OCENE - Šerif Milun, Srnić kao lekcija i bipolarni Gelor Kanga

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.08.2022.
00:07
Izvor: Sportske.net

Škola za Crvenu zvezdu, bolna doduše...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u Ligi Evrope ove sezone posle eliminacije od Makabija iz Haife u Beogradu.

Pred prepunom „Marakanom“, tim Dejana Stankovića je poklekao. Ne zato što je Makabi bio bolji, već zato što je Zvezda početničkim i nesrećnim greškama dozvolila Izraelcima da oni budu ekipa koja će se naposletku radovati.

Crvena zvezda je odigrala bolji meč, posebno u prvom poluvremenu, nego li što je bio onaj u Haifi. Stanković je odlučio da ostavi Kingsa Kangvu na klupi i sa Slavoljubom Srnićem kao defanzivnim veznim postigne bolju kontrolu sredine terena i suzbije nemilosrdnu tranziciju Makabija. Uspeo je u tome, ali to se nakon ovog susreta neće dugo pamtiti.

Dali su se svi, videlo se to. Jedan od onih koji je izvukao i 101 odsto svojih mogućnosti bio je Aleksandar Pešić. Slavoljub Srnić je imao izuzetnu ulogu, ali ipak se izdvaja jedno ime – Nemanja Milunović. Povratnik u redove Crvene zvezde je dominirao protiv Frencija Pjeroa, što nimalo nije lako... Međutim, kako rekosmo, sve ovo je slaba uteha za srpskog šampiona.

Milan Borjan (7.5) – Igra nogom standardno problem. Postavljanje i reakcije – standardno efikasno. Borjan je umalo izrastao u heroja odbranivši penal Dolevu Hazizi u nadoknadi prvog poluvremena, a pitanje je da li na njega treba svaliti krivicu kod primljenog gola. Bio je zaklonjen... Taj šut u perspektivi nije trebalo ni da se dogodi. Potom je sa još nekoliko odličnih intervencija u svom maniru čuvao mrežu kluba čiji je kapiten. Kod drugog pogotka, apsolutno nikakva šansa.

Strahinja Eraković (7) – Bez reskiranja, uglavnom je slao samo sigurne lopte, ali njegova iskakanja donosila su problem. Međutim, štoperske prostore, pokrivao je impresivno. Jedini izlet imao je u 50. minutu kada je u saradnji sa Bukarijem došao u gol-priliku. Bio je čak i fauliran, ali nije pao u kaznenom prostoru, što je deo iskustva. Ponovo je bilo vidno da se ne snalazi bočno, te da mu prija kada se poslednja linija pomeri i on uđe ka sredini.

Nemanja Milunović (8) – Odlična anticipacija pored Pjeroa koji se dokazao kao težak protivnik u ovom fudbalskom ringu. Pravovremene reakcije i postavka na prijemu francuskog špica na kojeg je pomno pratio čitavih 90 i kusur minuta. Praktično ga je, žargonski rečeno - uhapsio. Apsolutno sve je uspevao da pokrije, kod svih ataka rivala, u situacijama „jedan na jedan“ da odreaguje najbolje moguće. Uspevao je u pojedinim navratima sjajno da iznosi loptu... Bez sumnje, bio je najbolji igrač svog tima. Bila bi to jedna od epskih partija da je uspeo u poslednjim sekundama da postigne pogodak za produžetak, ali je loptu zahvatio, onako, štoperski, daleko iznad prečke.

Aleksandar Dragović (7.5) – Od samog starta požrtvovan. Čovek koji je u Crvenu zvezdu došao upravo zbog ovakvih utakmica i videlo se da mu celokupni ambijent prija. Imao je nimalo lak zadatak da zajedno sa Milunovićem vodi računa o Pjerou, ali i o Dejvidu. Sve je čistio bez obzira na izostanak visine u duelima sa Pjeroom i nadoknađivao je

Milan Rodić (do 83. minuta)  (6.5) – Nije se mnogo ubacivao u napad, ali je odlično pokrivao svoju poziciju. Ujedno, od krucijalne je važnosti njegov start nad Pjeroom kod drugog pogotka, vodećeg u ukupnom skoru. Imao je pomoć Srnića, ali zajedničkim snagama sklonili su loptu tačno tamo kako bi Zvezda imala rekontru. Solidan, sa više defanzivnih obaveza.

Slavoljub Srnić (7.5) – Njegovo prisustvo se osetilo. Svojim postavkama i agresijom u brojnim navratima usmeravao je napade na krila. Dovoljno odmeren da pravi pametne faulove i nervira Lavija na sredini. Uz pomoć Rodića bio efikasan kod oduzimanja lopte Pjerou što je Zvezdi donelo u kasnijem delu akcije drugi gol. Dogodila se ta neopreznost kod penala za Makabi, ali mogla se desiti bilo kome drugom. Srnić je bio čovek zadatka. Čovek koji je bio svuda na terenu i tačno onaj šraf koji je nedostajao Dejanu Stankoviću u prvoj utakmici. Ali, avaj, šta bi bilo kad bi bilo...

Gelor Kanga (do 52. minuta) (6) – Iskusan u postavljanju, ali ponovo je pokazivao svoj kratak fitilj. Umalo gol u 12. minutu kada je pogodio stativu, a potom je još jednom odlično gađao izazvavši odbranu Koena. Međutim, njemu se može pripisati krivica za smanjenje rezultata na 2:1. Dugo držanje lopte pri iznošenju, umesto jednostavan degažman za kraj poluvremena koštalo je Crvenu zvezdu gola. Burno je negodovao zbog izlaska neposredno po početku drugog dela igre i nije pozdravio trenera. Ta bipolarnost Gabonca je u mnogim navratima koštala Zvezdu u prošlosti. Ispostavilo se da ništa drugačije nije ni u sadašnjosti.

Mirko Ivanić (7) – Želeo je da bude umešan. Želeo je loptu i dobijao ju je, ali isprva ne na adekvatne načine kako bi ugrozio protivnika. Rotirao se sa Kataijem da mestu „desetke“ i krila, a tačno tada kada se vratio kraj leve aut-linije, usledila je golčina za 2:0 i preokret. Svojim dugim korakom pravio je probleme, konstantno je tražio saradnju sa Pešićem i to je izgledalo dobro. Međutim i njegova energija se ugasila u nastavku...

Aleksandar Katai (7) –  Bez mnogo učestvovanja u napadima svog tima u prvih dvadesetak minuta. Sakriven između dve linije rivala i tek je posle četvrt časa igre imao priliku da iskreira. A šta se upravo tada desilo? Pa, preselio se na svoju omiljenu, levokrilnu poziciju. Nekoliko trenutaka kasnije Sandgren ostaje u prašini, a Magiko indirektno namešta Pešiću gol za vođstvo. Do kraja poluvremena bio je aktivan, a u nastavku ga nije bilo u dovoljnoj meri da napravi razliku.

Osman Bukari (do 83. minuta) (6.5) – Neprimetan u prvih 10 minuta, da bi potom počeo da pravi probleme na desnom boku. Razigravao je saigrače kada god je to bilo neophodno i kada je prostor dozvoljavao. Ako mu se isprva po dolasku zamerala sebičnost, toga više nema. Prodirao je i bivao opasan, no nije mnogo puta ulazio u individualne akcije već je tražio svoje klupske drugove. U defanzivnim zadacima nije previše učestvovao.

Aleksandar Pešić (do 75. minuta) (7.5) – Sjajna kretnja i spremnost da se uvek povuče i otvori prostor za svoje krilne saigrače, te uputi pas, što redovno dobro i radi. Upravo te njegova karakteristika Crvenoj zvezdi je obezbedila pogotke, specifično kod drugog kada je izuzezno proigrao Mirka Ivanića. Pravovremena kretnja i reakcija dovela je „Marakanu“ do usijanja. Neprestano je želeo saradnju, bio se za svaku loptu i zbog toga svega zaslužio gromoglasni aplauz čitavog stadiona.

Kings Kangva (od 52. minuta) (6.5) – Nije uspevao da isprati ritam utakmice po ulasku, ali se s vremenom privikavao na ambijent na kojem nikada do sada nije imao priliku da igra. Ipak, je vidno da to nije Kings Kangva koji je blistao s početkom sezone.

Milan Pavkov (od 75. minuta) (6) – S njegovim ulaskom, stil igre morao je da se menja. Pavkov je služio kao „target men“ i opcija za duge lopte. Navijači su bili uzbuđeni kada je dobio šansu umesto Pešića pevajući njegovu pesmu „Skoči daj gol glavom, hej Pavkov“. Nažalost po sve, skočio je, dao gol, ne glavom i ne u tuđu mrežu već u svoju...

Seku Sanogo (od 83. minuta) - /

Ibrahim Mustafa (od 83. minuta) - /

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Baske357
Wednesday, 24.08.2022
00:21

Da li je legenda koja je pisala clanak gledala utakmicu? Kanga ima bipolarni poremacaj? Najbolji igrac na terenu je dobio ocenu 6.