OCENE – Zločin i kazna

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.11.2023.
23:07
Izvor: Sportske.net

Tako se ukratko može opisati meč u Bernu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Hladno...Poprilično hladno u Bernu bilo je ove večeri. Uslovi poprilično nezahvalni imajući u vidu temperaturu oko „nule“, veštačku podlogu koja je uoči meča, bez obzira na padavine, dodatno bila nakvašena od strane organizatora.

Ni ovog puta se Barak Bahar nije osmelio kada je Jovan Mijatović u pitanju, ali jeste u slučaju Koste Nedeljkovića. Crvena zvezda je konačno počela meč sa klasičnim levim bekom i ovo je bio prvi start za mladog fudbalera u elitnom takmičenju u karijeri.

Videlo se da mu iskustvo nedostaje. Ali to su bolesti koje se u aktuelnoj situaciji moraju preležati. Zapravo, morale su, da je on i u ranijem delu sezone bio na mestu levog beka. Jer, tako bismo videli otključanog Srđana Mijailovia koji je bio bitna figura ekipe na večerašnjoj utakmici. Onda, kada je igrao na svom mestu. Bio je pravi zločin gledati ga na mestu levog beka. Tada je slobodu dobio i Hvang i sve funkcioniše bolje na sredini terena.

Napadači su lako ulazili su pogodne situacije, ali realizacija istih... Katastrofalna budući da si nakon pet-šest minuta mogao da budeš dva koraka ispred svog domaćina.  I za sve to si ubrzo bio kažnjen. Surovo. Broj neiskorišćenih prilika je nedopustiv za mečeve Lige šampiona. Odbrana sa toliko jeftinih boljki, prekid koji ne postoji od strane Crvene zvezde i rezultat toga je rutinski poraz. 

Omri Glazer – (7.5) Opet bez dovoljne podrške defanzivne postavke Crvene zvezde. Niti su ga štitili od udaraca rivala. Sve ono što je moglo da se spreči, on jeste sprečio i ponovo se istakao kao jedan od najboljih aktera meča. Na žalost po Crvenu zvezdu.

Kosta Nedeljković (6) – Izraženo je bilo neiskustvo, nedostatak defanzivnog intenziteta... Konstantno mu je bila neophodna pomoć na desnoj strani ali nije to ništa što je iznenadilo. Njegove greške su ranije morale da se istrpe i očekivati od njega da odigra kao Filip Lam nije realno. Pritom je spram sebe imao prebrzog Eliju koji bi uskoro trebalo da donese milione u kasu Jang bojsa.

Aleksandar Dragović (6.5) –  I dalje važi teorija da je uz Glazera najkonstantniji igrač Crvene zvezde ove sezone. Mnoge duele vodio je sa Nsameom, ali nijedan nije dobio...  Bio sve vreme blizu igrača, na lopti stabilan. Imao je dosta intervencija i gledajući odbrambenu četvorku, najistaknutiji

Naser Điga (6.5) – U njegovoj igri uvek mogu da se nađu usponi i padovi. Neiskustvo u utakmicama ovakvog ranga ume da se vidi, ali nedostaje bolja komunikacija u defanzivi ekipe i iz toga često proizilazi kao krivac. Ume da bude pretnja za sopstveni gol kada je on taj koji prenosi loptu. Uspevao je da dobije pokoji duel, ali više ih je gubio.

Milan Rodić (6.5) – Može se diskutovati da li je na loptu Levina Bluma trebalo da izađe on jer je ona stigla sa strane koju Zvezdin bek pokriva. Nije on jedini krivac, ali pitanje je šta je mislio da je njegov zadatak u odbrani gola u tom trenutku jer ništa nije uradio. Nekoliko korisnih centaršuteva i prava je šteta što nijedan od njih nije iskorišćen.

Srđan Mijailović (7.5) – Bio je na velikom broju lopti na kojima je trebalo da bude. „Box to box“ adut Bahara večeras iza Stamenića i Hvanga. Čuvao je leđa Nedeljkoviću, izlazio u presing... Imao je dosta oduzetih lopti, ali broj duela koji (ni)je dobio je pomalo razočaravajući. Tek jedan od osam na zemlji. Ipak, pokrivao je dobar deo prostora, pomagao na svakom kraju terena. Nije bivao toliko aktivan u prenosu.

Marko Stamenić (do 59.minuta) (6.5) – Jedna od njegovih zrelijih utakmica u Ligi šampiona. Dobar u prenosu lopte, pas igri (83% uspešnosti), radio je na oba kraja terena. Zaboravio je na Benita prilikom prvog gola domaćih, što mu je najveći minus, ali svakako jedna vrlo dobra predstava.

In-Beom Hvang (do 89. minuta) (8) – Odlično izdanje za njega. Mijailović i Stamenić su vodili računa više o defanzivi, dok je on bio usmeren ka golu rivala.  Osećao je da postoji prostor kroz sredinu gde su Mateus, Nijase i Monteiro ostavljali dovoljno prostora, ne samo za njega, već i ostale igrače Zvezde. Pogodio je stativu iz teške pozicije i nije bilo daleko od toga da savlada Raćopija u 56. minutu. Bilo ga je i pozadi i u Bernu je zaista pokazao evropski kalibar. Samo, kasno...

Mirko Ivanić (do 59. minuta) (6) – Vrlo važan za snažan start ekipe. U presingu i kreaciji. Dobre odluke ofanzivno, ali defanzivno se nije proslavio i oba gola su na neki način primljena preko njega. Loša procena leta lopte na prvoj stativi i reakacija koja je nedopustiva jer se direktno ugrožava sopstveni gol preglavanjem na drugu stativu gde je bio Benito. Kod drugog ga je prelako izbacio štoper Kamara i asistirao Blumu.

Osman Bukari (5) – Dve izuzetne prilike, posebno ona druga kada je išao sam na Raćopija, ali loša kontrola lopte ga je koštrala realizacije. Istina, brz teren je otežao stvari, ali to ne sme biti izgovor na ovom nivou. Pitanje je šta je radio i želeo kod drugog primljenog gola Zvezde gde stoji na 20 metara i zatim kreće o kontranapad ničim izazvan... Nikako da nauči iz nekih starih boljki.

Šerif Endiaje (do 46. minuta) (5) – Rano propuštena kolosalna prilika, po ko zna koji put od dolaska u klub. Ubrzo i druga, kada se ponovo dobro kretao, ali... Za takve dve šanse u ovakvim mečevima sledi kazna i došla je momentalno. I tako, 4.500.000 evra vredno pojačanje nastavlja da podbacuje i biva izvučeno iz igre posle prvog poluvremena. Kestenje iz vatre će da vadi jedva punoletni momak.

Jovan Mijatović (od 46. minuta) (6.5) – Malo je nedostajalo da postigne gol pri isteku sata igre, a brzo je pokazao da na lopti zahvalniji od Endiajea. Ni njega nije hteo gol iako se još jednom našao u odličnoj situaciji glavom. Nije dobro zahvatio loptu, ali momak zaslužuje svaki minut na terenu.

Vladimir Lučić (od 57. minuta) (6.5) – On najčešće unese živosti kada uđe sa klupe i tako je bio i ovog puta. Prodoran, bez straha, momak koji je dokaz da se minutažom mladim igračima i te kako uklanja bilo kakva vrsta nesigurnosti.

Žan- Filip Kraso (od 57. minuta) (6.5) – Igraču kao što je on nedostaje kontinuitet i on je još jedan od onih koji je propustio stopostotnu priliku pri ulasku u igru. Raćopi kao da je bio prevelik spram gola u toj situaciji. Nekoliko klasičnih njegovih štiklica, ali onaj gol je morao da dođe.

Aleksandar KataI (od 83. minuta) – /

Gelor Kanga (od 90. minuta) – /

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke