Od Kostića ukupno 2 miliona - Velike finansijske injekcije za Kragujevčane!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 11.08.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Transfer Filipa Kostića je novi prihod...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Kragujevčani bi konačno mogli nešto mirnije da žive ove sezone.

Radi se o klubu u kom su primanja redovna, ali ne preterano velika čak i za naše uslove, ali bi i to moglo da se promeni u nekom narednom periodu jer će klub dobiti nove finansijke injekcije. 

Prva je prodaja Ognjena Lukića, govori se o cifri od pola miliona evra, uz procenat od 10% od sledeće prodaje što bi takođe moglo jednog dana veoma dobro da se vrati. Cifra je, prema nekim drugim informacijama, i oko milion evra, ali se iz kluba niko nije oglašavao tim povodom. Prema našim informacijama, klub je imao tokom leta ponudu Meca od 800 hiljada evra. 

Nije to sve od prihoda, Radnički će dobiti i 2% od transfera Filipa Kostića koji je prešao u Juventus za sumu od 15 miliona evra. 

"Čeka nas borba za nekih 30 miliona dinara, što mislim da ćemo uspeti da nadomestimo. Jedan od tih izvora je svakako dugo očekivani transfer Filipa Kostića, koji po ugovoru donosi određena sredstva, 2% od ukupne vrednosti transfera pripada Radničkom"rekao nam je pre dva meseca tadašnji generalni direktor Kragujevčana, Petar Veselinović.

To bi značilo i dodatnih 300 hiljada evra za Kragujevčane, ali ni to neće biti sve. Ukoliko se bude postupalo po pravilima FIFA, Radnički će imati i manju sumu (koja je nekoliko desetina hiljada evra) od prodaje Komnena Andrića u Francusku od strane zagrebačkog Dinama, baš po principu po kom je novac dobijen i od transfera Filipa Kostića. 

Radnički je za prodaju Kostića zaradio 1.250.000 evra, potom je dobijao 2% od svakog narednog transfera Kostića, 120 hiljada evra 2014. godine kada je prodat u Štutgart, pa 2016. godine još 280 hiljada evra kada je prodat u Hamburger. Godine 2018. godine je Radnički dobio još 120 hiljada evra prilikom transfera u Ajntraht.

Dakle, samo od Kostića, Radnički je zaradio preko 2 miliona evra u svojoj novijoj istoriji...

Radnički se, dakle, obezbedio za ovu sezonu u kojoj slavi i 100. rođendan...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.