OCENE - Njegoš kapitenski, Vukan neočekivani dirigent "stare dame" i Car(ević) Lazar!

Autor: Milovan Longinov
petak 26.07.2024.
00:53
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" je mogla lako do remija...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da ostanu neporaženi na "Johan Krojf areni", ali i dalje imaju aktivan rezultat pred revanš u Bačkoj Topoli.

Ajaks je slavio rezultatom 1:0, ali je Voša prikazala da želi da igra, koliko je mogla i da će ovim putem daleko stići. 

Remi svakako ne bi bio nezaslužen, posebno ako se uzme u obzir da je i Aleksa Vukanović umalo pogodio desetak minuta pre kraja. 

Carević - 8

Ništa nije mogao kod gola, a sprečio je nekoliko opasnih udaraca. Osim toga, neke lopte je uhvatio veoma lako, bio je odlično postavljen, igrao je dobro i nogom, dugim loptama pronalazio je svoje igrače. Da nije primio gol, bio bi igrač utakmice. 

Butean - 6,5

Rumunski bek je bio veoma dobar. Samo je jedna opasna šansa u prvom poluvremenu prošla po njegovoj strani, nekoliko dijagonala je odlično presekao dobrom postavkom. Takođe, nije dopustio da ga iznenade i centaršutevi i promena strana, kada je ostajao sam. Iako je centaršut kod gola pao sa te strane, gol ne ide na njegovu dušu. 

Sičenje - 7,5

Pravo iznenađenje bilo je što je novajlija zauzeo mesto ispred Seida Koraća. Osim što je pokupio, presekao i izbio sijaset lopti, Sičenje se nije libio ni da iznese loptu, organizuje napade. Imao je jednu grešku u prvom poluvremenu kada je mogla Voša da bude kažnjena, ali srećom nije. Gol je pao kada je došlo do smene i kada je Sičenje zbog povrede Crnomarkovića prebačen na levu štopersku poziciju. Voša je dobila odlično pojačanje. 

Crnomarković - 7,5

Baš kao i Sičenje, imao je jednu grešku kada je zaradio žuti karton, ali i time sprečio veliku gol šansu. Ali, Crnomarković je u prvom poluvremenu izbio loptu ispred gola, kada je Carević već bio savladan. Nije mnogo grešio, dobro je čuvao Akpoma i napadače Ajaksa u svojoj zoni. Nažalost nije mogao da odigra do kraja zbog povrede. 

Lukas Baros - 6,5 

Solidan je bio i Vošin levi bek, igrao je nešto ofanzivnije od Buteana, ali je ipak više pazio na defanzivu. Imao je više problema u drugom poluvremenu kada je ušao Berghaus, ali je opet bio veoma dobar. Bilo je očigledno da ga je u finišu sustigao i umor zbog čega je Bandović i uveo Đorđevića. 

Petrović - 7,5 

Kapitenska partija. Petrović i Poletanović su izgledali kao da godinama igraju zajedno. Vodili su veliku borbu na sredini, sekli napade, borili se za svaku loptu. Petrović je ulazio i u verbalne duele sa rivalima, nije dao na svoj tim, pokazao je da je pravi vođa. U nekoliko navrata je podigao saigrače i odigrao kapitenski, čvrsto, sa mnogo karaktera, trke i bez mnogo grešaka.

Poletanović - 7

I Poletanović je bio na visini zadatka. Imao je mnogo posla, pošto su vezni igrači Ajaksa imali tih mnogo dijagonalnih utrčavanja u prostore između linija, što je Poletanović morao da prati perifernim pogledima i da bude uvek na liniji dodavanja. Pretrčao je ko zna koliko, baš kao i Petrović. Zaista deluje da je ovo jedan tandem u nastajanju koji može da donese spokoj navijačima na pozicijama "šestica". 

Savićević - 7,5 

Partija karijere. Svi koji prate Vojvodinu nagađali su postavu u Amsterdamu, i niko nije uvrstio Vukana. Bandović je očigledno znao zbog čega je upravo Savićeviću dao šansu ispred Nikolića i mladog Veličkovića. Ne samo svojim dodavanjima, već pre svega kretanjima i dirigovanju saigračima na svakom delu terena, Savićević je bio komandant veznog reda, uz kapitena Petrovića, samo dvadesetak metara ispred. Donosio je prave odluke, rizikovao je u prijemu, čekao pravi trenutak za proigravanje i duge pasove, a bilo je lepih okretanja strana u pravom trenutku. Uz Carevića i Petrovića, verovatno i najbolji igrač Vojvodine. Nažalost i on je u finišu morao da izađe, pa se Voša tada i povukla. 

Bamidele - 6,5 

Bamidele je imao najviše oscilacija u igri. Povuklo ga je u početku da ide u driblinge, malo je bio nesiguran u odlukama, a kasnije se prilagodio igri svoje ekipe. Nije bio dovoljno opasan, ne kao Seri, niti je pokušavao. Njegov glavni problem je što nema dovoljno navike da igra defanzivu, a to će u Bandovićevom sistemu biti neophodno. Moraće još mnogo da radi da se navikne na Vošin sistem, i da prihvati da nema toliko individualnosti. Bamidele će svojim trkom i driblinzima doneti mnogo toga, ali večeras nije mogao. 

Seri - 7,5 

Možda je došao Bamidele sa epitetom ubitačnog levog krila, ali, to mesto na terenu zacementirano je za Serija. Nije ga bilo toliko u prvih 25-30 minuta, ali kako je meč odmicao, kada mu se ukazala prilika, napravio je razliku. Samo potezom u 81. minutu kada je proigrao Vukanovića je sebi podigao ocenu. Seri ne troši lopte, voli da dribla, ali zna kada treba to da radi, a kada da doda i za to uvek izabere pravi trenutak i poziju svog saigrača. Retko inteligentan, a opasan krilni napadač. Voša mora da pronađe način da ga zadrži i naravno, naplati kada bude potrebno. 

Ivanović - 6,5 

Borio se Miha, nije mogao da očekuje mnogo lopti, ali je jedna pozicija bila dovoljna da uputi snažan udarac i prodrma golmana Pasvera. Ne može se mnogo očekivati od napadača kada je preko puta jedan Ajaks, ali je Ivanović mnogo radio za ekipu bez lopte, vršio je presing, trpeo duele, izdržao mnoge i opravdao poverenje Božidara Bandovića za timsku igru.

Izmene: 

Vukanović - 6,5

Centimetri su ga delili da bude igrač utakmice uz Carevića. Doduše, i da je pogodio, taj gol bi išao dobrih 80% na dušu Serija. Vukanović je praktično iz prvog kontakta sa loptom dočekao ono što nije Ivanović, lepo je sve odradio, ali nije pogodio. Imao je posle i pokušaj glavom, ali i nedovoljno vremena da pokaže više. 

Korać - 6 

Sigurno da je popularni Seja bio nezadovoljan i iznenađen ostankom na klupi, ali, i pored toga, malo ko je očekivao da će zakasniti kod one lopte kod gola. Realno je morao da reaguje bolje, odnosno da ne zakasni i to će se pamtiti. Korać je bez dileme među najboljim igračima u većini utakmica od kako je došao i možda je i prava stvar što je došla i prava konkurencija Sičenje da se bore za mesto u svakoj jakoj utakmici. Voša sada ima trojicu štopera, pre je jedva spajala dva solidna. 

Nikolić, Đorđević - Neocenjeni

Nedovoljno su bili na terenu i sa loptom u nogama ili bez nje da kretanjima ili nekim potezima budu ocenjeni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke