Od Radničkog mrvice, kako stojimo po koeficijentu?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.07.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Srbija je dobila solidan iznos bodova u ovom kolu kvalifikacija, ali smo ostali bez jednog učesnika što je ogroman problem...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Spali smo na tri učesnika u kvalifikacijama u Evropi, Srbija ima samo Crvenu zvezdu, Partizan i Čukarički, dok je Radnički već završio evropsku misiju ove sezone.

Daleko od toga da smo očekivali grupnu fazu evropskog takmičenja od Nišlija, ali ispadanje odmah na startu i to protiv tima sa Malte je nešto zbog čega treba da se zapitamo da li treba da imamo pet timova u Evropi ili ne. 

Srbija je do sada osvojila od Radničkog i Čukaričkog 0.750, od toga je Čukarički osvojio 0.500 bodova, što je odličan iznos i svaki njihov bod će nam biti od izuzetnog značaja. To je dovoljno trenutno za 11. mesto, Rusi koji su 12. nemaju predstavnika, pa su nam sada prvi pratioci sjajni Norvežani koji su stigli do 13. mesta. Srbija ima ukupno 27.750 bodova, Norveška 25.125 i razlika je i dalje velika, a mi se sada uzdamo u Crvenu zvezdu i Partizan da će krenuti prošlogodišnjim putem kada je Evropa u pitanju. 

Ono što valja napomenuti da su i neki naši pratioci ostali bez učesnika u Evropi, poput Ukrajine koja je ostala bez jednog, Grčke koja je ostala na tri učesnika, Češke koja takođe ima samo tri, a Hrvati su ostali na samo dva. 

Dakle, nije tako crno, ali je moglo daleko, daleko bolje, već sada smo mogli da imamo sjajnu prednost u odnosu na Norvežane. 

Kao što znate, rezultati iz ove sezone računaju se za sezonu 2024-25, pa bismo u slučaju ostanka na 11. mestu i u toj sezoni 90% imali direktnog učesnika Lige šampiona i jednog u kvalifikacijama, kao i ukupno pet timova u Evropi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke