OCENE - Rode ne donosi samo bebe, superiorna Zvezda!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 27.02.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Praktično perfektna utakmica aktuelnog branioca trofeja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 2:0 u 166. prvenstvenom „večitom derbiju“ i na taj način došli na svega dva boda zaostatka u odnosu na najvećeg rivala.

Pritisak se mogao osetiti na svakom koraku uoči meča. Dejan Stanković i njegovi izabranici znali su da im predstoji borba za život ili smrt i da će se greške skupo platiti. Kada se stvari uzmu u svoje ruke, kontrola sudbine je upotpunosti tvoja. Upravo su taj recept primenili crveno-beli i krenuli na sve ili ništa od početkog sudijskog zvižduka Srđana Jovanovića.

Stanković je znao da će morati da neutrališe Rikarda Gomeša, odnosno odseče ga iz igre Partizana, a to je učinio tako što je prvobitno sprečio Sašu Zdjelara i Bibarsa Natha u svojim kreativnim namerama. Sanogo je bio zadužen za Izraelca, dok je kapiten Partizana na ovoj utakmici rano bio izbačen iz koloseka javnom opomenom, a kasnije je potpuno izgubio fokus. Status sa kojim je ušao u ovaj meč ni u jednom momentu nije bio vidljiv.

Ipak, najveći utisak ostavio je fantastični Milan Rodić, koji je utabao levu stranu svoga doma i odmah pokazao ko je domaćin. Igrao je izvrsno na oba kraja terena, doprineo kod oba pogotka, a usput pomagao i u defanzivi, te je on, prema našem izboru, igrač ove utakmice.

Milan Borjan (7.5) – Prvi test imao je u 20. minutu kada je Menig šutirao u njega iz neposredne blizine. Do kraja meča nije imao većih izazova. Bez oscilacija, potrebna istrčavanja i lopte koje su išle u njega lako je prisvajao. Ali, da nije bilo odlične intervencije koju smo već pomenuli, možda bi meč otišao u drugom smeru.

Kristijano Pićini (7) – Osetila se početna nervoza, te je nekoliko puta bio nesiguran u svojim pasovima što je u 20. minutu moglo da košta njegov tim kada je vratio loptu ka Kangi dosta neprecizno, ali Menig je osujećen od strane Borjana. Kasnije se oslobodio početne vrste pritiska i odigrao vrlo dobro do kraja.

Strahinja Eraković (7.5) – Stajao visoko, ali dobrom anticipacijom i korakom koji poseduje uspevao je da isprati napadače Partizana koji su traženi dugim loptama. Vrlo dobro je držao liniju sa Dragovićem, samo mu je u jednoj situaciji pobegao Menig, ali je Eraković odličnom postavkom naterao Holanđanina da šutira slabijom levom nogom. Sve u svemu, još jedan pozitivan putokaz u razvijanju popularnog "Čupe".

Aleksandar Dragović (7.5) – Odisao je iskustvom, što je doprinelo ka njegovom izuzetnom postavljanju u duelima sa, pre svega, Rikardom. Postavljao se perfektno, uvek bio u poziciji da kontroliše situaciju i usmeravao je mladog Erakovića kojem iskustvo samo raste. Dirigovao je odbranom, nije dozvoljavao Partizanu da ozbiljnije ugrozi gol Borjana izuzev pokušaja Meniga. Rikardo je bio potpuno nevidljiv pored njega. Klasa.

Milan Rodić  (8) (do 67. minuta) – Standardno se ubacivao iz drugog plana. Nije imao lak zadatak u defanzivi, ali ga je od početka uspešno obavljao i dobijao duele sa Rikardom i Jovićem. Da igra u odličnoj formi pokazao je u 30. minutu kada mu je Zdjelar ostavio previše vremena da se namesti i centrira, a potom je došlo vođstvo. Često je obavljao i štoperske zadatke, posebno kod dugih lopti iz veznog reda Partizana. Još jednom je bio ključan inteligentnim autom za Srnića posle čega je došao i drugi gol. Napustio je igru taman kada je umor počeo da ga savladava, istrošio se, ali ono što je popularni Roda odigrao bilo je maestralno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Seku Sanogo (7.5) – Bio je „zalepljen“ za Bibarsa Natha od starta duela i na taj način sabotirao igru Partizana. U nastavku je na svoj karakterističan način kvario sve zamisli rivala koji je pritiskao. Čvrst u duelima, siguran pri odlukama i ponovo je odigrao fantastičan veliki meč.

Gelor Kanga (7.5) – Delovao je po desnoj strani, ali nije bilo čudno videti ga i u sredini gde je tražio „otpadak“. Iskusan igrač poput njega znao je kada bi trebalo da padne i isprovocira rivala. Sačuvao je nekoliko važnih lopti, pokrenuo po koji napad i uspevao da uspori igru svog tima u drugom poluvremenu kada su morali da stanu na loptu. Drugi deo igre značajno bolji nego prvi. Uloga mu je prijala i radio je tačno ono što je morao. Usput je iznudio crveni karton Saše Zdjelara.

Slavoljub Srnić (7.5) – Ponovo je bio zadužen za prljav deo posla zajedno sa Sanogom. U najvećoj meri je pazio na levu stranu terena gde je neretko udvajao sa Rodićem i pokrivao odlaske svog beka ka napred. Svojim pravovremenim ubacivanjem i povratnom loptom za Kataija indirektno asistirao za drugi gol Crvene zvezde. Odlična kontrola sredine terena i prostora direktno ispred dvojice štopera za anemični Partizan.

Aleksandar Katai (7.5) (do 80. minuta) – Vrlo ažuran na početku utakmice. Kreirao je iz svih pozicija, povlačio se tražeći loptu da organizuje i najviše vremena proveo je kao „desetka“. Upravo iz njegovog udarca glavom, što nikako nije karakteristično za momka iz Srbobrana, usledio je gol Ohija. Koliko i sam oseća situaciju dokazao je pri sopstvenoj egzekuciji. Nije časio ni časa, bez da se uplaši situacije i uradio je ono što je proizvelo novu eksploziju na "Marakani".

Mirko Ivanić (7) – Rano je naterao Sašu Zdjelara da napravi žuti karton što je bio odličan potez i ispostaviće se veliki za nastavak meča. Prethodno nije bio previše zapažen. Od tog momenta više se nudio, probijao linije rivala i povlačio loptu ka golu i njegova aktivnost je i te kako doprinela ka živahnosti u napadu Crvene zvezde. Tada je njegov tim i stigao do dva pogotka. U drugom delu je nekoliko puta mogao stati na loptu, Kanga je u jednom momentu to učinio umesto njega. Mogao je i sam da se upiše, ali ga je prozreo Popović.

Ohi Omoijuanfo (7.5) (do 80. minuta) – Nateran je da se spušta kako bi prihvatio loptu koju praktično nije video u prvih dvadesetak minuta. Ali, koliki ubitačan može da bude dokazao je u 30. minutu kada je sjajno reagovao posle odbitka Popovića i na debiju u derbiju postigao gol. Terao je Saničanina i Vujačića da vode računa o njemu, što je ostavljalo prostor ostalima i odradio je posao zbog kojeg je i plaćen.

-----------------------

Od 67. minuta Radovan Pankov (7) – Zauzeo je mesto kraj Aleksandra Dragovića i bez većih oscilacija odigrao poslednjih 25 minuta susreta.

Od 80. minuta Milan Pavkov (7) – Pobrinuo se da osvoji sve duele u koje je ušao i uprkos desetak minuta provedenih na terenu ipak ostavio utisak.

Od 80. minuta El Fardu Ben (7) – I on je imao svoj doprinos u pobedi svog tima. Osvojio poneki duel, distribuirao loptu gde je bilo potrebno kako bi se ona sačuvala i bez rizičnih poteza završio meč.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke