OCENE - Zvezda se nije obrukala, ima li Milojević novog levog beka?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 19.09.2024.
20:58
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda vrlo zadovoljavajuća na premijeri protiv Benfike

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

 

Poraz – da. Bruka – nikako. Crvena zvezda se naigrala protiv Benfike, stvorila izgledne šanse, gurala loptu, pokazala da može, ali falio je pečat. Pričaće se sada da je Zvezda u svakom parametru bila bolji rival, što može da posluži kao dobra škola za nastavak takmičenja, ali samo se one najkrupnije brojke na semaforu računaju. One su večeras bile na strani Benfike.

One večeras kazuju Crvena zvezda JEDAN, Benfika DVA. Golove koje je primila ekipa Vladana Milojevića svrstavamo u kategoriju onih koji ne smeju da se dopuste. Loša defanzivna tranzicija i pogodak iz slobodnog udarca koji nije morao da se dogodi.

 

Omri Glazer (6) – Gol koji je primio najvećim delom ide na njegovu dušu. Istina je da je Kokču pogodio uz samu stativu, ali Glazer nije smeo da dopusti da lopta završi u njegovom uglu gola. Napravljeni korak ga je koštao bolje pozicije i potencijalne odbrane. Nije imao previše posla, ali situacija u kojoj je morao da reaguje je izostala.

Ognjen Mimović (od 26. minuta) (6) – Sasvim solidan ulazak u meč uprkos snazi protivnika. Bez straha da se pojavljuje u napadačkim akcijama, ali se nije pojavio u defanzivi kada je bilo presudno u 9. minutu. Zaostao je napred, a i kada se vratio, ostao je na ivici kaznenog da brani veliko ništa. Ubrzo zamenjen zbog povrede.

Naser Điga (7) – Malo sreće mu je nedostajalo da bude čovek koji će prepoloviti rezultat dvadestak minuta pred kraj. Generalno je odigrao na nivou na koji smo navikli da ga gledamo. Nije bilo previše lopti koje su prolazile do Pavlidisa generalno je šesnaesterac bio dobro čuvan.

Uroš Spajić (7) – Nekoliko nepotrebnih pasova pred kaznenim prostorom, ali generalno solidna rola. Pavlidis nije mogao mnogo toga pokraj njega i Đige. Isto kao i kod Đige, sasvim dobra predstava protiv tima kao što je Benfika.

Jung-vu Seol (6.5) – Rano primljen gol momentalno je u prvi plan izbacilo njegovu sporu reakciju prilikom leta lopte ka Di Mariji. Nekoliko solidnih ubacivanja po krilu i centaršuteva, da bi kasnije po povredi Mimovića zaigrao desno. Deluje na momente kao da je ovaj nivo fudbala previše za njega iako je bio sasvim pristojan na desnoj strani.

Timi Maks Elšnik (7.5) – Poprilično spor i neodlučan kod napada Benfike koji je prethodio golu. Nije ispratio nijednog igrača i zaista je trebalo da bude bolji u toj situaciji. Ali, kada je preuzeo poziciju na levom beku odigrao je gotovo bez greške. Dobar u duelima, anticipaciji, prenosu lopte. Kao da je odigrao sa manje pritiska na poziciji koja objektivno nije njegova i da mu je to odgovaralo. Odlično je vezivao linije, stvarao prostor za saigrače... Njegov pas ka Šerifu pred gol Milsona bio je briljantan. Dobija li Milojević novog levog beka?

Rade Krunić (do 82. minuta) (6.5) – U najvećem broju slučajeva siguran u pasu, siguran na lopti i postavci. Rekli bi mnogi da je bio neodlučan na sredini prilikom kontre Benfike, ali čuvao je prostor kroz koji je lako mogla da prođe lopta na levu stranu gde se Akturkoglu već pojavljivao. E, pred drugi je već morao bolje jer je njegova uloga bila da obezbedi siguran pas pred kaznenim prostorom Zvezde. Ipak, znao je kako da kontroliše tempo ove utakmice i pokazao da će biti vrhunsko pojačanje.

Piter Olajinka (do 71. minuta) (6.5) – Čvrstina koju smo od njega videli protiv Bodea prelila se i na ovaj meč. Dosta agresivan kada se nalazio u duelima. Pomagao je i defanzivno, a jedno vraćanje je izazvalo prekršaj posle kojeg je Kokču postigao pogodak. Dosta lako je arbitar Oliver dosudio prekršaj u toj situaciji.

Mirko Ivanić (6.5) – Jedna solidna predstava od njega, sa nekim zrelim odlukama i idejama u napadu. Ali nije uspevao da pravi prekopotrebnu razliku.

Silas (6.5) – Neverovatna želja za instant dokazivanjem. Definitivno se videlo da na individualnom planu pripada ovom takmičenju. Povlačio se pomažući Mimoviću, uz nekoliko lepih poteza i odluka. Nije mnogo toga mogao da pokaže s obzirom na manjak lopti, a kada ih je dobijao često je želeo da napravi razliku individualnim potezima. Trebalo je nekada ranije da se oslobodi lopte.

Bruno Duarte (6.5) (do 71. minuta) – Sasvim solidna kretnja za uslove večerašnje utakmice. Uspeo je da dođe do nekoliko lopti, oproba udarac koji je bio korektan. Tokom početka drugog poluvremena je prelazio na krilo, imao nekoliko pokušaja da ugrozi Trubina...

Dalsio Gomeš (od 26. minuta) (6.5) – Nije ulivao previše sigurnosti u iznošenju lopte niti u odlučnosti u duel igri.  Pošto je počeo na boku, brzo se vratio na svoju poziciju u srce terena, ali kako rekosmo nije to bila previše sigurna partija. Solidna da.

Šerif Endiaje (od 71. minuta) (7) – Svakako da je njegov ulazak uneo novu dimenziju u napad Crvene zvezde. Doneo je i razliku koju je napravio svojom asistencijom za Milsona pa mu je neophodno dati prelaznu ocenu za asistenciju.

Felisio Milson (od 71. minuta) (7) – Iako je imao dvadesetak minuta da se dokaže, definitivno je uspeo u tome. Ispratio je kompletnu akciju koja je počela od Elšnika, pravovremeno utrčao i sigurno završio napad. Usput je imao još poneki dobar pokušaj prodora i centaršuta sa leve strane.

Luka Ilić (od 82. minuta) – /

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke