OCENE - Sveta pokazao zašto je (bio) Piksijev pik, Traore "preorao" Keln, proradio Nathov inat!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.10.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net

Kako vam se čini igra fudbalera Partizana večeras?

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Kelna sa 1:0, u utakmici trećeg kola Grupe D Lige konferencija.

Sva tri boda crno-belima doneo je Svetozar Marković golom u devetom minutu.

Izabranici Gordana Petrića odigrali su sjajan meč, disciplinovano u odbrani i potentno u napadu, uzevši u obzir da su gosti imali nekoliko kolosalnih šansi u Kelnu.

Ovako smo mi videli igre fudbalera Partizana večeras:

Aleksandar Popović (7,5) - Talentovani čuvar mreže Partizana deluje sve sigurnije sa svakom odigranom evropskom utakmicom. Večeras nije primio gol i ulio je sigurnost svojim saigračima tokom čitavog meča.

Aleksandar Filipović (7) - Sasvim pristojno izdanje na poziciji desnog beka, uspevao je da zatvori mnoge prodore, a pozicionom odbranom nije ostavljao prostor fudbalerima Kelna.

Igor Vujačić (7,5) - Kada reprezentativac Crne Gore započne meč čvrsto i sigurno, obično tako bude i do kraja. U tandemu sa Svetom Markovićem neutralisao je sve napade "jarčeva" koji su u pojedinim trenucima lako stizali do poslednjih 30 metara.

Svetozar Marković (8) - Kada ga je selektor Srbije Dragan Stojković posebno istakao u konkurenciji superligaških igrača, nije to bilo slučajno. Marković je postao uigrani tandem sa Vujačićem, plenio je sigurnošću i hladnokvrnošću, uz to je postigao gol i odbranio svoj. I više nego što se zahteva od jednog štopera.

Slobodan Urošević (7,5) - Mnogo je energije levi bek Partizana potrošio večeras, u prvom poluvremenu dejstvovao je i u ofanzivnim situacijama, kasnije izgubio snagu.

Fuseni Dijabate (7) - Krilni napadać iz Malija pokazao je da može napraviti problem svakoj ekipi u Ligi navija, pa i na nekom višem nivou. Malo je falilo za konkretan učinak, ali ponekad nije imao podršku u kontranapadima.

Bibras Natho (7,5) - Može 90 minuta, ne može 90 minuta - koga briga, Izraelac kada je u svom elementu pravi razliku i na mnogo većem nivou. Ovo je bilo što bi rekli Amerikanci "statement game", utakmica kojom je pokazao da može da odigra čitav meč u istom ili barem sličnom ritmu.

Hamidu Traore (7,5) - Neumorni vezista "preorao" je teren u Kelnu, a zadatak mu je dodatno otežan činjenicom da je jedini defanzivno orijentisani fudbaler u veznom redu. Partizan je dobio pravu zamenu za Sašu Zdjelara.

Kvinsi Menig (6,5) - Nešto slabija partija hitrononog fudbalera, ali i u takvim okolnostima uspeo je da napravi veliku priliku kada mu je Švabe odbranio udarac iskosa s leve strane.

Andrija Pavlović (7) - Partizan sa dvojicom napadača u Evropi je nešto što nismo viđali tako često, ali Pavlović i Gomeš su odlično sarađivali tokom većeg dela meča. Imao je bivši fudbaler Čukaričkog veliku priliku iz voleja, uspevao je da zadrži loptu u nekoliko navrata, odradio je veliki posao u "stabilizaciji" igre.

Rikardo Gomeš (6,5) - Da je šut Andradea završio u mrežu, napadač sa Zelenortskih ostrva verovatno bi dobio za pola veću ocenu. Odradio šta se od njega očekivalo, potrošio se u odbrani i trudio u napadu.

IZMENE:

od 67. minuta Patrik Andrade (6) - Da je Partizan kojim slučajem ispustio pobedu, Andrade bi bio tragičar jer nije uspeo da iskoristi zicer.

od 76. minuta Aleksandar Lutovac (6,5) - Pristojno izdanje od ulaska u igru, pomogao u odbrani.

od 88. minuta Zlatan Šehović (-)  
 
TRENER: Gordan Petrić (8) - Neko je spomenuo diplomski rad trenera Gordana Petrića, ali njegova ideja da meč protiv favorita započne sa dvojicom napadača obeležila je evropsku pobedu "crno-belih".

Interesantno, na terenu je to delovalo prilično drugačije, uspeo je da zbuni kolegu kojeg je na kraju mogao da dobije i ubedljivije. Evropski Partizan večeras je odigrao zrelo, tim polako počinje da liči na ono što Petrić želi da stvori u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke