OCENE - Zvezdina odbrana "žrtva" spektakla u Haifi, Kanga u elementu, Katai morao više

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.08.2022.
23:29
Izvor: Sportske.net

Nije bilo lako defanzivcima "crveno-belih" večeras.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde večeras nisu uspeli da izbegnu poraz u prvom meču plejofa za Ligu šampiona protiv Makabija u Haifi.

Izraelci su slavili rezultatom 3:2 i pored činjenice da je Zvezda imala vođstvo od 2:1 posle prvih 45 minuta.

Nešto sporiji početak uslovio je nervozu u defanzivnom segmentu igre, Pijero je pravio ogromne probleme svim defanzivcima "crveno-belih", na kraju je i postigao dva gola.

Pored njega, neuhvatljiv za goste bio je i Haziza koji je praktično sa sve tri asistencije bio možda i ključna figura na stadionu Sami Ofer.

Zbog toga su i defanzivci Zvezde zaslužili ne baš visoke ocene večeras, doduše nije im pomogla ni odluka Dejana Stankovića da meč započne bez klasičnog zadnjeg veznog koji bi usporavao napade Haife.

Ipak, dva gola su tu, zasluge Aleksandra Pešića i Gelora Kange, mada su Katai i Bukari imali bitnu ulogu u obe situacije.

Ovako smo mi videli fudbalere Crvene zvezve večeras:

Borjan (6) - Eraković (6), Milunović (6), Dragović (5,5), Rodić (5,5) - Kangva (6), Kanga (7), Ivanić (6) - Bukari (7), Katai (6,5), Pešić (7).



Izmene:



od 56. minuta Slavoljub Srnić (6)
od 60. minuta Stefan Mitrović (6)
od 72. minuta Seku Sanogo (6)
od 72. minuta El Fardu Ben (6)



Trener: Dejan Stanković (6)

Stiče se utisak da je Stanković mogao da napravi nekoliko drugačijih izmena i da ofanzivnijom igrom "pojuri" zaostatak. Istina, ulazak Ohija doneo bi možda više rizika u defanzivi... Naposletku, nije uspeo da pronađe rešenje za Pijeroa, Hazizu i Šerija i to je nešto na čemu će morati da poradi do revanša. Svakako jedno od slabijih evropskih izdanja na klupi "crveno-belih", ali revanš u Beogradu bi mogao da bude skroz drugačija priča.

Ko je ostavio pozitivan utisak na vas, a ko vas je razočarao od "crveno-belih"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke