OCENE - Strahinja "Roberto Karlos" i neuništivi Mitar, Lazar je morao bolje...

Autor: Ivan Cvetković
subota 12.10.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Prelepo veče u Leskovcu pružili su nam naši fudbaleri.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Srbije ostvarili su pobedu u trećem kolu Lige A Lige nacija pošto su u Leskovcu savladali ekipu Švajcarske rezultatom 2:0.

Ovako smo mi ocenili nastup fudbalera Srbije večeras.

Predrag Rajković: 8 - Odbranio je penal u ključnom trenutku igre, a čak i da nije bilo te odbrane, Rajković je zaslužio visoku ocenu večeras. Ulivao je sigurnost svom timu, lako skidao udarce sa distance, dok se u nekoliko navrata istakao i odbranama iz neposredne blizine, poput one u završnici meča. Nastavio je sa standardno dobrim partijama nakon Evropskog prvenstva i to može da nas itekako raduje.

Strahinja Eraković: 7 - Kako je vreme odmicalo, Eraković je delovao sve bolje. U prvom poluvremenu imao je problema da zaustavi prodore Rodrigeza po njegovoj strani, dok je u drugom s lakoćom izlazio na kraj sa opasnostima. Pokazao je fudbaler Zenita da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

Nikola Milenković: 7,5 - Air Bleki. Možda bismo tako mogli da opišemo njegovu partiju u Leskovcu. Nije izgubio nijedan važniji duel ne samo na zemlji, već i u vazduhu. A zaustaviti Emboloa je uvek problem. Bio je pravi komandat odlične posade koja večeras nije primila gol, jasno je vidljivo koliko mu prija pozicija centralnog defanzivca. Kapitenski.

Strahinja Pavlović: 8 - Kao kada su neki naši malo stariji čitaoci stavljali u igrici Roberta Karlosa u napad zbog svoje brzine, tako je večeras izgledao Strahinja Pavlović u Leskovcu! Autoritativan, siguran i pouzdan u odbrani, njegovi izleti u napadu konstantno su pravili problem Švajcarskoj, dok je stigao čak i da napravi “biciklicu” pre šuta na gol. Prvi gol Srbije ogromnim delom je i njegov.

Nemanja Maksimović: 6,5 - Kao i čitav vezni red Srbije, delovao je bolje u prvom, nego u drugom poluvremenu. Nažalost, nehotice je prilikom jednog duela povredio Sašu Lukića, ali imao je i nekoliko važnih intervencija tokom drugog dela igre kada je naša sredina terena delovala čvršće. Sasvim pristojno izdanje bez nekih većih grešaka, ali i bez preterano jakog utiska.

Marko Grujić (do 45. minuta): 6 - Posle dugo vremena, Grujić se vratio u reprezentaciju, a odsustvo se donekle i osetilo večeras. Zajedno sa Nemanjom Maksimocićem trebalo je da predstavlja bedem u veznom redu, međutim nije bio ubedljiv. Imao je i bolja izdanja u nacionalnom timu.

Saša Lukić (do 53. minuta): 6,5 - Glavni utisak večeri biće njegova povreda do koje je igrao korektno, ali bilo je vidjivo da je bio van svoje prirodne pozicije. Lukić se najbolje oseća na poziciji zadnjeg veznog, najbolji je u iznošenju lopte iz svoje polovine, ali veći će problem predstavljati njegova povreda jer bi protiv Španije trebalo da bude ključni faktor na sredini terena. Može još bolje na prirodnoj poziciji.

Veljko Birmančević (do 88. minuta): 7,5 - Birmančević je u prvom poluvremenu bio najaktivniji fudbaler Srbije. Prvi je probijao odbranu “Sajdžija”, prvi i zapretio udarcem unutar kaznenog udarca, dok je svojom energijom doneo mnogo ekipi. Pamtiće se i njegova uklizavanja nakon kojih se neretko radovao kao da je postigao gol, što je oduševljavalo publiku u Leskovcu. Energetska bomba ovog tima, na pravi je način odmenio Andriju Živkovića.

Kosta Nedeljković (do 73. minuta): 6 - Bila je primetna nesigurnost kod mladog fudbalera Aston Vile od samog početka meča. Nekoliko je puta uspevao da raščisti opasnost ispred gola Srbije, ali je i u pojedinim trenucima imao problema da zaustavi prodore Rodrigeza. U napadu osim nekoliko centaršuteva nije imao značajan učinak, a i skrivljeni penal pokvario je utisak o njegovoj igri.

Lazar Samardžić: 6,5 - Mnogo hteo, mnogo započeo, ali nije završio mnogo toga večeras fudbaler Atalante. Jasno je da se još uvek traži u sistemu Dragana Stojkovića, na kraju krajeva, nije ni lako popuniti kopačke jednog Dušana Tadića. Ipak, vreme radi za Samardžića, u nekim trenucima je pokazivao svoje tehničke sposobnosti, ali dobra je vest što on može još bolje.

Aleksandar Mitrović (do 73. minuta): 8 - Veliki povratak Aleksandra Mitrovića u reprezentaciju Srbije krunisan je odličnom igrom i sjajnim golom. U prvom poluvremenu se prilično umorio vršeći pritisak na poslednju liniju tima, neretko imao i dodir više, ali u nastavku igre se sve promenilo. Dobijao je duele, pravovremeno delio dobre lopte, na kraju se “nagradio” odličnim pogotkom posle veoma požrtvovane igre. Nije Mitrogol još uvek za “bacanje”, ko je mislio tako, grdno se prevario…

IZMENE

Od 45. minuta Luka Jović: 6 - Koliko je lako ušao u dve šanse, još lakše ih je promašio. Posle onog neverovatnog promašaja protiv Španije, pamtiće Jović i večerašnje. Naročito početkom drugog poluvremena kada je prevario Akanđija kao od šale, da bi na kraju promašio. Šteta, golovi su posledica samopouzdanja kojeg napadaču Milana očigledno fali.

Od 53. minuta Saša Zdjelar: 6,5 - Agresivan, čvrst i precizan na lopti. Ušao je u igru i “stabilizovao” vezni red svojom borbenošću. Nije “izmišljao” rešenja, igrao je jednostavno i zato je dobio dobru ocenu.

Od 73. minuta Andrija Maksimović: (bez ocene) - Već prilikom prvog prijema po ulasku u igru, videlo se kakav je talenat novi Zvezdin biser. Nastavak utakmice bio je navikavanje na žestok reprezentativni ritam tokom kojeg nije napravio mnogo toga. Ima vremena za Maksimovića.

Od 73. minuta Jan Karlo Simić: (bez ocene) - Simić je nastavio gde su stali njegovi prethodnici u odbrani. Dva njegova uklizavanja zaustavljala su opasne napade po levoj strani švajcarskog napada, delovao je prilično sigurno. Za budućnost odbrane ne moramo brinuti.

Od 88. minuta Nikola Čumić: (bez ocene) - Premalo vremena na terenu za utisak.

Selektor Dragan Stojković: 7 - Na teren je izveo očekivan sastav koji nije izneverio, naprotiv. Igra Srbije u prvom poluvremenu nije bila na zadovoljavajućem nivou, ali jasan je bio plan da se Švajcarcima prepusti terenska inicijativa koja je mogla da nam se obije o glavu. Ovakva vrsta “opklade” se isplatila, pa su “Orlovi” strpljivom igrom konačno pobedili Švajcarsku. Igra u drugom poluvremenu putokaz je da se može i protiv “dosadnih” ekipa poput Švajcarske i Danske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke