Siguran ulazak u meč. Njemu derbiji nisu strani i shodno tome se i postavljao Ii ponašao. Odgovoran, čvrst na lopti i najvažnije za njega – miran. Ponovo je protiv sebe imao Rikarda, ali još jednom ga je pratio u stopu. U drugom poluvremenu se golgeter Partizana uspeo „otrgnuti“, no Eraković je imao zavidnu partiju, zrelu, što više nije iznenađenje.

Aleksandar Dragović (7) – Fokusiran od prvog momenta, bez nepotrebnih izleta uz odličnu markaciju Rikarda zajedno sa Erakovićem. Siguran u intervencijama, predaji i postavci. Dobar meč.

Milan Rodić (7) – Ispao je u jednoj situaciji u prvom poluvremenu, te je zaključak da je dobro držao levu stranu terena. Povremeno se ubacivao u napad, ali više vremena posvetio je u defanzivnijoj postavci. Izdržao je čitavih 90 minuta.

Srđan Mijailović (7.5) – Zvezdin čovek iz senke. Redovno se povlačio do poslednje linije kako bi bio u procesu započinjanja napada. Anticipacija mu je bila na visokom nivou ove večeri čime je sekao pasove i napade rivala, imao neke izvanredne startove.  Od igrača u polju, jedan od najistaknutijih.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Gelor Kanga (7) – Odličan ulazak u utakmicu. Siguran, bez mudrovanja u prenosu lopte. Njegova zrelost za ovaj meč bila je od izuzetne važnosti za koncepciju igre Miloša Milojevića. I on je to u većoj meri isporučio. Stabilan na lopti, brz u nošenju biravši logične i otvorene poteze.

Osman Bukari (7) – Aktivan od početka. Nudio se konstantno, izvlačio po pas i asistirao za vodeći pogodak Aleksa Viga. Vrlo dobar start utakmice za njega. U 32. minutu je mogao do još jedne asistencije kada je uposlio Kataija, ali ovaj nije pogodio. Bukari je bio neko ko je definitivno unosio najviše energije u napad Zvezde, ali i kod njega je znatno prednjačilo prvo poluvreme u odnou na drugo.

Aleksandar Katai (6.5) – Imao je dve odlične situacije da se upiše u prvom poluvremenu, s akcentom na onu drugu kada je dobio savršenu loptu od Bukarija, ali tukao je direktno u Popovića. Učestvovao je u pritisku, možda poput Pešića, ali dovoljno da pokuša da prouzrokuje kiks.

Stefan Mitrović (do 64. minuta) (6) – Nije imao previše situacija kako bi se istakao. Nije tu bilo ni slučajeva „jedan na jedan“ koje voli. Definitivno mu nije bilo veče i bio je najslabiji igrač na terenu.

Aleksandar Pešić (6.5) – Konstantno je učestvovao u visokom pritisku na poslednju liniju Partizana i time obavljao bitan posao budući da se često dešavalo da gosti pogreše u predaji. Kako je meč odmicao, tako je i on „nestajao“ i bio sve manje aktivan u utakmici.

Kings Kangva (od 64. minuta) / – Ušao je u trenucima dominacije rivala i nekoliko pouta je bio u situaciji da pokrene kontranapad što je činio sa više ili manje uspeha.

Nemanja Milunović (od 74. minuta) / – Peh da se povredio nedugo po ulasku u igru, čini se da je u pitanju teža povreda...

Jovan Mijatović (od 86. minuta) /

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke