OCENE – Zvezda u ofsajdu, Kataijeva karta sa dva lica, Pićini bez snage

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 10.03.2022.
23:12
Izvor: Sportske.net

Uprkos porazu, Zvezda može s glavom gore da uđe u revanš.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Crvena zvezda nije zaslužila da gubi sa 0:2 na poluvremenu i da posle 90 minuta igre na semaforu bude 0:3. To je činjenica. 

Tim Dejana Stankovića hrabro je ušao u meč, postigao čak dva pogotka preko Aleksandra Kataija, koja su poništena zbog opravdanih ofsajda, a potom je isti igrač promašio i jedanaesterac. Bez datog gola, Zvezda nije zaslužila da ode na pauzu. No, fudbal je surova igra, kazniće i najmanju grešku, a u Crvenoj zvezdi ih je danas bilo dovoljno da osete škotsku, hladnu, kišom nakvašenu oštricu.

Kada se na Kataijeva dva gola, doda i Benov poništen pogodak, zaista se može govoriti o manjku sreće,. Bili su to minimalni ofsajdi, ali dovoljni da se uoče i okarekterišu kao nepriznati golovi. Revanš je tu, a ako "Marakana" učini ono što ume da učini, sve je moguće.

 Milan Borjan (6.5) – Nije imao mnogo šansi ni kod jednog od golova koje je Rendžers postigao u prvom poluvremenu. Uhvatio je ono što je morao i mogao i ne piše mu se negativna „recka“.

Kristijano Pićini (do 72. minuta) (6)  – Nije mnogo toga prikazao u oba pravca. Manjak ubacivanja, olako je ispadao u fazi odbrane, bez snage... Imao je jedan centaršut i to u drugom poluvremenu koji doduše nije bio loš.

Strahinja Eraković (6) – Isprva odlično praćenje igre i osećaj za prostor, ali slaba reakcija glavom posle koje je Morelos postigao pogodak. Potom mu je opalo samopouzdanje i koncentracija i nije to bio momak koji je u prethodnim velikim utakmiacam ulivao sigurnost u odbrani crveno-belih.

Aleksandar Dragović (6.5) – Sa manjom greškom na startu meča, generalno je imao solidnu predstavu. Svojom intervencijom u 71. minutu sa gol-linije spasio potpunu katastrofu

Milan Rodić (6.5) – Uspevao je povremeno vrlo dobro da se ubaci ka napred, ali je imao više zadataka u defanzivi gde je neretko udvajao Ariba sa Sanogom. Zajedno sa Ohijem i Erakovićem snosi odgovornost za treći pogodak. Bio je jedan od igrača koji nije smeo da dozvoli šut Baloguna...

Seku Sanogo (6.5) – Čvrst na lopti, možda i najstabilniji u ekipi Crvene zvezde u prvom poluvremenu, ali dobio je nepotreban žuti karton. U nastavku je solidno držao vezni red i bez pomoći Srnića iako je spram sebe imao brze igrače.

Slavoljub Srnić (do 61. minuta) (6) – Neoprezno je držao desnu nogu pri fauliranju Rajana Kenta, morao je da je povuče kada već nije napravio potez s njom da zaustavi Velšanina.  Generalno je solidno obaljvao posao, dobijao duele... Ipak, pratiće ga mrlja od penala.

Gelor Kanga (6)  – Često je imao loptu u nogama, tražio ju je, kreirao, ali preko centaršuteva ni izbliza nije mogao da zapreti Rendžersu. Nije se dobro sporazumevao sa saigračima... Vrlo slab utisak, ne vadi ga čak ni prečka. Posle toliko pokušaja na svakoj utakmici, red je bio da nešto pogodi.

Mirko Ivanić (6.5)– Sa mnogo žara i borbe je ušao u duel i nije ga pokolebala rana visoka prednost domaćina te je pogurao svoj tim ka novoj energiji. Iznudio je penal, ali to nažalost nije donelo promenu rezultata. U drugom delu nije bio toliko energičan, ali solidno izdanje.

Aleksandar Katai (6.5) – Prvi gol koji je postigao jeste bio iz milimetarskog ofsajda, ali je on bio pokazatelj da je najbolji strelac Zvezde vrlo raspoloženo i motivisano ušao u ovaj meč. I kod drugog je pokazao majstorstvo, ali centimetri nisu bili na njegovoj strani. Promašeni penal može da mu pravi poteškoće pri spavanju. Generalno, jak udarac, nije bio loš, ali maestralni Mekgregor. Čini se da je bio vrlo dobar, možda i najbolji u Crvenoj zvezdi ove večeri uz Ivanića, ali svi pucnji bili su u prazno...

Ohi  (do 61. minuta) (6) – Uloga mu je bila da konstantno pritiska poslednju liniju rivala, odnosno Baloguna i Goldsona, ali nije dobijao loptu i bio je nevidljiv sve do 42. minuta kada ga je pronašao Rodić, ali falilo je snage u udarcu Norvežanina. I njemu se može pripisati slabiji skok kod gola Baloguna kada su mu potporu pružala još dvojica saigrača.

------------

Milan Pavkov (od 61. minuta) (6) – Nije mnogo puta bio u kontaktu sa loptom, bolje postavljanje ga sprečilo da se nađe u šansi u završnici.

El Fardu Ben (od 61. minuta) (6.5) – Po ulasku, momentalno se našao u stopostotnoj šansi, ali je malo nedostajalo da se upiše da ga nije blokirao Landstram. I njegov gol je poništen, no doprineo je ka boljitku i u finišu.

Milan Gajić (od 72. minuta) (6) – Za razliku od Pićinija, momentalno je uneo živost po desnoj strani i kreirao odličnu šansu, ali povratna lopta ka saigračima je bila vrlo loša.

 

 

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke