OCENE - Ovakav Radnički zaslužuje da prođe dalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.07.2024.
22:04
Izvor: Sportske.net

Naši prvi utisci o istorijskom meču Radničkog na evropskoj sceni i pobedi nad Mornarom iz Bara od 1:0.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je večeras u Leskovcu slavio sa 1:0 protiv Mornara u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Revanš je u sredu u Podgorici, a odmah po završetku večerašnjeg meča donosimo vam naše prve utiske o pojedinačnom učinku igrača ekipe trenera Dudića koja je generalno bila bolji rival i potpuno zasluženo pobedila.

Ako ovako bude igrao i u Podgorici, Radnički će biti veoma blizu plasmana u treće kolo.

Lijeskić 7.5  – Zvanični debi za Radnički, pa još na evropskoj sceni. Imao je ogromnu odgovornost, ali je opravdao poverenje trenera Dudića. U prvom delu igre imao je dve odlične intervencije, siguran je bio i u nastavku meča i pokazao je da može da bude odličan naslednik Stojana Lekovića.

Ćosić 7 - Tokom prvog poluvremena Radnički je najčešće pretio po desnoj strani, gde je delovao brzonogi Gluščević, ali je imao i dobru saradnju sa Ćosićem koji je delovao sve sigurnije kako se bližio kraj meča.

Adžić od 84. minuta - 

Šerbečić 7 - Imao je veliki kiks početkom drugog poluvremena kada je bukvalno poklonio loptu rivalu na sredini terena, usledila je brza akcija gostiju, ali srećom završni udarac je traljavo izveden. Ipak, u najvećem delu meča je bio na visini zadatka, a u 68. minutu je uz pomoć Dadića zaustavio jednu opasnu kontru gostiju.

Simović 7.5 - Od početka je delovao sigurno, kao pravi kapiten komandovao je odbranom, ali je povremeno pokretao i napadačke akcije.

Dadić 8 – Dva minuta posle Gluščevića, propustio je drugu veliku priliku za Kragujevčane od početka meča, posle akcije Gluščevića i Ćosića po desnoj strani. Šutirao je zamalo pored gola sa petnaestak metara. Osim odlično obavljenih zadataka na levoj strani, pomagao je i na desnoj kada je trebalo.

Ristić 8 - Dominirao je na sredini terena, pravovremeno je delio lopte saigračima, a u par navrata je presecao i potencijalno opasne protivničke akcije, u njihovom začetku.

Aleksić 9 – Ostaće zauvek upisan u istoriji Radničkog kao fudbaler koji je postigao prvi gol na evropskoj sceni za klub iz Kragujevca. Učinio je to u 71. minutu na asistenciju Bevisa sa desne strane. Mogao je do gola u 28. minutu, odlično je šutirao sa iskosa sa desne strane, ali je golman Mornara Popović uspeo da izbije loptu u korner. Imao je u prvom poluvremenu i ''mesijevske'' driblinge u pojedinim momentima, ali nažalost nisu krunisani na kravi način. U finišu meča dobio je ovacije prilikom izlaska iz igre. Zasluženo.

Bukumira od 86. - Kasno je dobio priliku, ali vreme radi za ovog mladog igrača.

Gluščević 7 - Tek što je počela utakmica, izveo je brz prodor po desnoj strani u prvom minutu, ali bez završnog udarca, slično je bilo i u petom, a onda u 17. minutu ne koristi prvu veliku priliku za Kragujevčane posle najbolje akcije od početka meča, koju su kreirali Aleksić i Vižđi. Dosta se trudio, pravio je probleme protivničkoj odbrani, ali kao da je u drugom poluvremenu sagoreo u toj želji, pa je imao i nekoliko grešaka. Trener Dudić je to na vreme prepoznao i već u 60. minutu ga je izveo iz igre. Nešto veća ocena za trud, energiju i želju, ali može on bolje.

Evandro od 60. minuta 6.5 - Kad je trebalo, držao je loptu u nogama, ponekad i preterivao, ali je solidno odmenio Gluščevića.

Vižđi 7 - Mogao je i on da se upiše u strelce u 23. minutu, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan. Učestvovao je u još nekoliko obećavajućih akcija, uglavnom tokom prvog poluvremena, ali nije dolazio do izražaja u završnicama.

Ortiz od 60. minuta 6.5 -  Nije ulazio u šanse, ali je svojom korpulentnom građom odvlačio pažnju defanzivaca Mornara. To je došlo do izražaja i kod pobedonosnog Aleksićevog gola.

Bevis 7.5 - Asistent kod Aleksićevog vodećeg gola, ali je odmah zatim izašao iz igre. Raspoložen za igru od početka meča, iznudio je slobodan udarac već u trećem minutu. Sjajnu priliku propustio je početkom drugog poluvremena, kada su Kragujevčani izveli odličnu kontru, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane odbranio veoma raspoloženi golman Stefan Popović.

Mirčetić od 73. minuta 6.5 - Imao je jedan pokušaj par minuta pošto je ušao u igru, šutirao sa oko 17 metara, ali je traljavo to učinio. Bio je zapažen, trudio se, i za njega je ovo veliko iskustvo.

Vidosavljević 6.5 - I on je imao odličnu priliku u 27. minutu, maltene su svi već videli loptu u mreži, ali su gosti nekako uspeli da otklone opasnost. Generalno se očekivalo više od njega, verujemo da će to pokazati u revanšu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke