Od košmara do bajke - Srbija po taktovima Đorđa Rankovića u polufinalu EP za kadete!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.05.2024.
20:57
Izvor: Sportske.net

Kadeti među četiri najbolja tima Evrope!

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva na Kipru pošto je savladala Austriju rezulatom 3:2 (2:1).

Po drugi put u poslednje tri godine, naša selekcija stiže do same završnice turnira i u nedelju će se boriti za finale.

Šokantan početak meča za našu selekciju budući da je posle samo 23 sekundi Teđiri Adejenugure bio snažan i uporan da savlada Jovanovića za prednost Austrijanaca.

Ono što je moglo da raduje jeste što tim Jovana Damjanovića nije ustuknuo, već su u četvrtom minutu poravnali preko odlične akcije iz poslednje linije, te asistencije Vasilića za Đorđa Rankovića čija je završnica donela 1:1 Srbiji.

Imao je naš tim posed i određenu inicijativu, dok su Austrijanci nastojali da traže Teđirija i Tazemetu koji su svojom brzinom često trčali u prazan prostor. Bilo je lepo videti da se igra od noge do noge iz perspektive orlića i da je moguće kreirati iz štoperske linije.

Iako je početak bio košmaran, kraj prvog poluvremena je bio savršen. Ponovo odlično kretanje naših momaka, briljantan pas Andrije Maksimovića ka Đorđu Rankoviću koji je istrčao, a zatim i savršeno okončao akciju za preokret pred odmor.


Mladi napadač Crvene zvezde je poprilično skrenuo pažnju na sebe na ovom duelu, a podigao je sve to na viši nivo prilikom asistencije za Mihajla Cvetkovića. Još jedna kontra, pas u stilu Mesuta Ozila i Cvetkovićev finiš na kojem bi pozavideli i iskusniji napadači za 1:3 u 55. minutu.

Daleko od toga da je tu sve bilo gotovo pošto je Teđiri umanjio rezultat u 79. minutu kada je olako prošao pokraj Bubanje, a blok je bio poprilično loš. Strepnja je bila utoliko veća kada se znalo kako je ispuštena prednost protiv Češke, no na svu sreću, sada se takav scenario nije ponovio i Srbija je zasluženo u polufinalu.

Ono što je veliki hendikep jeste crveni karton Uroša Đorđevića u četvrtom minutu nadoknade. Nepotrebno.

Srbija će u polufinalu igrati u nedelju protiv boljeg iz duela Portugalije i Poljske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke