OCENE - Zvezda položila ovaj nivo, Srbija dobila štopera za kojim će se svi okretati!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.03.2022.
21:10
Izvor: Sportske.net

Dobar utisak, posle svega, ostavila je Crvena zvezda protiv ekipe koja je izbacila tim poput Borusije Dortmund.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da pobede Glazgov Rendžers sa 2:1 i tako se časno oprostili od Lige Evrope ove sezone.

Odličan i hrabar meč odigrala je četa Dejana Stankovića. Borili su se koliko su mogli, bilo bi nezasluženo da nisu pobedili i navijači crveno-belih kojih je bilo gotovo 50.000 mogu biti zadovoljni viđenim. Nema sumnje da je uvodni period igre nagoveštavao čudo kojem su se nadali, ali Zvezda je još jednom prikazala da može da igra utakmice na ovom nivou i da zaslužuje da ih igra.

Većina igrača dobila je prelaznu ocenu. Dali su sve od sebe, ali srećniji posle ovog dvomeča ipak su igrači iz Glazgova

Milan Borjan (7) – Nije imao mnogo posla. Sve pokušaje rivala uspevao je lako da zaustavi izuzev jednog udarca u drugom poluvremenu kada je morao da se istegne do krajnjih granica, ali je i tada položio. Igra nogom mu nije jača strana i to je bilo vidljivo i na ovoj utakmici.

Kristijano Pićini (do 57. minuta) (6.5) – Konačno smo ga videli u presingu i u poslednjoj trećini Rendžersa. Bio je skoncentrisan i dobro je pokrivao svoju stranu, pa i malo šire po potrebi. Ipak, video se manjak samopouzdanja i izbegavao je duele jedan na jedan. Sjajan šut u završnici prvog dela umalo nije pretvorio u gol, Mekgregor je jednom rukom odbranio. No, da mu je ovaj ritam previše u ovom trenutku, videlo se u 55. minutu kada je Rajan Kent dao gol. Povredio se u trkanju sa akademcem Liverpula i morao da izađe.

Aleksandar Dragović (7.5) – Siguran kao i uvek. Ovo su dueli njegovog ranga, a još jednom je pokazao da mu pripada. Postavljao je saigrače, motrio na svog štoperskog druga sve vreme i kod primljenog gola nije imao mnogo šansi da stigne Kenta.

 Strahinja Eraković (8) – Za razliku od prvog meča, Strahinja Eraković je ličio na sebe. Bio je sjajan, dobio apsolutno sve duele sa Morelosom, što, složićemo se, nije nimalo lako. Odlično praćenje igre i markacija prostora. Zaista, jedna od najboljih utakmica mlađanog štopera koji je ovim pokazao da je mali pad u Glazgovu posledica mladosti i još nedovoljnog iskustva. No, sada je impresionirao. Bez greške. Srbija će u njemu u narednih godina imati stub odbrane, a Zvezda će u budućnosti da napuni svoju kasu s njim. Igrač utakmice.

Milan Rodić  (do 72. minuta) (7) – Nije bio previše zapažen u ofanzivi iako se pojavljivao u pojedinim navratima kako bi „odvukao“ Tavarnijea. Sa loptom ga nije bilo mnogo puta, ali se brinuo da na levoj strani nema mnogo prostora za Ariba, Tavarnijea...

Seku Sanogo (7.5) – Bio je odlučan da u svojim duelima pokaže rivalu ko je „gazda“ na terenu. Oštar u duealima i čvrst na lopti, pokretač nekoliko kontranapada... Dobar meč Sanoga, radio je sve ono na šta je navikao svoje navijače i saigrače. Sve prilaze golu je uspevao uspešno da zatvori.

Gelor Kanga (7) – Nakon što u prvoj utakmici nijedan njegov centaršut nije bio upotrebljiv, Kanga je ovog puta upravo svojom loptom pronašao Ivanića za vodeći gol. U prvom poluvremenu je bio daleko bolji nego li u nastavku. Kreirao je, slao dalekometne lopte, padao kada je to bilo neophodno i bio jedan od zapaženijih na terenu. Međutim, u nastavku je malo izgubio koncentraciju i kada su nade počele da se gase, krenuo je i on sa njima.

Mirko Ivanić (do 72. minuta) (7) – Malo je ljudi u domaćem fudbalu koji pasom iz prve mogu da naprave takvu razliku kao Mirko Ivanić. Gol je bio kruna svega što radi. Odličan prijem i sigurna egzekucija. Međitim, posle vrlo dobrog prvog poluvremena, usledio je pad koncentracije u nastavku. Nekoliko lošijih pasova i odluka, a onda ga nije ni htelo... Možda je mogao i više, da je bio smireniji u završnici.

Aleksandar Katai (7.5) – Ona vihornost iz prvog meča je i dalje bila prisutna. Odlično se razumeo sa Ivanićem, najčešće je deovao po levoj strani upravo sa njim, ali bilo ga je svudgde. Saživeo se sa atmosferom, to je, jasno je, njegova hrana. Ono što posebno impresionira jeste to da je skakao za loptu i u duelima kada je bio „mis meč“ gde nije imao šanse. Na taj način je uspešno sabotirao rivala. No, posle gola Rendžersa i on je stao.

Ohi Omoijuanfo (do 63. minuta) (6.5) – Solidan. Nije bilo previše lopti za njega u prvom delu, a i kada su usledile, obično su bile daleko od gola. U pojedinim navratima se mogao videti kako se spušta do sredine ne bi li istu prihvatio. Imao je situaciju jedan na jedan na startu drugog dela, možda je mogao i bolje. 

Milan Pavkov (7) – Basi je imao problema u duelima sa njim, dok ga je Balogun pomno motrio na njega. Pobegao mu je 24. minutu i imao fantastičnu priliku da duplira prednost, ali nije najbolje zahvatio loptu. Namera Dejana Stankovića s njim je bila uspešna. Sve duge lopte ka njemu je „hvatao“ i distribuirao ka saigračima, s akcentom na prvo poluvreme U nastavku je bio kratak na pas Ohija gde je mogao da donese potpunu ekspoziju i 2:0. Dobra partija.

---------------

Milan Gajić (od 57. minuta) – Bez pravog učinka.

El Fardu Ben (od 63. minuta) (6.5) – Sačekao je jedan odbitak na nekoliko metara od gola baš kao i u prvom meču. Tada je bio u ofsajdu, sada nije. Tada je zatresao mrežu, sada nije... Takođe, nije doneo ništa novo u ekipi crveno-belih...

Nemanja Motika (od 72. minuta) – Bez pravog učinka.

Filipo Falko (od 72. minuta) – Nad njim je načinjen penal, ali generalno, bez pravog učinka.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke