Od uspavanke do drame u Humskoj - Pet golova i nova pobeda Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.10.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo drugo poluvreme, Urošević izrastao u junaka.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju 15. kola Super lige, Partizan je večeras u Humskoj posle dosta uzbuđenja i preokreta savladao ekipu Čukaričkog rezultatom 3:2.

Partizan je u večerašnji meč ušao u znatno izmenjanom sastavu u odnosu na tim koji je u četvrtak savladao Keln u Ligi konferencija. Među starterima nije bilo Rikarda, Natha, Vujačića, Filipovića i Traorea, što se osetilo u igri crno-belih tokom prvog poluvremena.

Tim Gordana Petrića je imao 78 posto poseda lopte u prvih 45 minuta, ali nije bio ubojit u napadu. U prvih pola sata gotovo da se ništa zanimljivo nije dešavalo, a onda, u 35. minutu prvi opasniji napad Čukaričkog i penal za goste!

Lopta je posle šuta Badamosija pogodila Svetozara Markovića u ruku, a posle intervencije iz VAR sobe i pregledanog snimka, sudija Stefanović je pokazao na belu tačku. Marko Docić je snažno i precizno izveo jedanaesterac, lopta završava u donjiem levom uglu gola golmana Popovića - 0:1.

Ali, to vođstvo Čukaričkog trajalo je samo do 42. minuta, kada Partizan posle kornera sa desne strane stiže do izjednačenja. Lopta je na kraju došla do Kristijana Belića koji iskosa sa desne strane pogađa mrežu svog prezimenjaka na golu Čukaričkog - 1:1.

Golman Belić je par minuta kasnije odlično reagovao kod šanse Pavlovića koji je odlično šutirao glavom, a kasnije Urošević nije uspeo odbijenu loptu da sprovede u mrežu.

S obzirom na nepovoljan rezultat, očekivalo se da će trener Partizana reagovati iznenama u poluvremenu. On je to i učinio, poslao je na teren Natha i Rikarda, a u svlalčionici su ostali Andrade i Fejsa.

I posle samo minut i po igre u drugom poluvremenu, Partizan je uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. Marko Živković je sa desne strane odlično centrirao za Pavlovića koji udarcem glavom pored trojice protivničkog igrača pogađa mrežu golmana Belića - 2:1.

U 54. minutu i Rikardo je pripretio golu gostiju, šutirao je sa ivice kaznenog prostora pored gola, a nepun minut kasnije velika prilika za Badamosija na drugoj strani. On je pobegao svojim čuvarima izbio sam ispred Popovića, iskosa sa desne strane, ali je golman Partizana uspeo da zakači tu loptu, uspori njen put ka mreži, što je iskoristio Urošević i izbio loptu ispred gol-linije.

Rasplamsala se borba u drugom poluvremenu, imao je i Rogan priliku da Čukaričkom donese izjednačenje, a u 64. minutu nova prilika i za Rikarda Gomeša koji je iz okreta sa oko sedam metara odlično šutirao, ali je prečka spasila goste u ovoj situaciji.

Ali, sve opasniji je bio i Čukarički koji je u 75. minutu iznudio slobodan udarac sa leve strane, tik uz liniju kaznenog prostora. Marko Docić je izvanredno centrirao, a Drezgić je pored Saničanina zahvatio loptu glavom koja se od stative odbija u mrežu - 2:2!

Partizan je sve karte bacio na napad, što je crno-belima moglo da se osveti u 80. minutu kada je Ovusu krenuo u kontru, pri čemu je imao potpuno otvoren put ka kaznenom prostoru Partizana. Ali, na ivici šesnaesterca ga je stigao Belić i izvanredno intervenisao, bez prekršaja, što je burno proslavio vezista crno-belih.

Trener Partizana Gordan Petrić je zatim na teren poslao Baždara umesto Belića i dodatno pojačao napad, a u 85. minutu crno-beli stižu i do trećeg gola. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca koji je Natho lukavo izveo, poslao je loptu ka Uroševiću u kazneni prostor dok se fudbaleri Čukaričkog još nisu postavili u odbrani. Kapiten Partizana iskosa sa leve strane šalje precizan udarac pod prečku i domaći su poveli sa 3:2.

Neobična situacija minut kasnije. Ovusu je trebalo da bude zamenjen, Petković je bio spreman da uđe u igru, ali je Ovusu odugovlačio sa izlaskom, zbog čega je dobio drugi žuti karton, pa Petković nije mogao na teren, a ''brđani'' su ostali sa igračem manje na terenu u finišu meča!

U nadoknadi vremena Rikardo Gomeš je propustio stopostotnu šansu da potvrdi trijumf Partizana, bio je oči u oči sa Belićem, ali je golman Čukaričkog odlično intervenisao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke