OCENE – Osnovnoškolsko veče, četvorka za peticu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.11.2021.
21:08
Izvor: Sportske.net

Dobra utakmica za crveno-bele, nove lidere grupe "F", ali sve će biti jasno nakon gostovanja Bragi.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Zvezda je uradila ono što je do nje. Zvezda je pobedila Ludogorec i ovoga puta, ponovo sa minimalnim rezultatom, ali na njihovu žalost, dešavanja na stadionu u Herningu nisu se poklopila sa radošću koja je obilovala „Marakanom“.

Ekipa Dejana Stankovića stojički je odradila svoj posao. Bili su dovoljno dobri da prigrle tri boda i dođu do kote od 10, no, plasman u narednu rundu juriće u Bragi. Barem bod u Portugaliji zagarantovao bi Crvenoj zvezdi prolaz u nokaut fazu, s tim da bi tada Braga strepela od Mitjilanda, a oni to ne bi želeli. Dakle, biće to bitka na život i smrt.

Vratimo se duelu odigranom sa Ludogorecom. Možda nije bila najbolja partija u sezoni, ali dovoljno dobra, pre svega u odbrani koja je bila veoma sigurna i desetkovana, da se upišu tri krucijalna boda. Momenat odluke rezervisan je za tren magije Mirka Ivanića. Oduzeta lopta na 25 metara od gola rivala, za slanje iste u sam gornji desni ugao gola.

Crvena zvezda je držala sve konce igre u svojim rukama, sve do završnice, kada je bugarski tim krenuo svim silama napred, no odbrana se nije slomila. I na kraju, mora se istaći fenomenalna podrška mališana koji su 94 minuta neprekidno vikali, pevali, lupali i bili značajan indikator za ostvareni uspeh i prvo mesto u grupi.

Milan Borjan (7.5) – Ponovo siguran pri intervencijama, nije imao previše posla, ali i kada jeste, obavljao ga je bez problema. Suočio se sa nekoliko udaraca i sve rešio u svoju korist, a najviše se istakao u prvom poluvremenu kada je sprečio Gonaslveša da obraduje Ludogorec.

Milan Gajić (6.5) – Nesiguran pri reakcijama, greške su se viđale, pritom, učešće u napadu praktično da nije postojalo. Bez centaršuta, ali je u odbrani imamo nekoliko dobrih reakcija od kojih se izdvaja uklizavanje pred golom nakon vodećeg pogotka.

Aleksandar Dragović (7.5) – Dirigent odbrane, kako u postavci saigrača, tako i pri intervencijama i sa loptom u nogama. Neretko organizovao napade, što obožava, a njegov izlazak na polovinu protivnika doneo je Zvezdi gol. Iako nije on glavni krivac za pogodak, definitivno je svojom odlukom da povuče loptu i uđe u sredinu uticao na začetak napada. Poput predatora je pratio napadače Ludogoreca, još jedna partija na visokom nivou.

Radovan Pankov (7.5) – Najbitnije za njega bilo je da ne dozvoli da ga savlada nemir. Od prvog momenta bio je siguran sa loptom i u duelima, što mu je donelo samopouzdanja i do kraja meča je održao taj nivo. Nije bilo

Strahinja Eraković (7) – Ponovo je prikazao polivalentnost u poslednjoj liniji. Zasigurno, nije prodoran kao Rodić, ali posao u defanzivi vrlo dobro obavlja. U vidu broja centaršuteva, nije mogao da parira Rodiću. Pas igra nedostajala, ali duel – odličan. Zrela partija, s izuzetkom aktivnosti u napadu.

Njegoš Petrović (do 67. minuta) (6.5) – Imao je tu slobodu da se kreće bliže ka protivničkom golu, ali to nije donelo boljitak u prvom poluvremenu. Dosta je pretrčao, dobio po koji duel, da bi kasnije bio zamenjen.

Slavoljub Srnić (7) – Vrlo dobar od početka, snažan u duelu, postavka zadovoljavajuća. Pokrivao je dobro rupe koje su se pojavljivale. Agresivan, ali i dovoljno oprezan. Ponovo to nije bila partija koja oduševljava lepotom, ali odradio je prljav deo posla na odličan način.

Mirko Ivanić (8) – Bez lopte i pravog učešća u igri u uvodnom delu meča. Pokušavao je kretnjom da stvori prostor saigračima, ali to nije bilo od pomoći. Međutim, pred kraj prvog dela, doprineo je novoj energiji svog tima.  Imao i najbolju priliku za Zvezdu u prvih 45 minuta kada se oprobao sa distance i uz nespretnu reakciju Serhija Pada, umalo pogodio. Isto se dogodilo i u poslednjim sekundama tog perioda igre, kada se zatresao spoljni deo mreže. U ta dva navrata nije uspeo, ali jeste u trećem i to na kakav način! Prvo je ukrao loptu, nanišanio i pogodio. Majstorska egzekucija. Svakako najaktivniji igrač na utakmici i tako je ostalo do njenog kraja.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Gelor Kanga (do 81. minuta) – Želeo je da ubrza igru koliko god je to bilo moguće. Tražio je da lopta ide napred, nudio se kao rešenje... Po izlasku Kataija u drugom delu, bliže protivničkom šesnaestercu. Mnogo puta u drugom poluvremenu, kontranapade vukao je on i birao dobra rešenja kada Crvena zvezda nije imala veću količinu igrača u ofanzivi.

Aleksandar Katai (do 46. minuta) – Nije se najbolje proveo na desnom krilu, da bi u trenutku promene strane sa Ivanićem, momentalno bio opasan po gol Ludogoreca. Ipak, lopta ga nije htela, konstantno mu je bežala iz nogu.

Milan Pavkov (do 81. minuta) – Pokušavao da spusti poneku loptu koju je dobio u uvodnim trenucima , ali je štoper Pjastun bio blizu njega konstantno. Pobegao po prvi put tek u 54. mnutu kada je iz teške pozicije šutirao i uspeo da pomuči protivničkog čuvara.

El Fardu Ben (od 46. minuta) – Nije doneo mnogo toga. Imao je problema da sačuva loptu, kontakt sa istom je sveden na minimum

Nenad Krstičić (od 67. minuta) (6.5) – Javna opomena čim je zakoračio na teren. U svakom slučaju, imao je svoj doprinos u odbrani gola, što je u završnici utakmice bio jedini cilj.

Marko Lazetić (od 81. minuta) (7) – Samopouzdanje je tu. Straha nema da završava akciju kada se nađe u pogodnoj situaciji. To je ono što je i bilo neophodno kada je ušao u igru.

Seku Sanogo (od 81. minuta) (7) – Nije mnogo komplikovao, radio je sve što je do njega i svaku loptu koja mu se našla slao je daleko od svog gola.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke